8 Ekim 2021 Cuma

Geriden çıkarken iyi iş çıkarırken, iş rakip yarı sahaya geçince saçmalamaya başlıyor


Sağ bek geçmişine bakınca, istikrarlı, iyi isimler izledik. Daha doğrusu, içimize sinen isimler diyeyim. Eboue ve Mariano gibi. Boey de işin potansiyel tarafında, geleceği parlak. Sol beke bakınca ise, arada istikrarlı isimler yine olsa da, içimize sinme konusu tam anlamıyla öyle değil. Hakan Balta istikrardı mesela da, stoper performansı bence sol bekin önündeydi. Arada sol beke dönüştürdüğümüz Riera, bana sorarsanız en iyi sol bekimizdi ama sol bek değildi. Böyle bir görüntü işte.

Sonrasında müthiş potansiyel Telles geldi. İyi de başladı ama onun da görüntüsü tam anlamıyla istediğimiz gibi olmadı. Israr etsek ya da daha doğru bir zamanda elimize gelse, bizim için bambaşka bir hikayesi olurdu. Bugün geldiği nokta da, potansiyelini kanıtlar. Üzülüyorum onun için, alabileceğin en potansiyelli isimlerden biriydi. Porto günleri muhteşem istikrar, oradan Manchester United'a gidişi. Tesadüf değil bunlar. Brezilya Milli Takım'ını da gördü arada.

Carole'yi sayma, tutmadı. Arada oraya Linnes'i çekmek durumunda kaldık. Latovlevici günleri var, Asamoah'ı zorladık da alamadık. Nagatomo, sol bek için 2 yıl yarayı dindirmiş olsa da, o da tam anlamıyla içe sindi diyemeyiz. Sol bek deyince, hücum / savunma katkısını aynı anda istiyoruz. Sağ bekler daha tempolu, hücumda müthiş işler yapınca, sol bekte de beklenti bu. Nagatomo da zaten ciğer sönme hadisesinin ardından sırıtmaya başlamıştı. Çok severim tabii, emeği büyüktür.

Sonra Saracchi kiralandı, yine büyük bir potansiyel. O da iyi başlamış olsa da, sürekli sakatlandı. Tam toparladı, ivmelendi derken, yine sakatlandı. 1.5 yılı bu sakatlıklarla geçti. Her geri dönüşü iyi oynasa da, sakatlıklara güvenemedik işte, takımda bu yüzden kalmadı. Şimdi de ciddi bir sakatlığı var ve uzun süre oynayamayacak. Yoksa şu gençleşme harekatı içinde, Saracchi de takımda kalsın isterdim. Biraz istikrar kazandığında, hücumu da büyüyordu. Savunmada ise, Ghezzal'a nefes aldırmayışını hatırlarsınız.

Bugün ise van Aanholt var. Daha tecrübeli bir sol bek ve beklenti büyük. İsim var çünkü, etiletli. Gençleşirken, neden genç bir sol bek almadık dersek, fırsatları da kaçırmamak lazım derim. Sözleşmesi bitmiş, imza parası istemiyor. Alındı haliyle. Beklentiyi karşıladı mı, şu an hayır. Arada iyi maçları olsa da, genel görüntü iyi değil. Toparlar umarım. Geriden çıkarken iyi iş çıkaran bu adam, iş rakip yarı sahaya geçince saçmalamaya başlıyor. O dengesizliği de anlamadım.

15 yorum:

  1. Saracchi'yi ariyoruz cok net ama dedigin gibi surekli sakat, Van Aanholt'u taniyanlar %50 ile oynadigini ve oyununun oturunca uyum sorununu tam anlamiyla halledince daha iyi olacagini soyluyorlar yine de su durumlara bakinca ne kadar sevmesem de bir Caner Erkin hamlesi ile esneklik saglayabilirdik ve ara transferdeki Gedson vs. gibi olasi yabanci harekatini da guclendirebilirdik neden dusunulmedi bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Caner Erkin alternatif olurdu ama iş hücum ise, Ömer Bayram da bir şeyler yapar. Daha net alternatifler gerekiyor.

      Sil
  2. sakatlığı olmasa saracchi tam da bu yapıya cuk diye otururdu. genç, tempolu, kaliteli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pva'dan iyi kesin. ama sakat işte.
      esas emre taşdemir ikisinden de iyi. hem de türk. ama o da sakat. sakat olmasa ligde dengeleri değiştirirdi yerli olması sebebiyle.

      Sil
    2. Saracchi için sakatlık problem oldu. Yazıda da yazdım, şu genç yapı için müthiş olurdu yoksa.

      Sil
    3. Bence epey karakterli de bi çocuktu ama işte olmayınca olmuyor. Sakatlıkları yüzünden tutunamadı..

      Sil
  3. Alternatif yerli de yok maalesef.Sadece Soner gönül akıma gelen istikrarlı bir oyuncu ve bizim altyapıdan yetişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da çok güçsüz. Beklediğim gibi gitmiyor Samsunspor'da.

      Sil
  4. Keşke yanılsaydım ama emre Taşdemirin gittiği gün şok oldum. Yerli kontenjanında böyle bir imkanı nasıl teptik anlamıyorum. Oynadığı maçları açın bakın Taşdemirin her zaman katkı anlamında hem defansif hem ofansif birşeyler verdi takıma. Tamam sakatlık problemi var eyvallah ama zaten direkt ilk 11 olarak düşünmüyoruz ki. İhtiyaç olduğunda, yabancı sınırı bunalttığında, aanholt saçmaladığında koy oynasın topunu çocuk. Şuan Giresun'da ne aşamada bilmiyorum yine sakatlandı mı acaba?

    YanıtlaSil
  5. Crystal Palace'ta oynarken savunmada o kadar hata yapmıyordu benim izlediğim maçlarda. Burada bir konsantrasyon sorunu yaşıyor sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada savunma oynuyorlardı, burada hücum arıyoruz. Ben savunmada yine çok sorunlu görmüyorum. Mevzu, rakip yarı sahaya geçtiğimizde.

      Sil
  6. pva önemli ve etikelti bir isim ama şu ana kadar içe sinme konusunda onda da tam içimize sindi diyemiyoruz. çok fazla basit hata yapabiliyor özellikle de topla rakip yarı sahada olduğunda takımı da kendini de çok ciddi zor durumlara soktuğu anlar oldu.

    her ne kadar riskli de olsa pva yerine keşke saracchi ve emre taşdemir ikilisi ile devam edilseydi. arkalarında da ömer'i düşünebilirdik. sarachhi sağlıklı kalabildiği dönemlerde tarz olarak şu anki yapı için çok uygun bir isimdi. emre'de keza sağlıklı olduğunda tempo olarak faydalıydı.

    kış transfer döneminde sol bek için bir scout transferi gelse keşke...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum arıyoruz biz, rakip yarı sahada oynamaya çalışıyoruz. Öyle olunca da, bazı meziyetler göze batıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir