8 Eylül 2021 Çarşamba

Gustavo Assunção & Galatasaray, şimdi keyiflendim


Haberler peşi sıra. Transferin son gününe de girmişken, haber medyaya düştüğü an üzerine bir şeyler yazıyorum. Sıralama yaparsak, Elneny, Diawara ve Mendy diye gittik. Şimdi de, bu sezonun transfer tarzına daha uygun bir 6 numara konuşuluyor. Gustavo Assunçao ismi herkesi mutlu etmiştir. Geleceğe dönük atılacak her adımın değeri büyük. Transfer tarzını zaten konuştuk, tekrar etmeye gerek yok. Bugünden öte, geleceği kazanmak zorundayız.

6 numara için ise aradığımız tarz belliydi. Hem geriden iyi oyun kurabilecek, seni çıkartacak, hem de kesici özelliği olan bir 6 lazımdı. Tüm bu özellikleri bir araya getirmenin maliyeti büyük. Assunçao'da ise bu özellikler bulunuyor. İyi bir pasör olduğunu düşünüyorum, tekniği bir 6 numara için oldukça iyi. Savunma aksiyonunda da fena olmayan bir kesici. "Defansif oyun kurucu" denilen tarz işte. Takım içinde tempoyu yapacak isimler zaten mevcut. Bu noktada, oyunu geriden kurabilmek değerli.

Taylan Antalyalı zorlandı, zorlanmaya da devam ediyor. Berkan Kutlu'nun ise sırtı dönük oyunu şu aşamada yok. Gelişimleri bekleyebiliriz de, oraya daha net bir isim yazmak gerekiyordu. Mendy'i de konuştuk mesela. O biraz daha savunma aksiyonuyla öne çıkan bir süpürücü diyelim. Assunçao ise daha "defansif oyun kurucu". 2 isim aynı anda da gelebilir, bence ihtiyaç var. Galatasaray orta sahasındaki kalite önemli, çünkü omurga orası.

İstikrarlı bir isim ve 20 yaşında takım kaptanı olmayı dahi başardı. Bu noktada lider özelliği de var ki, takım yapısı açısından önemli görüyorum. Ciddi bir potansiyeli var. Beklenen aşamayı kaydederse, gelecekte ciddi bonservis bedellerini görmek mümkün. Son gün adına olabilecek en iyi iş diyelim. Gedson için uçuk bedelleri konuşuyorduk, demek ki imkan var. Onu son güne kadar beklemek yanlıştı. Son güne kaldıktan sonra ise, Assunçao gibi bir isim için belli noktaya gelmek başarı.

20 yorum:

  1. Abi bugün fazla mesai var herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferin son günü. Yarın da yoğun olacak. Destekleri bekliyorum :)

      Sil
    2. Günlük tıkım var abi :) İşim olduğu gün bile Galatasarayda nolduğunu anlamak için sportifcümleler.com u ziyaret ediyorum :)

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim :) yarın asıl şov geliyor.

      Sil
    4. Hem heyecanlıyım hem de transfer dönemi çok yordu ya kaç senedir :) Bıktık ya bıktık videosundaki dayı gibiyim :)

      Sil
    5. Haklisin benim cocuklugumda bir kemik kadro olurdu uzerine 2 ya da 3 transfer gelirdi takim farkederdi hemen mesela Capone transferi vardi saniyorum o sezon sadece o gelmisti belki bir iki yerli isim daha en fazla koca sezon öyle gecerdi, oyunculari cok iyi tanirdik ama, simdi sistem oturana kadar sezon bitiyor sonra 9 kisi gidiyor 15 kisi geliyor falan yine ayni paradox isin icinden cikamiyoruz senelerdir böyle, artik istikrar olsun lutfen.

      Sil
    6. Bu yıl plan farklı, proje var. Gençleştin, o bahsettiğin yola girmek adına temeli attın.

      Sil
  2. Gelmez bence gelirse büyük iş olur

    YanıtlaSil
  3. Hayal belki ama Gedson & Gustavo ikilisi bir arada düşerse floryada yorumunuz ne olur?

    YanıtlaSil
  4. Umarım gelir.Bu tür potansiyeli olan oyuncuların alınması daha mantıklı.

    YanıtlaSil
  5. Gustavo Assunção ve Jens Cajuste bu oyuncular gelsin..GALATASARAY madem bu yola girdi.. Kalecimizi de yerli yaparsak denenebilir..Zaten denenmeli de..Dün akşam milli maçtada gördük oyun lazım..Bu arada 6 numara da Brezilya ekolunu ben çok beğeniyorum..Bence doğru olacaktır. Tabii çok genç oyuncular sabırlı olmak gerekir..Yani Taylan'nın yaptığı hataya verilen tepki gibi bir anlayış doğru değil. Diğer bakış açısı da burası GALATASARAY burda olgun oyuncu oynar bu da doğru , ama hoca bize bu sefer başka bir şey vaadediyor (oyunu geliştirmeyi) ben buna saygı gösteriyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plana sadık kaldık ve son gün de olsa bu doğrultuda hareket ettik.

      Sil
  6. Geldi sanırım? Bana bu transfer sezonundaki transferler gibi transferlerle gelsin ya takım :=) Sahada da 30+ topçu görmezsek skordan bağımsız zevkle desteklenir bu takım mücadele ettiği ve tempolu oynadığı müddetçe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücadeleyi ve geleceği üst düzeyde tuttuk diyelim :)

      Sil
  7. Gedson'a göre daha doğru profil bile olabilir şu anki ihtiyaç doğrultusunda.

    YanıtlaSil
  8. Bizi mutlu eden haberler, bizi mutlu eden yazılar. Ellerine sağlık ağabey :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir