8 Eylül 2021 Çarşamba

Tonny Vilhena & Galatasaray, sol bek oynayabilme ihtimali?


Yeni bir orta saha transferi beklemiyorum. Hatta çok da olmazsa olmaz görmüyorum. 6 numara sonrası, 8 numara ihtiyacından söz edenler olsa da, o noktada biraz kendi içimize bakma taraftarıyım. Berkan Kutlu'yu 8 numarayı düşünerek transfer etmedik mi? Ya da Emre Kılınç'ın geçen sezonki performansını bayıla bayıla izlemiyor muyduk? Hepsini geçtim, Cicaldau'yu Gedson Fernandes rolünde kullanabileceğimizi düşünüyorum. 

Orta saha derinliği anlamında ciddi derecede alternatiflerimiz var. Assunçao transferi ihtiyaçtı ve tüm taşlar oturdu diye düşünüyorum. Üzerine yeni bir orta saha hamlesini lüks görmekteyim. Tonny Vilhena hamlesinden bağımsız konuşuyorum. Kaliteli bir orta saha, "Gedson muadili" diye düşünürken, o yönde yapılacak bir transfer. Son günün içindeyiz tabii, zaman dar. Futbolcuyu getirmek bir yana, eldeki yabancılardan biriyle de yollar ayrılmalı.

Tonny Vilhena için şöyle bir avantaj var. Futbolcu sol bekte de oynayabiliyor. Bu sezon kadro dışı bırakılana kadar da sol bekte forma giydi. Geçen sezon da bu pozisyonda oynadığı maçlar var. Bek alternatifleri sorunlu diyorduk ya, futbolcunun sol bek oynayabilme ihtimali üzerinden bir düşünce oluşmuş olabilir. Gerçek pozisyonu orta saha tabii, tam bir Gedson muadili. Geçmiş yazılarda, ofansı tatlı bir 8 numara olabilir diyordum. Bu profile uyuyor.

6-8 numara gibi oynayabilecek, topla çıkışları iyi, tabelası olan, çalışkan bir orta saha. Sol iç orta saha için ideal bir profili var. Tabii sol iç orta saha gibi oynatabileceğimiz futbolcularımız olduğundan, yeni bir orta sahayı lüks bulurum. Bek oynayabilme durumu için ise, transfere ihtimal veririm. Feyenoord günlerinde ciddi potansiyel sahibiydi. Krasnodar'da da istikrarlı bir görüntüsü vardı. Sonrasında kadro dışı kaldı ve transfer için ihtimal doğru. Yeni bir fırsat işi daha.

11 yorum:

  1. Türk Kaleci-Boey-Nelsson-Marcao-Pva
    Assuncao-Vilhena-Cicaldau
    Morutan-Halil-Barış... stoperi, sol beki de Türk yapabilirsin ligde. hatta taylanla geçip vilhena yapabilirsin 8i. umarım olur bu transfer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmayacak gibi duruyor. Eldeki isimlerden çıkılamadı. + olarak senin kadroda hangi yerli kaleci :)

      Sil
  2. Okuduğum dinlediğim yorumlarda oyuncunun iyi olduğu yönünde .. Madem iyi oyuncu o zaman alalım..Kadroda ki diğer aynı mevki oyuncularda rekabet içine girsinler.Neticede burası GALATASARAY kim iyi ise o oynayacak..Burda iyi oyuncu demek sadece yetenekli ve mevkisinde oyunu bilen demek değil aynı zaman da büyük takımda baskıyı kaldırabilen mücedele eden ve psikolojik olarak hazır olan sakatlanmayan oyuncu demek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alalım da nasıl alalım, hangi şartlarda alalım :)

      Sil
    2. O da tabi yöneticinin sorumluluğu .. Oraya talipsen ihtiyatı gidereceksin..

      Sil
  3. Muhabirlerden biri antremanda Berkan sol bek için deneniyor demişti tarz olarak idare edebilir bana kalırsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir ütopya düşünülüyor olabilir :)

      Sil
  4. Bence bir oyuncu daha gerekli orta sahaya. Taylan sezona formsuz girdi Assunçao ligde ilk 6 opsiyonu olacak. Önünde Cica ve Berkan'ın alternatifleri sırasıyla yine Taylan, Kılınç, Morutan, Ömer ve Aytaç. Aytaç harici hiçbirinin net pozisyonu 8 değil. Maliyetsiz olacağı konuşuluyor.E sol bek te oynuyormuş oraya da alternatif lazım. Sırf Avrupa öncesi lig maçlarında Berkan'ı gönül rahatlığıyla yedeğe çekebilmek için gelmesini isterim ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gerekli görmüyorum, sayısal yeterlilik var. Eksik parça da geldi.

      Sil
  5. Transfere gerek yok artık... hele yabancı transfere hiç gerek yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfere gerek var da orta sahaya bence de yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir