17 Eylül 2021 Cuma

Berkan Kutlu, bu temponun belki de en temel taşı


Berkan Kutlu'nun transferini önemsiyordum. 8+3 değil, ilk 11'i tümüyle yabancı geçebileceğin düzende dahi transfer edilmesi gereken bir potansiyel. Bazısı yine bonservisi eleştirdi, Alanyaspor'da sadece 6 ayı var dedi ama iyi futbolcu kendini belli ediyor. Galatasaray'a geldiği gibi, direkt etki edeceğini biliyordum. Gençleşiyoruz, tempoyu "olmazsa olmaz" düzeye taşıyoruz. Geçen yılların kötü tarafı buydu. Pas oyunu tamam, topa sahip ol da, bu işin temeli "topu geri kazanma süren". Hem bunu arttırıp, hem de pas hızını yükseltmek gerekiyordu.

Berkan Kutlu, bu "temponun" belki de en temel taşı. Geldiği gibi, tüm maçlar ilk 11'de ve hemen hemen hepsinde de 90 dakika sahada kalıyor. Henüz dinlendiremedik, buna rağmen yorgun değil. 8 oynarken, 6'da da denemeye başlamıştık. 8 oynadığı dönemde, Taylan Antalyalı ile rolleri çatışıyor, zaman lazım diyorduk. Hatta 6 numara almamız gerektiğini söylüyorduk. Assunçao geldi de, Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu ikilisinin uyumu da artıyor bir yandan. Eldeki orta saha opsiyonlarına bakar mısınız?

Lazio maçı için Galatasaray adına birçok futbolcu için "maçın adamı" diyebiliriz. Berkan Kutlu da onlardan biri. Lazio, pas oyunu oynamaya çalışan, fizikli de bir takım. Böyle bir takıma karşı, bir ara yüzde 70'lere çıkan topa sahip olma yüzdesi vardı. Bunu sağlayan da, topu kazanma süremiz. Berkan Kutlu, işin pres tarafında aşırı yıldırıcı. İlk yarıda hava topu dahi kaybetmedi ki, karşısında fizikli bir rakip var. "Kante" misali, Galatasaray orta sahasında, özellikle de 8 numara oynarken tempoyu ayakta tutuyor.

Marcao'nun dönüşü de etken. Taylan Antalyalı da, Berkan Kutlu da, geriden oyun kurabilmek adına "amansız" şekilde geriye gelmek zorunda kalmıyorlar. O zaman da roller oturmuş oluyor ve çatışmadılar. Yarın Assunçao devreye girer, daha farklı bir yapı da görebiliriz. Önemli olan alternatiflerin yükseliyor olması. Lazio karşısında, Taylan Antalyalı çıkarken Emre Kılınç girdi mesela. 1-0 öndesin ve 6 numara çıkarıp, Emre Kılınç'ı 8 numara gibi kullandın. Pres gücünü yukarıda tuttuğu kadar, seni öne de taşıdı. Alternatifler artıyor, el daha güçlü.

19 yorum:

  1. Sezon başında Salih Uçan 'ın alınmasını çok istemiştim.Alanya'da Salih'i arkasında Berkan gibi bir dinamo varmış.İyi ki Berkan alınmış.Galatasaray taraftarı olması da ayrıca önemli aidiyet açısından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu burada mesele. Salih Uçan bize gelse, eleştirilecekti, tabelası sorgulanacaktı. İstesek alırdık diyorum.

      Sil
    2. Salih Ucan Berkan'in yaptigini yapamadigi icin Avrupa'da tutunamadi ve su anki farki Salih ile yaratamazdik ama itiraf ediyorum ben de bonservissiz Salih neden alinmadi diyenlerdendim.

      Sil
    3. Salih Uçan, Beşiktaş'ta da düşünülmez halde. Bize gelse de aynısı olacaktı. Çünkü yetmeyecek..

      Sil
  2. Harikaydı gerçekten çok kolay top çalıyor. Mücadelesi üst düzey. Bu şekilde devam ederse çok kalmaz bizde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-3 yıl içinde bambaşka bir noktaya gelebilir.

      Sil
  3. temposu iyi ama keşke topla da daha hünerli olsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem temposu iyi, hem topla hünerli olan adam Chelsea'de oynuyor, sana düşmüyor :)

      Sil
  4. Berkan Sion'dayken Federer'in beslenme uzmanından destek alıyor haberleri çıkmıştı. İyi beslenen, çok çalışan oyuncunun hali bambaşka oluyor. Maç sonu röportajında Taylan, Halil ve Berkan'ı kol kola görünce mutlulukla doldum, bu takım olacak hissi aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendine yatırım yapıyor işte. Böyle adamdan zarar gelmez :)

      Sil
  5. Tam anlamıyla bir dinamo. Bitmek bilmeyen bir enerjisi var, zaten geldiği ilk maçlardan bunu belli etmişti. Son yıllarda ben böyle bir transfer dönemi geçirdiğimizi hiç hatırlamıyorum. Dikkat ettiniz mi bilmem ama balon transferimiz yok bu sene :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü iş yok cidden. Özellikle gençler çok iyi seviyelerde.

      Sil
  6. Berkan çok çok değerli bir futbolcu katılıyorum ayağıda iyi olsa en az 20-25 eder ama ayağının kötü olduğunu düşünmüyorum sadece rakip kaleye yaklaştıkça bozulduğunu düşünüyorum ki oynadıkça gelişeceğinede inanıyorum bazı futbolcular çok hızlı gelişir berkanda aslında 1-2 yıl önce tam ğrofosyonel bile sayılmaz dolayısıyla çok değerli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayağı iyi olsa sana düşmez :) 22 yaşında daha, gelişimine devam edecek. Hücum artısı da sağlayacak diye bekliyorum.

      Sil
  7. 6 aylık performans diyenlere şunu söylemek istiyorum 1-1.5 yıllık performans göstermiş olsa zaten şuan İtalya'da oynuyordu muhtemelen Sassaoulada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Fırsat bu işler biraz da. Yeteneğe, bir an önce hamle yapmak :)

      Sil
    2. Yani abi bizim taraftar istiyor ki çok maç oynamış olsun tecrübesi olsun ama genç olsun bide ucuz olsun gelsin hemen parlasın hemen teklifler gelsin satalım :) Oldu paşam başka isteğin :)

      Sil
  8. Hırslı azimli çalışkan.Umarım Atalay da bu sürece dahil olur.Beklentilerin en azından bir kısmını karşılar.Hoca Atalay için farklı düşüncelerimiz var demişti Rize senaryosu zamanı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke dahil olsa, bu tempoyu, fizik kaliteyi yakalasa. İş futbolcuda bitiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir