24 Ağustos 2021 Salı

Süper Lig'in ilk 2 haftasında, en fazla net gol pozisyonu yakalan takım


Süper Lig'in ilk 2 haftasında, en fazla net gol pozisyonu yakalayan takım Galatasaray oldu. Hücum organizasyonunu eleştiriyoruz da, bir de bu var. Diagne'nin varlığını önemsiyorum. Son şampiyon olduğumuz sezonu hatırlayın. Feghouli ve Belhanda, Diagne'nin açtığı alanların değerini belirtiyordu. 2 isim de gol anlamında, Galatasaray günlerinin en iyi zamanlarını geçirmişti. Bugün farklı tabii. O Feghouli artık yok, Kerem Aktürkoğlu'na çok yük bindi ve Cicaldau da uyum arıyor. Yine de bu isimlerin bir arada oluşu, belirttiğim istatistiği getirdi.

Feghouli de önemli. Temposunu beğenmiyor olsam da, takım içi muadili yok. "Yaratıcı futbolcu" sorunu var. Bu yönde öne çıkacak başka isimler var ama Feghouli'nin takımı sürükleyebildiğini görüyoruz. Hatayspor karşısında kötü maç çıkarsa da, gol anında orada işte. Ya da St Johnstone deplasmanını hatırlayın, merkezden geldi, tabelasını yaptı. Sağ kanatta kullanmak da sıkıntı, merkezde olsa, yaratıcılığı daha öne çıkar.

Tabii Cicaldau geldikten sonra, Feghouli'yi merkezde kullanmak zor. Feghouli yerine, daha tempolu ve hızlı bir isim bekliyorum ki, Morutan işte. Hem kenardan oyunu kuracak, hem tabela yapacak, hem de hızıyla sizi öne taşıyacak. Cicaldau yükselmeye devam edecektir. Sürekli dikine, kaleyi düşünüyor ve gole çok yakın. Diagne'nin boşaltacağı alanları dolduracak ideal isim diyelim. Kerem Aktürkoğlu'nun da en kötü hali bile, Galatasaray adına pozisyon demek.

Genele bakınca, bu istatistik fazlasıyla Diagne sayesinde. Arkasındaki uyum ve hareketlilik arttıkça, gol sayısı da yükselir. Yaratıcı futbolcu ihtiyacı da yapılacak hamleler ve yine uyumla çözülür. Hücum organizasyonunu eleştirirken, şu istatistiği görmek beni mutlu etti. Sahada var yani bir şeyler, tablo o kadar da kötü değil ve gelişim gösterecek. Sabırlı olmak, takımın tam haliyle oturmasını beklemek gerekiyor.

10 yorum:

  1. Gs platformlarında fatih hoca istifa yazanları görüyorum arkadaşlar fayih hoca gidince de zerbi, bielsa falanmı gelecek zannediyorlar sabır edelim evet eleştireceğimiz nokta çok ama bu kadar yatırımı organize edebilecek yegane isim fatih hocadır, geleceği oluşturuyoruz ve çok doğru yoldayız gedson ve morutan hamleleriyle iddaa ediyorum her rakibi yenemesekte sahada parçalarız döve döve yeneriz. Hayalimdeki 11 muslera nelson marcao anholt taylan gedson cicaldau morutan kerem diagne (mustafa) böyle dinamik ve genç bir takım oynadıkça yükselir, beşiktaş gibi yaşlı takımın sezonu götüremeyecğini fenerbahçenin kadrosunun yetersiz olduğunu trabzonun hoca looserlığı ve defansif yetersizliği ile sıkıntı yaşayacağını ayrıca trabzon ve beşiktaşın yabancı sınırı sorununuiliklerine kadar yaşayacaklarını düşünüyorum. Gedson ve morutan bizi şampiyon yapar bu kadarda eminim.

    YanıtlaSil
  2. Feghouliyi hiç beğenmedim dün ben şahsen a sporda da hep övdüler ama ben hiç beğenmedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağır kaldı top ayağındayken, sorun o. Takımı yavaşlatıyor.

      Sil
    2. Morutan'in gelmesiyle kenardan gelir ve daha verimli olur bana göre Arda'nin oynatilis sekline evrilecek ama elbette Babel, Feghouli ve Arda kenardan getirmek icin cok pahali isimler, fiyat/ performans olarak mantikli degil.

      Sil
    3. Arda lüks değil, büyük maliyeti yok. Feghouli ve Babel için haklısın ama gitmiyorlarsa da silmek doğru değil gibi. Katkı alacaksın bir şekilde.

      Sil
  3. Feghouli 2 şampiyonluk kazandırdı bize.Son 2 şampiyonluğu kazanamamamızın sebebi de o maalesef.Bu tür oyuncuları oynatmak zordur.Umarım bu sene biraz ağırlığını koyar ve şampiyon oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif bol, kenardan da getirebiliriz artık. Yeter ki oynamak istesin.

      Sil
  4. Boey çok tempolu bir de Diagne İngiltere'de oynadığı oyuna burda da devam ediyor farklı bir oyun oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'ye az da olsa İngiltere günleri olgunluk aşılamış.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir