2 Ağustos 2021 Pazartesi

Taylan Antalyalı / Cicaldau / Berkan Kutlu 3'lüsünü bir hayli güçlü görüyorum


Fatih Hoca'nın açıklamaları o kadar çok başlık açmış ki, çoğu üzerine bir şeyler yazmayı düşünüyorum. O toplantının en önemli noktalarından biri transferdi ve Gedson Fernandes ismi elbette sorulacaktı. Benfica'nın takımda tutmak istediği söylenmiş. Hazırlık maçlarında belki büyük süreler vermiyorlar ama, rotasyon içinde de bulunduruyorlar. Kalması halinde, kendisi adına iyi şeyler olacağını düşünmem, ilk opsiyonlardan olmayacak. Bu iş de Ocak ayında tekrar gündeme gelir.

Şu aşamayı konuşuyorum ben. Eğer olmuyorsa, önümüze bakacağız. Gedson Fernandes'i bekliyoruz diyerek, transfer döneminin son gününü görmemeliyiz. O gün geldiğinde elinin boş kalma ihtimali de var. Gerçi şu an dahi, alternatif sayısını bir hayli arttırdık. Taylan Antalyalı / Cicaldau / Berkan Kutlu 3'lüsünü bir hayli güçlü görüyorum. 3 tane, oyunun 2 yönünde katkı verecek orta saha. Olabildiğince tempolu, hareketli ve direkt oynayacak isim.

Gedson Fernandes tarzı bir isim şu denklemde eksik dursa da, bu 3'lünün de seviyesi yüksek bence. Taylan Antalyalı'nın üzerine bir 6 numaranın alınacağını düşünmüyorum. Yapabileceklerini gördük, bence üzerine de çıkabilir. Berkan Kutlu'dan iyi bir sol iç orta saha olacaktır, yapabileceklerini bir süredir yazdık ettik. Cicaldau da gole çok yakın bir isim görünse de, 10 numaradan öte aslında bir 8 numara.

Geçen sezona inersek, orta sahanın "tabela" noktasında eksik kaldığını görüyorduk. Cicaldau bunu aşacak isim işte, gol / asist katkısını yapacak. Bir yandan da oyunun 2 yönünde vereceği katkı değerli olacak. Berkan Kutlu'nun da ben gol / asist katkısını yükselteceğine inanıyorum. Taylan Antalyalı da denkleme girince, 3 tane tempolu orta sahayla oynayacaksın. Yaş ortalaması düşük, hareketliliği büyük, tempolu isimler. Bunu özlüyorduk işte. 

Topla ilişkileri de iyi, oyunun 2 tarafındaki katkıları da. Elbette, Gedson Fernandes tarzı bir bağlantı orta sahasının olmasını isterdim. Topla çıkışlarıyla etkili olacak, dripling özelliği yüksek, ısrarla dikine oynamayı zorlayan isim. Gedson Fernandes olmasa bile, bu tarzda bir alternatif mutlaka gelmeli. Orta sahadaki tek eksik bu kaldı diyebilirim. Sonrasında tüm taşlar oturuyor ve son yılların en alternatifli orta saha hattına sahip oluyoruz.

12 yorum:

  1. Aytaç,Emre Kılıç, Atalay,Ömer ve Emre Akbaba alternatif olacak.Bence de Taylan Berkan Cicaldau üçlü orta sahası fark yaratabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir üçlü ama bir türlü beğenilmediler :)

      Sil
  2. bu orta saha zayıf kalır. taylan ya da berkan 6 numarada ve 8 numarada cicaldau ile başka bi isim (gedson tarzı) olmalı. yoksa taylan-berkan-cicaldau üçlüsü kalite ve yetenek anlamında eksik kalır ve kilit açmakta zorlanırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç de zayıf kalmaz, gayet iyi orta saha. Taylan / Kılınç / Feghouli orta sahası dahi ciddi iş yaptı. Cicaldau geldi, skor bandında 10 gol 10 asiste yakın oynuyor. Nasıl kilit açmakta zorlanıyor, yetenek anlamında düşük. Berkan Kutlu falan hiç izlenmedi mi :)

      Sil
    2. Bu arkadasa kismen katiliyorum kilit anlaminda Cicaldau bence is yapar ama mucadele ve top cikarma anlaminda eksik kalacagimizi dusunuyorum, Berkan'in Gedson'un yaptigi isi yapabilecegini de dusunmuyorum. Dieng ismi geciyor Etebo'nun genc versiyonu yine pas anlaminda cok zayif bir isim Dieng icin Mustafa Demirtas'in son videosu tam benim dusunduklerimi anlatmis umarim Gedson olur biliyorum dusuk ihtimal ama Gedson olmazda da umarim Dieng olmaz, o zaman Berkan ile devam edelim bari paramiz cebimizde kalsin hem de Berkan tecrube kazansin bakarsin cok basarili olur bu 3'lü.

      Sil
    3. Dieng gayet iyi isim, Berkan Kutlu da çok iyi isim. Rekabet iyidir, Dieng de öyle klasik 6 falan değil. Hele ki Etebo benzetmelerini hiç anlamadım.

      Sil
    4. Tempo var ama cok pas hatasi yapiyor, baski yemedigi zamanlar dahil bunun benzerini cogu analizde belirtmisler Dieng icin hocam, bence de Berkan cok iyi isim ama gelecek isim Dieng olmamali, bu yorum burada dursun sonrasini Dieng gelirse konusuruz :)

      Sil
    5. Gelişim gösterecek, genç isim. Ayakları elbette müthiş seviyede değil ama tempoda, seni öne taşıma noktasında da fazlasıyla iyi. Dieng olmalı, iyi bir kazanım. Benim yorumum da burada dursun :)

      Sil
  3. Hareketli bir orta saha olabilir. Top bizde olduğu sürece faydalarını çok görürüz. Rakip takımlar topu alıp bize vermezse o zaman sıkıntıya düşebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 isim de oyunun 2 yönünü oynuyor ama, çok hareketli ve defansif yönleri var. Ön hattı yazmadım henüz, orada da hareketliliği ve presi arayacağız.

      Sil
  4. Sağ kanat oyun kurucu ve stoper takviyesi ile bu 3 lu iş görür. Kanatlar oyuna ağırlığını koymazsa deneyip görürüz. Yaratıcı oyuncu eksikliğimiz hala var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ kanada bu yönde bir isim aranıyordur zaten. Beklerin de değişti bu sefer. Aanholt o anlamda çok yardımcı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir