16 Ekim 2021 Cumartesi

Daha faydalı olanı mı yoksa daha yetenekliyi mi konuşuyoruz?


Galatasaray'da bitmek bilmeyen tartışmalardan birinin daha içine girelim. Bu konuyu mutlaka daha önce de konuştuk, sonrasında da konuşuruz. Kıyas işleri keyifli, ben severim. Yine de aynı detayı yazacağım, neyi, ne üzerinden kıyas edeceğiz onun tanımını yapmalıyız. Zirve dönemi deyince, genel bir ifade mi bu? Eğer öyle ise, çoğunun zirve dönemi Galatasaray olmayabiliyor. Keita mesela, tüm kariyer zirvesi Galatasaray mıydı? Galatasaray performansları üzerinden yorumlamak daha doğru. Bir de daha faydalı olanı mı, yetenekliyi mi konuşuyoruz?

Keita, Onyekuru, Bruma, Garry Rodrigues gibi kanatları izlemek keyifliydi. Soru da zaten bu 4 isim üzerinden gelmiş. Yetenek ise konu, cevap elbette Keita. Galatasaray'a fayda noktasında ise farklı düşünürüm. Keita'yı izlemek gerçekten keyifliydi. Sağ kanat oynar, top ayağına yapışır ve tabiri caizse vura vura giderdi. İç sahada da daha bir coşar, durdurulamazdı. Deplasman performansı biraz dalgalıydı tabii. Uefa Kupası'nda da iyi iş çıkardı, satışına da hiç anlam verememiştim.

Elindeki en keyifli futbolcuyu, sadece 1 sezon sonra, aldığın rakama satıyorsun. Üstelik Katar'a gidiyor bu adam. Yerine gelen isim de Pino. Düşünün artık, o dönem ne kadar kötü yönetildiğimizi. Sonra neden ibra olmadım. Neden ibra olasın ki?

Ben fayda tarafına bakacağım. Galatasaray'ın kazandığı 2 şampiyonlukta, Onyekuru ve Garry Rodrigues baş aktörler olmuştu. Şu listede belki en yeteneksizi Garry Rodrigues deriz de, kazanılan şampiyonluktaki faydası da ilk 3'e girer. Gomis'le 2'li oluşturdular ve şampiyonluğun anahtarı bu oldu. Ertesi sezon da ipleri eline Onyekuru aldı ve ligin 2. yarısındaki o performansın baş aktörlerinden biri oldu. Golle yaşıyordu, gollerini de attı. Haliyle de fayda anlamında bu 2 ismi daha ön plana koyarım.

Bruma ise biraz daha farklı. O da uç bir yetenekti ama sakatlık dönemi onu çok geri attı. Kiralık gitti geldi derken de iş biraz soğudu. Yine de Galatasaray'da 1 sezonu var ki, tek başına takımdı. Biraz da takımla alakalı tabii. Takım ondan bunu bekledi diyelim. Aslında Kewell'ı falan da konuşmak lazım, neden liste dışı kalsın ki? Başka kanatlar da var, o anlamda zengin bir listeye sahibiz.

11 yorum:

  1. Adnan Polat, 8 milyona aldığımız Keita'yı 1 sene sonra tadına doyamadan 8.25 milyona satıp üstüne "kar ettik" diye açıklama yapmıştı şaka gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Sonra o 8 milyonu Misimovic'e harcadik. Birkac ay sonra Hagi'nin egosu yuzunden zararina 4,5 milyona bugunlerde batmis olan Dinamo Moskovaya sattik. O gelen paranin ustune biraz koyup Hagi'nin cevresini zengin edip Stancu'yu aldik. Sonra o Stancuyu zararina 2,5 milyona yine bugunlerde batmis olan Orduspor'a sattik. Bizde onun ustune biraz daha para koyup bir gun bedava ayrilacak Dany icin yine bugunlerde batmis olan Gaziantepspor'a verdik..
      8 milyon euro'nun øzeti.

      Sil
    2. İnanılmaz bir hareketti o. Giovani Dos Santos'un da opsiyonu 7 milyon avro idi mesela. O kadar paramız yok derken, sonra kimlere, ne paralar ödendi.

      Sil
  2. Keitayı 1 yıl görmek o kadar yetmemiş ki keitayı görünce diğer seçenekleri düşünmüyorum :)

    YanıtlaSil
  3. bir felipe bi keita.. çok yazık oldu ikisini de.
    2011 yazında geri gelmeyince çok üzülmüştüm.

    YanıtlaSil
  4. Keita Lyon'un on bir oyuncuydu ve alabilmiştik. Çok gerilere gitmişiz Türk futbolu olarak tümden. Şimdi böyle bir transferin hayalini bile kuramayiz. Tabii ekonomi de aynı şekilde gitmiş.

    YanıtlaSil
  5. keita'yı izlemiş çoğu galatasaraylı kendisini 1 numaraya yazar zaten, bu çok net. dikkat ettiyseniz keita harici diğerleri hep sol kanat :) zira belki feguli'nin prime dönemi haricinde uzun zamandır düzgün bir sağ kanatta izleyemez olduk. Bugün hala sıkıntısını da çekmekteyiz. Böyle bir adam nasıl satılır aklım almıyor zaten. Galatasaray'a gelen sağ kanatların kaderi midir bilmiyorum, Ribery de sağda fırtına gibi eserken ona da doyamadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar da, sorunun temeli fayda mı, yetenek mi. Benim sorguladığım bu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir