4 Eylül 2021 Cumartesi

Avrupa için bildirilen kadro üzerinden oluşacak rotasyonu da konuşalım


Avrupa için bildirilen kadro üzerinden oluşacak rotasyonu da konuşalım. Bazı pozisyonlar adına el güçlü iken, bazı pozisyonlarda ne denli zayıf kaldığımız ortada. Kaleci rotasyonu zayıf mesela. Muslera dahi formsuz başlamışken, yedekleri İsmail Çipe ve Berk Balaban olacak. Düşünsenize bir şey oldu ve onlara kaldık. Kaldığımız da oldu zaten, St Johnstone maçları unutulmadı. İyi bir yerli kaleci transferi şartken, en azından Avrupa'ya bu yetişmemiş oldu.

Marcao da geri döndükten sonra, stoper tarafında sorun yok. Nelsson / Marcao tandemini izleyeceğiz, Luyindama ve Alpaslan Öztürk de onların yedeği olacak. Alpaslan Öztürk'ü sağ bek veya 6 numara gibi kullanabilmek de avantaj. Işık Kaan Arslan da b listesinden bir kadroda. Sol bek problem, sezon genelinde de öyle olacak. Sağ bekte de Yedlin'in varlığı problem ama yapacak bir şey yok. Son gün gitse, belki onun da yerine kimse yetişmeyecekti.

Orta saha konusu çok konuşuluyor. Kağıt üzerinde bakınca, en azından bekler ya da kaleci kadar sorun görünmüyor olsa da, seviye atlayabilmek anlamında bir 6 numara transferi gerekiyordu. Senkron sorunu bu şekilde giderilebilirdi.  Yetişmedi maalesef. Yoksa Taylan Antalyalı'yı kötülemiyorum, net alternatif o da. Ben eli güçlendirme peşindeydim. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu birlikte de oynayabilir, birbirlerine de alternatif olur.  Cicaldau / Emre Kılınç birbirlerinin alternatifi, Feghouli / Atalay Babacan da öyle. Feghouli'yi ağırlıklı olarak orta sahanın merkezinde bekliyorum ama alternatif olarak.

Sağ kanatta Morutan / Barış Alper rotasyonu gayet iyi. Solda da Kerem Aktürkoğlu / Babel / Arda Turan gibi bir rotasyon oldu. Artık Babel'i anlamsız buluyorum, Oğulcan Çağlayan'ı burada görmeliydik. Arda Turan, altyapı kontenjanı kaynaklı kadroda. Tabii bu kanatlar yer de değiştirebilir, genel manada kalite sorunu yok. Sadece bazı isimlerin anlamsızlığı var. Forvet tarafı ise belki de en güçlü noktamız. Halil Dervişoğlu, Diagne ve Mostafa Mohamed gayet iyi rotasyon.

Muslera
Boey Nelsson Marcao Aanholt
Taylan Cicaldau Berkan
Morutan Halil Kerem

Avrupa Ligi için beklediğim 11 de bu. Maçların zorluğu kaynaklı, orta sahada tempo ve mücadeleden asla ödün veremeyiz. Bu 3'lü mutlaka sahada olur. Stoperde de Marcao dönünce taşlar yerine oturmuş oluyor. 11 olarak bakınca, genç, dinamik ve iyi bir kadro. 6 numara transferi gelmiş olsa, her şey yerli yerinde olacaktır. Artık lige kısmet diyelim, umarım orta saha hamlesi gelir. Hayırlısı artık, umarım başarılı oluruz.

18 yorum:

  1. Avropa üçün en azından hederf qrupdan çıxmaq olar.
    Maçlara tek tek baxmağımız lazımdır.
    Meselen ilk maç Lazio.
    Taraftarında desteyi ile ilk qelebeni qazanmaq olar. Qelebe ile başlamaq çox böyük bir avantajdır.
    Men Allahın izniyle qrupdan çıxacağımızı düşünürem Avropa Ligası üçün ideal 11m:
    Muslera

    Nelsson Luyindama Marcao

    Boey Aanholt

    Taylan Berkay

    Cicaldau

    Morutan(Kerem)

    Halil (Diagne)



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formasyonu anlayamadım.

      Sil
    2. 3_6_1 ya da 3 5 2

      Muslera

      Nelsson Luyindama Marcao

      Boey Taylan Berkan Cicaldau Aanholt

      Morutan(Kerem) Halil (Diagne)

      Sil
    3. Beklerimiz, eldeki stoperler bu formasyona uysa da, hoca döner mi pek sanmıyorum.

      Sil
  2. Asıl sorun beklerin alternatifleri, herkes orta saha diyor da merkez de öyle ya da böyle iyi alternatifler var, bek konusunda hareket olmalıydı Allah korusun boey pva bir sıkıntı olsa bittik yani neyse onun dışında çok iyi kadro

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da sorun ama ses yok. Katılıyorum yorumuna, her 2 bek alternatifi de sorun.

      Sil
    2. Omar'dan ses var mi acaba ikinci yariya yetisebilir mi bilgisi olan yazarsa sevinirim, eger gruptan cikarsak 3 oyuncu ekleme/degisme hakkimiz var cunku sag tarafi o sekilde cozmeyi dusunmuslerdir.

      Sil
  3. Bu ülkede kaleci yetişebilwceğini diper takımlardan görüyoruz ancak bizimkiler ısrarla bu konunun üzerine gitmiyor. Diğerleri nasıl yapıyor bunu araştırmak antrenör, hoca getirmek çok zor olmamalı. Zamanında muslera için 12m harcadık,bulana kadar da çok acılar çektik. Görünen o ki tekrar kaleci arayacağımız günler yakında. O noktoda antrenör vs bir değişim yok takımda. Böyle devam ederse işimiz zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o konu bize bir türlü uğramıyor. Ülke, potansiyel kaleci cenneti oldu. Biz yetiştiremiyor muyuz, bulamıyor muyuz bilmiyorum. 15 - 16 yaşında, potansiyel diye bahsedilen kaleciler de alınıyor oysa. Bir noktaya gelemiyorlar.

      Sil
    2. Bir Karadenizli olarak Karadeniz'in bir kaleci cenneti oldugunu soyleyebilirim amatorde cok mac izledim zamaninda o kadar iyi gencler vardi ki, Trabzonspor'un hemen her 2 senede bir baska kaleci yetistirmesi tesaduf degil kesinlikle aday bulunur da yetistirmesi mesele sanirim yetistiren ekiplerimizde sorun var ya da yeterince uzerine dusulmuyor.

      Sil
    3. Trabzonspor'dan bir kaleci daha aldık bu arada altyapıya :)

      Sil
  4. Beni şaşırtan Ogulcan ve Aytaç in listede olmayışı.Babel yerine ogulcan olmalıydı.Tahminim Mustafa Mohammed gitseydi Aytaç listede olacaktı.Aytaç bence iyi bir alternatif.Hoca biraz çabuk gözden çıkardı gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki o durumda da transfer gelirdi, 6 alınırdı, görüntü yine değişebilirdi.

      Sil
  5. Orta sahaya bence 1 değil 2 kişi lazım. Gedson ve 1 tane 6 numara.
    beklerin yedeği yok.
    kaleci yedeği yok.
    ama bunların tamamını da bir transferde bitirmek çok zor.
    eksik o kadar çoktu ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de 2 lazım ama 6 numara daha elzem. Gedson tarzı biri gelmese de, Cicaldau o rolü üstlenir derim.

      Sil
  6. Çok zor maçlar bekliyor bizi Avrupa'da bakalım takım nasıl bir reaksiyon gösterecek. Umarım orda kötü sonuçlar alıp moral bozukluğu ile ligde de kötü devam etmeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kötü işte. CL'de bunun yansıması lige olumsuz olmuştu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir