9 Eylül 2021 Perşembe

Yapılanma gözüyle bakarken, kadronun içinin boşaldığını görmek


Arada Avrupa futbolu da konuşalım diyordunuz, son günün önemli transferlerine bakalım. Barcelona bu noktada ilgimi çekiyor. Bir kadronun içi nasıl boşaltılır, bunun örneği verildi. Yıllardır kötü yönetiliyorlar, dev bonservisler ve maaşlar derken, Messi'yi takımda tutamadılar. Çoğu futbolcusu ciddi indirim yaptı da, yeni transferlere ancak öyle lisans çıkarabildiler. Yapılanma gözüyle de bakabiliriz. Tabii bu yapılanma çok uzun sürecek ve bir süre Barcelona'yı eski noktasında göremeyebiliriz.

Griezmann'ı da son gün Atletico Madrid'e kiralık olarak verdiler. Griezmann da Barcelona'da hiç olmadı. Atletico Madrid düzeninde, en ileri uçta katkını alıyordun. Barcelona'da kanatlara atmak durumunda kaldığında, Griezmann'dan geriye bir şey kalmıyor. Messi gitti, belki bu şekilde ön plana çıkar diyordum ama yüksek maaşı bel büktü demek ki. Arda Turan için de bu olmuştu, bazısı burada tutunamıyor, tutunamayacağını da bile bile gidiyor. Luk De Jong'u aldılar bir de. Nereden nereye.

Griezmann'ı "rakip" Atletico Madrid'e vermek öyle bir hamle ki, biz nasıl olsa şampiyon olamayız, en azından Real Madrid de olmasın der gibi. Real Madrid'de de bu arada güzel işler var. Camavinga'yı transfer ettiler ve gelecek adına atılabilecek en büyük adımlardan birini attılar. Müthiş bir orta saha ve artık bu seviyeye adım atma zamanı gelmişti. Bu transferi şimdiden bitirip, raf ömrü dolan Modric / Kroos gibi isimler sonrasının hamlesi yapılmış oldu. Mbappe'yi de yaz dönemine bıraktılar ve Pogba, Goretzka gibi isimlerin sözleşmeleri sezon sonunda bitiyor derken, bu tarz isimler için en önemli aday olacaklar. 

Chelsea de sessiz sedasız, müthiş bir transfere imza attı. Cristiano Ronaldo, Manchester United'a gidince, tüm ilgi oraya dönse de, Saul transferi çok iyi iş. Son gün, sessiz sedasız hallediyorsun. Saul da Manchester United yapar mı diye düşünüyordum, eksik parça çünkü. Atletico Madrid'in istikrarlı yapısının en önemli isimlerinden biriydi. Oradaki misyonu bitmişti ve Chelsea'e geldi. Bu adamlar geçen sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu kadrosuna Lukaku ve Saul gibi transferler yaptı. Premier Lig'in en büyük favorisi diyordum da, Şampiyonlar Ligi için de yine en büyük favoriler.

11 yorum:

  1. Bu yaz İngiltere haricindeki bütün büyük takimlar güç kaybetti. Yıldızlar tamamen premier lige gidiyor artık. Eskiden transfer deyince akla ilk gelen Madrid ve Barcelona transfer yapamaz hale geldi çok ilginç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Real Madrid yine bir plan dahilinde ama. Camavinga büyük adım. Yaza Mbappe gelecek. Bence o halka da büyür.

      Sil
    2. Mbappe için kesin konuşamıyorum abi cr7 ile manu büyürse ve ligi iyi sırada bitirirse bence manu mbappeyi almak için uğraşır :)

      Sil
    3. Seneye bonservisi olmadığı için talibi çok fazla olacak Mbappe'nin Premier lig takımları maaş konusunda kesenin ağzını açarsa Real Madrid avcunu yalayabilir yine. Zaten sözleşmesinin son senesindeki futbolcuya 180 milyon bonservis önermelerinin sebebi de buydu.

      Sil
    4. Mbappe, Real Madrid işi bitti bence.

      Sil
  2. Bu imkanlar içinde bir kulübü bu kadar kötü yönetmek için gerçekten düşman olmak gerekir. Gelirlerin üst düzey, neymarı 200 küsüre satmışsın elinde messi gibi bi elmasın var. Yine de olay hoca seçimlerinde bitiyor bence bilinmedik hocalarla çok vakit kaybettiler. Ben daha iyi hocaların elinde o transferlerin bir şekilde iş yapacağına inanıyorum. Sanırsam bırda da yollar Messiye çıkıyor. Çünkü hoca seçimlerinde Messinin etkisi olduğu söyleniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilinmedik hoca tercihlerinin çoğu da Messi isteği ama. Kendi çiftliği yaptı kulübü.

      Sil
  3. Yapılanmaya girilmesi gerekiyordu, ama bunu Koeman ile yapmak ne derece doğru o tartışılır. Barcelona'nın özüne dönüp, La Masia'ya bakması lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Oraya yönelecekler zaten istemez istemez. Birkaç sezon acı verebilir.

      Sil
  4. Abi barçanın bu kadar kötü olmasında Messi'nin de büyük sorumluluğu var o kadar saçma oyuncu isteklerinde bulundu ki ve aldırdı takımın kimyasını bozdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabii. Getirdiği hocalar ve istediği futbolcularla bu enkazın sorumlularından.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir