12 Ağustos 2021 Perşembe

St Johnstone 2-4 Galatasaray, bu rakip çok daha fazlası değildi


Rakip bu işte, fazlası değil. İlk maçta bitmesi gereken işti. İlk yarıda öyle goller kaçtı ki, her geçen dakika rakibin özgüvenini tazelemişti. Maç da 1-1 bitince, mutlaka "biz bu rakibi eleyebiliriz" hissiyatı oluşmuştur. Kendi sahalarında, full seyirci önünde oynadılar ve rakip kalecisi olmayan bir takıma karşı. Tüm ön elemelerde kalecisiz oynuyoruz resmen. Basit pas hatalarından da usandık. Rakibin senin üstüne gelmesine gerek yok, "nasıl olsa kendi kendilerine bir gol yerler" diyorlar. Bu maçı da 1-1'e öyle getirdiler zaten.

Turu Kerem Aktürkoğlu'na yazarsın. Şu maçta ancak bireysel yeteneklerle ayakta kalabilirdin ve Kerem Aktürkoğlu, 1 gol 2 asistle seni taşıdı. Pas oyunu oynuyor, oyunu rakip yarı sahaya yıkmış gibi görünüyorsun da, geriye dönmeye ya da Luyindama az top tutayım diye düşündüğünde bir pas hatası geliyor. Hücuma bakınca da organizasyonun yok ki. Varsa da uygulayamadın diyelim. İlk golü de kontradan buldun zaten. İlk yarıda pozisyonun yok ve maç 1-1'e geldikten sonra da kafa olarak iyice geriye gittin.

2. yarıda da sahneye çıkan Kerem Aktürkoğlu'ydu. Yine işler sıkıntıda ilerlerken, sahneye çıktı ve 2-1'i buldu. İlk 11'de oynamasını eleştireceğimiz Arda Turan'ın muhteşem aklı. Akabinde 3-1'i bulunca da tur geldi zaten. Rakibin çözülmesi, üst üste yiyeceği 2 gole bakıyordu. Bunu ilk maçta da uygulayabilirdin, olmadı. Bu maçın 2. yarısında turu çözdün diyelim. Tabii bu demek değil ki iyi oynadın, bu şekilde hatalar yapmaya devam ettikçe, Randers karşısında da bir şekilde tur atlarsın.

Sahaya çıkan 11'de anlamadığım şeyler var. Arda Turan'ın 11 başlaması gibi. Feghouli de merkezdeyken, solda bu tarz bir futbolcuya gerek yok ki. Daha hızlı bir isim kullanabilirsin, böylece daha hareketli oynarsın. Ya da Babel'i oynat, şut aksiyonunu elinde tut. Fiziğiyle seni hücumda biraz daha iyi tutabilirdi. Feghouli tercihi ise doğru. En azından hücum adına biraz daha derli toplu işler yapma, merkezden üretebilmek açısından önemliydi. İyi de bir maç çıkardığını düşünüyorum.

Taylan Antalyalı da mühim. Berkan Kutlu mesela o kadar iyi değildi bugün. Rakibe baskı tarafında iyi iş çıkardı ve geriden oyun kurmaya çalışırken de varlığı önemliydi. Luyindama / Boey kanadından gelmekte zorlanıyorsun. Hatta Luyindama ısrarla hata yapıyor. Aanholt da bugün ön alanda Babel'i bulamayınca, ilk maçtaki organizasyonunu kuramadı. Kanatları iyi kullandık diyemeyiz ki, oyunu da ısrarla merkeze yıktık. Kerem Aktürkoğlu da muhteşem bir futbolla turu sana getirdi.

23 yorum:

  1. Fatih Hoca geçen sene ne zaman ortasahada fizik olarak iyi olmayan ,teknik kapasitesi yüksek oyunculardan(Arda,Feghouli, Babel ve Emre Akbaba) 2 veya daha fazlasını oynatmadı,o zaman başarı geldi.Hala ısrar etmesini anlamıyorum. Feghouli oynuyorsa Emre Kılıç veya Barış ile başlasa çok farklı olabilirdi.Fizik olarak sıkıntı yaşıyoruz.Fatih Hoca maalesef aynı hatalara devam ediyor.Kerem ve Taylan bugün çok iyi oynamasalar elenmistik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha üretkenlik ve yaratıcılık dedi. Kağıt üzerinde dediği tutmuş gibi dursa da, Feghouli varsa, Arda olmamalıydı.

      Sil
  2. Bu yazının altına imzamı atarım. Sadece berkan ile ilgili sanki ne yapacağınınbilmiyor gibi görüntüsü vardı taktiksel açıdan bir sıkontı vardı bence ama ikinci yarı toparladı. Arda yerine babelde değil bence öncelikle emre kılınç yada barış olmalıydı böylece kerem solada geçebilirdi. Arda feg babel 3lüsünün ancak 1’i sahada olmalı oda öncelikle fegholi olmalı çünkü hepsinden 2 kat faydalı. Ha cicaldau oynarsa oda olmamaşı ancak yedekten vs hatta kadro dışı bırakalım belki gider yazın milli takım yada seneye kontrat riskine girmemek için. Emre kılınç ne yaptıda oynamıyor aklım almıyor aytıca 2.yarı başında nasıl oyuncu değiştirmeyiz onuda aklım almıyor. Kerem sağ kanattada çok verimli solda 9luk oynuyorsa sağda en az 8 lik demiştim ki sağda da çok çok verimli olduğunu gösterdi Allah nazardan korusun ağırlığını koymaya başladı bir yıldız doğuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erken daha, henüz 2. maçı. Bence ilk maçı da iyi oynamıştı. Bu maçta biraz daha 4-2-3-1 gibiydi kurgu, sanki 2 tane 6 kullandık. Roller de değişiyor tabii.

      Sil
  3. Kerem gerçekten çok iyiydi bu şekilde devam ederse yeni bir yıldız kazanıyor Türk futbolu. Topla hareket halindeyken araya bıraktığı paslar harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca'nın Kerem Aktürkoğlu'na her geçen maç, farklı özellikler kattığını görmek de harika.

      Sil
  4. Van aanholt'un top kontrolleri bi garipti yani o kadar teknik bir oyuncu değil ama top kontrolleri baya kötüydü bu maç onun dışında ilk golde kerem i iyi gördü yerden pasla ama önceki maç gibi değildi, bence babel ile alakalı değilde arda pek iyi maç çıkarmadı saracchiyi sürekli kullanan bir arda görüntüsü yoktu ama kilit açan asist müthişti tabiki, kerem maçın yıldızı ama Taylan da müthişti hem oyun kurmada hem bozuculukta çok iyi maç çıkardı, Berkan ise geçen maç gibi olmasa da yine oyun kuruculuğu gayet iyi dediğin gibi, 2.golde dikine ardayı iyi gördü mesela

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan'i bu mac ben de begenmedim ama yine de su oyunla bile gecen sene bizde olmayan seyler katiyor takima mutlaka yukselecektir.

      Sil
    2. İlk maçta da o kontroller iyiydi mesela. Yeni hazırlanıyor, doğal karşılıyorum. Dün zemin de ağırdı aslında, iyi değildi.

      Sil
  5. Abi kral diagneye değinmemişin 😂 ne acayip bir adam bu ya adamı eylülde ocakta sürekli gönderiyoruz dönüyor goller atıyor turu geçmede pay sahibi oluyor 2 yıldır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kimseyi almadan onla devam etsek 4 sezonda 80 gol atardı.

      Sil
    2. Katılıyorum, 2 3 milyon euroya hele hayatta satmam yani en az 6 7 milyon euroları bulmadıkça verim almaya bakarım ben açıkçası adam atıyor öyle ya da böyle, yani sürekli değersiz hale getirip gönderiyoruz her sezon ona rağmen adam hep motive, valla helal olsun güçlü bir karakter

      Sil
    3. Katiliyorum Falcao giderse Diagne kalmali daha iyisini alacak ne paramiz ne de zamanimiz kaldi, Diagne demek garanti katki demek.

      Sil
    4. Diagne'yi ayrı bir yazı olarak yazacaktım. Daha önce de değindim aslında. Herkes tukaka ederken, o kadar değersiz kılmayın diyen de benim. Taraftarın etiket algısı, Diagne'nin de sorunlu yapısı birleşince, ortaya bu çıktı.

      Böyle sat sat sat denilecek bir isim değil. Bence de en az 5-6 milyon avro'yu gör ki satasın. 2-3 milyona verilecek, yeri dolacak isim asla değil.

      Sil
  6. illa o saçma golü yiyip sinir olacağız! 4-1 bitseydi işte ama yook.

    YanıtlaSil
  7. Ismail Cipe'de niye israr ediyor Fatih Hoca hic anlamiyorum Eray Iscan'in neredeyse aynisi ne zaman firsat gelse mutlaka bir kritik hata yapiyor temiz macini hatirlamiyorum, Fatih kesinlikle cok daha iyi kaleci Fatih'in sorunu uzaktan sutlarda ama rakibin de sana sut cekebilecek rakip degil zaten bana gore baska bir sorun yoksa Fatih oynamaliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih kontenjana takıldı. Fransa orjinli olduğu için kadroya almadılar. 16 veya 17 kişi sanırım yabancı olarak bildirebiliyorsun buna Türkiye orjinli olmayan Türkler de dahil. Ondan UEFA da yok.

      Sil
    2. Super bilgi tesekkurler ben bu detayi bilmiyordum.

      Sil
    3. Fatih Öztürk oynasa da yine yetersiz bir durumdan söz edecektik. Tabii bu ders olsun, kadro listesine mutlaka dahil olacaktır.

      Sil
  8. Basit pas hatalarının, ve bireysel hataların sebebi sadece oyuncu kalitesizliği değil bence. kurgu, yerleşim ve daha önemlisi oyun planı Fatih Hoca istemese bu kadar yan pas ve geri pas yapılmaz. Oyun kurulurken devamlı stoperden stopere enine pas atılıyor, bekler geriye dönüyor. Kaleci çok kullanılıyor. Ya bizim elimizde ispanya milli takımı yok, öyle bir futbol bilgisi kültürü de yok. Fatih Hoca'nın pas futbolu denemesi bize uygun değil. Kendi bildiği, yarattığı direk oyun, geçiş oyunu, baskı oyunun oynatması lazım. Hadi eskiden yaşlı, temposuz, kiralıklardan kurulu kadrolar vardı. Şimdi takım da gençleşti artık. Kesinlikle direk, dikine oynamalıyız. sürekli geriye pas hastalığından dolayı daha kaç maç korkulu rüya göreceğiz, kaç maç kaybetmek lazım.

    Bunun dışında ön tarafa kreatif bir oyuncu kesin şart. Kerem sola çekip, sağ kanada gol, asist yapan, duran topa vuran birini almalıyız. Umarım sonraki hamlemiz artık forvete ilk 11 oyuncusu olur.

    Feghouli konusunda ise erken karar verememek gerektiğine inanıyorum. Yeteneğine kimsenin itirazı yok. Ama canı istediğinde oynayan bir oyuncu. Sakatlık riski var, 1 maç iyi oynadıktan sonra 2. maç oynayıp oynamayacağı belli değil. İstikrar sorunu da var. Ve korkunç bir maaşı var. Eğer gitmeyecekse, kalacaksa o zaman oturup adam gibi konuşmak lazım ki hoca da onu yapmış belli ki konuşmuş. Ama ne kadar etkili olduğunu göreceğiz. iyi ve formada bir Feghouli her zaman bize lazım. Merkezde oyun kurucu olarak hep iş yapar.
    Bu turun geçilmesi moral açısından çok ama çok önemliydi. Umarım devamı gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alışkanlık diyelim, bunu aşacağız. Ben hocanın ısrarla geri pas yapın diyeceğini zannetmiyorum. O oyunu oynatmaya çalışıyor, o yönde isimler alındı. Zaman lazım bence. Bazı isimler de maalesef bu oyunda yetersiz, yine yazıyorum.

      Sil
  9. kadroda önemli roller alması beklenen isimleri kullanamadığımız bir maç oldu ama skordan ve kerem'in performansından bağımsız olarak sahada ortaya koyduğumuz performans pek tat vermiyor.

    golü bulduğumuz ilk yarım saatten sonra ismail'in hediyesi ile başlayan süreçte fiziken de rakibe cevap veremeyince zorlanmaya başladık. daha doğrusu rakip biraz daha futbol ile alakalı olsa o süreçte bizi zor duruma sokabilirdi.

    ikinci devre kerem şapkadan tavşan(lar) çıkarınca korkulan olmadı en azından. fakat bu maç da gösterdi ki elimizdeki tempo sorunu olan arda, babel yada feghouli gibi yaratıcı oyunculardan en fazla birini sahada tutma lüksümüz var.

    bir karar, fazlası zarar durumu sahada bol bol hissediliyor. bu kadar kapanan bir takıma karşı yaratıcılık eksiğimizi hız ile kapatabilmek ve kendisini takıma da ısıtmak adına arda yerine barış alper yılmaz ile yada jesse başlanabilir miydi diye düşünüyorum.

    kerem'e gelecek olursak arda'nın mlada boleslav maçını hatırlatan bir performans oldu. ben artık bu takımın beyniyim demeye başlayacak gibi duruyor. daha da önemlisi yaratıcı sağ açık ihtiyacını transfere ihtiyaç kalmadan çözebilme ihtimali yaratıyor ki bu bile başlı başına gedson ve halil transferleri için çok kritik bir fırsat yaratıyor.

    diagne konusu ise çok karışık. elde tutarsak illa ki belli bir oranda performans alabileceğin bir isim. ligin buglarından biri en kötü iki maçta bir gol katkısı verebilecek bir isim. fakat bir yandan mostafa mohammed'de tavanı çok yüksek ve form tutabilirse sana geleceği garanti edecek isim. takımın ihtiyaçlarını ve mohammed'in potansiyelini optimum seviyede tutacak dengeyi oturtmak kaydı ile diagne elimizde faydalı bir oyuncu olarak kalabilecek bir isim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir