29 Eylül 2021 Çarşamba

Muslera'nın bugününü eleştireyim derken, dünü inkar edenler


Muslera özelinde yapılan eleştirilere katılıyorum. Yalnız altını çizeyim, "eleştirilere" katılıyorum. Bazısının yaptığı sistematik düşmanlığa değil. Nedir bu sistematik düşmanlık dersek, futbolcunun dününü hiç yaşanmamış saymak ve "aslında hep böyleydi" tarzı söylemlerde bulunmak. Biri çıkıyor "hep vasattı" diyor, diğeri çıkmış geçmiş yıllara giriyor, kariyer analizi yapıyor. Muslera'yı yıllardır izlemesek, yaşamasak, daha doğrusu tanımasak neyse diyeceğim de, 2010'lu yılları Galatasaray adına kırıp atan bir isimden bahsediyoruz.

Her futbolcu düşüş yaşar, dönemini kapatır. Son uzatılan sözleşmesinde yazan rakam bence de çok. Bu konularda duygusal hareket edilmemeliydi. Real Madrid'de Ramos, Barcelona'da Messi ayrılıklarını, yeni sözleşme görüşmelerinde anlaşılamaması üzerinden yaşadık. Olur bunlar, futbolda var. 2000'li yılları Fenerbahçe adına kırıp atan Alex'in ayrılığını hatırlayın. Bu tarz bir ayrılık dahi yaşarsın, yıllar ne getirir bilemezsin.

Şu an iyi durumda değil zaten. Sezona çok kötü başladı ve aynı çizgide devam ediyor. Alternatifi de yok ve rekabet olmadığından, Muslera'ya mecbursun. Yerli, potansiyeli olan, genç bir kaleci alınması gerektiği yazılsa da, hamle yapılamadı. Muslera sonrasını da kurgulayamadık yani, aynen devam ediyoruz. Yaş 35 oldu, bir şeyleri değiştirmeye başlamak lazımdı. Bu eleştirilere katılırım, çünkü bunlar eleştiridir. Doğru olanı konuşmak budur.

Çıkıp da şu kadarlık kariyerinde fazlasıyla kötüydü, bunu bunu yapmadı, iyi olduğu dönem azdı, hep vasattı. Bunlar saçmalıktır ve sistematik düşmanlık yapmaktır. Muslera'yı izleyen, yaşayan biri gelmez bu algılara. Yok iyi para kazanmış, yok Galatasaray da ona çok şey vermiş. Elbette verdi, böyle değerli ve rakibi olmayan isme veremeyecek de kime verecek? O da karşılığını verdi ve geçen yıllarda kazandığın her başarıda mutlaka Muslera imzası var. Bugünü eleştirmek adına, bunları neden inkar ediyorsun?

Çıkıp bir de Fatih Öztürk'ü falan yazıyorlar kaleye. Geçen sezonu izlemesek neyse diyeceğim. Elinde etkili, gelişim içinde, rekabet edecek kalecin olur da, hocam neden Muslera ısrarı dersin. Yok işte, Muslera oynayacak ve toparlanması adına bekleyeceksin. Muslera'nın bugününü eleştiririm ama kendisini çok severim. Hakkı çoktur. Yarın veda ederse de, vedaların en güzelini hak eder. Çıkıp da her gün Muslera düşmanlığı yapıp, dünü inkar edenlere söyleyecek pek bir şey yok.

14 yorum:

  1. 1.5 milyondan 3 sene önerseydik imza atacağına inanıyorum. büyük hata yaptık. şartları anlatırsın anlaşırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu doğru, bunlar konuşulur. Bunu teklif etsen, reddedeceğini düşünmüyordum.

      Sil
  2. efsane isim tartışmak anlamsız ama türk kaleciyle devam etmek zorundayız. hatta zorundaydık bu sezon bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle, artık zorunluluk. Ben geçmişi tartışma tarafındayım. İnkar etme daha doğrusu :)

      Sil
  3. Fenerbahçe ile aramızda fark açılmasında fenerin yıllardır kupa kazanmasında ki en büyük nedenlerden biri fatih terim ve Musleradır sözleşme çok yanlış orası ayrı ama geçmişi de bilmek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2010'ları kırdı attı Muslera. Bunu kimse inkar edemez.

      Sil
  4. Aynı şeyleri Fatih Terim'e yapıyor taraftar görünümlü cellatlar

    YanıtlaSil
  5. Önündeki defans hattı ile bir uyumsuzluk yaşıyor. O hatta güvenmediği için ekstra işler yapmak istiyor ve bu da oyununu kötü etkiliyor. Muslera Galatasaray efsanesidir. Bu günleri atlatır. Kaleci için yaşı daha fazla değil. Unutmayalım ki bu adam çok ciddi bir sakatlıktan döndü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyumsuzluk değil de, başka sıkıntılar var sanki.

      Sil
  6. Türk futbol tarihinin en iyi kalecisi, tartışmaya açık bile değil bence. Bırakın 3 şampiyonluğu, bir şampiyonluğu tek başına alan kaç kaleci var acaba. Adamın ayağı kırıldı, bir hafta sonra oturarak antremana başladı. Kötü başlamış olabilir, benim gözümde de en çok da bu güzel insanın kredisi vardır.

    YanıtlaSil
  7. Muslera her zaman vasatticilar çok gülünç tamam ama bir de "hoca doğru düzgün futbol oynatmıyor Muslera'yi da bozuyor" falan diyip onun formsuzlugunu bile hocayı karalamaya vesile edenler var o da çok üzücü.
    Ha hoca şunda eleştirilir maaş çok yanlış olduğu gibi (ki onu belirleyen hoca değil) maaştan bağımsız 3 sene uzatmak da çok yanlıştı geçmişe değil geleceğe yatırım söylemlerinin ertesinde , bizde tamamlayacağıni hiç sanmiyorum o 2 sezonu daha.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir