12 Eylül 2021 Pazar

Trabzonspor'u hücum olarak öne çıkarırken, Galatasaray'ı geride tutamazsınız


Trabzonspor'u öne çıkarırken, hücum iştahından bahsediliyor. Gerçekten de, hücumda kaliteli ayakları var ve iştahları çok yüksek. Djanny ve Gervinho gibi isimlerin olmayacağı söylense de, ellerinde ciddi bir hücum potansiyeli var. Kendi sahalarında oynayınca da, mutlaka ciddi bir avantajları olacak. Yalnız atlanan şu, Galatasaray'ın da hücum iştahı yüksek. Bizdeki sorun daha çok "bitirememekle" alakalıydı. Trabzonspor'u hücum olarak öne çıkarırken, Galatasaray'ı geride tutamazsınız.

Galatasaray'ın da eksikleri ciddi. Feghouli, Barış Alper Yılmaz ve özellikle Boey'in yokluğu önemli. Boey'in yokluğunda kim oynar diye düşünüyoruz işte. Normalde "Yedlin'i oynat geç" dersin de, sahaya yansıması aynı olmuyor. Nwakaeme karşısında Yedlin'i hayal etmekte zorlanıyorum. Bir yandan da, Trabzonspor bek olarak İsmail Köybaşı'yı kullanıyor ve Nwakaeme'nin geri dönüşleri pek yok. Yedlin'in hızı o noktada etkin olabilir. Önünde de Morutan gibi ele avuca sığmayan bir isim olacak.

Muslera'nın olası performansı da belirleyici. Oynayacak mı oynamayacak mı bilmiyorum. Oynarsa, çok büyük bir öz veri göstermiş olacak. Uruguay'dan Türkiye'ye geldi, 1 saat sonra da Trabzon'a uçtu. Yorgunluğu düşünebiliyor musunuz? Zaten formsuz girdiği sezonda, bu durum tuz biber olabilir. Alternatif de yok, oynamasa daha büyük sorunlar var. Trabzonspor hücumda bu kadar iştahlıyken, kaleci performansı önemliydi.

3'lü savunmaya dönülebilir diye düşünsem de, kendi düzenimizden şaşmayacağız gibi. Sağ bekte Yedlin oynar ve klasiğe yakın kadromuzla oynarız diyeyim. Kulübede Feghouli ve Barış Alper Yılmaz gibi 2 hücum kozunun olmaması da etken ama alternatifler var artık. Derin bir kadro kuruldu, farklı hücum kozları da var. Halil Dervişoğlu mesela, bizler adına değerli. Oğulcan Çağlayan da kamp kadrosunda ve kendisinden beklentimiz var.

Muslera
Yedlin Luyindama Nelsson Aanholt
Taylan Cicaldau Berkan
Morutan Diagne Kerem

Halil Dervişoğlu, bu maçta kenardan gelir gibi. Oynamasını tercih ederim tabii, oynadığımız oyun onu istiyor. Assunçao da hazır değil, zamanı var. Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu'yla, Trabzonspor'un temposuna cevap vermeye çalışacağız. Trabzonspor'da da 8+3 kaynaklı kim oynar, kim oynamaz durumları karışık. Siopis'e dönülebilir, Berat Özdemir ile başlanabilir ya da. Hamsik / Bakasetas 2'lisinin etkisi yüksek, bu isimlere karşı direnç önemli. Bir de Yedlin tarafında, biraz olsun Nwakaeme'yi yavaşlatmayı başarırsak, iş tam olarak dengeye oturacak.

5 yorum:

  1. Hoca bence de böyle çıkacak.
    Muslera
    Yedlin Luyindama Nelsson Aanholt
    Assunçao Cicaldau Berkan
    Morutan Diagne Kerem

    Benim 11'im de şu şekilde:

    Muslera
    Yedlin Alparslan Nelsson Aanholt
    Taylan Cicaldau Berkan
    Morutan Halil Kerem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın kadrosu için 9 yabancı yazmışsınız

      Sil
    2. Assunçao hazır değildi, o açıdan kadroya da giremedi.

      Sil
  2. Mac önü yazilarinin hastasiyiz bunlari diger basliklarda konustuk aslinda ama mac özelinde bütün ihtimalleri detaylica yazmak ayri bir hava veriyor özellikle bu tip seyir zevki yuksek karsilasmalar öncesi bunu belirtmek istedim.
    Ben Morutan ve Cika'dan yine bir paslasmali gol bekliyorum, kazanmak icin oynacagiz umarim kötü bir skor almayiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok detay vererek konuşmak istemiyorum tabii, taktik teknik denizinde boğulmak da iyi değil. Kamp kadroları belli oldukça, üstüne 11 kurmayı seviyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir