30 Ekim 2021 Cumartesi

6 numara severler de, Diawara gibi bir transferle mutlu olur


Yaz transfer döneminin son günlerine doğru, 1 değil, birçok ismi zorladık. Elneny onlardan biriydi, araya maliyet girdi. Roma'lı Diawara da ciddi gündemdi ama futbolcunun gelmek istemediği söyleniyordu. Çok ciddi dış kaynaklar bu haberi yazmıştı. Sonrasında Leicester forması giyen Mendy'i de konuşmuştuk. En son noktada Assunçao geldi işte. Transferiyle beni mutlu etmiş, opsiyon şartıyla da gelecek adına umutlandırmıştı.

Şu ana kadar beklediğimizi alamadık. Az süre almış olsa da, iyi izlenim vermedi. Silip atma değil tabii bu, ciddi potansiyeli var ve gelecek adına değerli olabilir. Tabii şu aşamada, Galatasaray bunu beklemez gibi görünüyor. Orta sahaya 1 transfer mutlaka yapılacaktır ve onun da, Gedson Fernandes tarzı bir bağlantı oyuncusu olmasını bekliyorum. Diawara yeniden gündem olur mu desek, şaşırtmaz derim. Roma'da çok fazla forma şansı bulmuyor ve kiralanması olası.

Beğendiğim bir futbolcu olduğunu da, adı ilk anıldığında söylemiştim. 23 yaşında, yeniden Napoli'de geçirdiği günleri arıyor. 6 - 8 arası oynar, hareketlidir, ayağı çok iyi pas yapar ve bir o kadar da oyunun 2 yönünü oynar. Sert de bir futbolcu, iyi top kazanır. Nzonzi de pasör bir 6'ydı ama kendi ekseninde oynuyordu. Diawara öyle değil, daha hareketli ve rakibi ısırmayı seviyor. Bağlantı olmaz da, takımın seviyesini ciddi anlamda arttırır.

6 numara severler de, Diawara gibi bir transferle mutlu olur. Orta sahada, rakibi karşılama ve ısırma noktasında da sorun yaşıyoruz. Hem tempoyu koruyup, hem sertlik düzeyini arttırmak, hem de pas kalitesini yükseltmek lazım. Bu 3 olguyu bir araya getirecek futbolcuyu bulmak zor. Ancak fırsat kovalarsınız, böyle kiralamalara girişirsiniz. Diawara'nın bonservisini almak da zor olacaktır, maliyetli iş. Kiralamalara da sıcak değilim, ağızda tat bırakıp gidiyorlar.

4 yorum:

  1. Gedson -Berkan -Cicaldau ile oynarsak daha etkin olacağımızı düşünüyorum.Berkan 6 oynar. Umarım Gedson gelir.Futbolcu da Galatasaray'ı istiyor.En son antrenmanı izlerken paylaşım yaptı.Bizi istemesinin önemli olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka, ben de öyle düşünüyorum. Ama Diawara gelse ve makul opsiyon olsa, ciddi seviye atlatır.

      Sil
  2. Diawara cok daginik bir oyuncu. Oyun ici devamlilik ve konsantrasyon hatalari var. Seviye yukselmeme sebebi de bu. Seriadan turkiyeye gelirken de lig dusecegi icin bu sorunun aciga cikmasi cok olasi. Kesinlikle karsiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buralarda yükselme ihtimali bence çok daha yüksek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir