22 Ekim 2021 Cuma

Kerem Aktürkoğlu açık alanı kullandı, Morutan ise yeteneğiyle hücumu sürükledi


Morutan ve Kerem Aktürkoğlu'nu ilk 11'de göremeyince "sorguluyoruz" da, her maçın bir planı var. Fatih Hoca'nın da, Lokomotiv Moskova maçındaki planı tuttu. İlk etapta mücadele ve fiziği ön planda tutup, Babel / Barış Alper Yılmaz 2'lisiyle maça başladı. Babel tercihi sorgulansa da, mantığı var. Konu fizikse, neden Diagne tercih edilmedi dersek de, Mostafa Mohamed iyi oynarken ısrar ediyor hoca. Onun da mücadele içinde, özellikle ilk yarıda etkisi vardı.

İlk yarıda hücumdan ziyade, mücadeleyi ön planda tuttuk. Oyun temposunu düşürüp, kontrolü elimize aldık. Güvence ise, kulübe. Kerem Aktürkoğlu, Morutan ve Diagne gibi isimler kenarda bekliyor. 0-0 üzerine, rakip savunmasını öne çıkarıp, biraz daha baskı kurmak isteyince, hücumdaki yeteneğimizi yükselttik. Diagne duvar oldu, Kerem Aktürkoğlu açık alanı kullandı, Morutan ise yeteneğiyle hücumu sürükledi.

Atılan golde büyük bir kalite var. Paslaşmalara bakın, tiki taka bu işte. Kısa ve seri paslar neticesinde, Morutan'ın Kerem Aktürkoğlu'na muhteşem asisti. Kerem Aktürkoğlu'nun girdiği 2 net pozisyon daha var bu arada. Onlar da gol olsa, kendi seviyesini arşa çıkarırdı. Bazen eleştiriliyor da, bu adam da Galatasaray'ın olmazsa olmazlarından. Yetenek işte, gole olabildiğince yakın. Kerem Aktürkoğlu'nun üstüne gitmeye devam etmek lazım.

Morutan da sık sık kesiliyor olsa da, kafa olarak hiç düşmedi. Savruk da değil, oyun içi katkısı var. Topla çok seri ve teknik. Daha da önemlisi, oyun aklı diyelim. Bazı yetenekler vardır, şahsi oynar ve kendi şovunu yapar. Morutan ise o tarz kanatların yeteneklerine sahip olsa da, yeteneğini takım adına konuşturuyor. Kısa zamanda, geldiği noktayı da değerli buluyorum. Bu 2 isim, belki de Galatasaray adına hücumdaki en yetenekli isimler.

12 yorum:

  1. Kerem sanki golü kokluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gole yakın olmak, tabela yapabilmek büyük artı.

      Sil
  2. Kerem topla ne kadar az oynarsa o kadar verimli oluyor açık alanı buldu mu at önüne koşsun vursun, içeri çıkarsın vs.. Yoksa ayağına top verip bişeyler beklersen birebirde sürekli casper gibi rakibin içinden geçmeye çalışıyor hız-çeviklik var ama pek bilek yok çocukta, bak morutan safi yetenek ama o da kerem kadar hızlı değil mesela. Birbirlerini tamamlayacaklar, yükseltecekler, beraber büyüyecek bu çocuklar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topla da kötü demem, açık alanda iyi yürür. Şutları da var, ben beğeniyorum.

      Sil
    2. Yok topla ilişkisi çok kötü değil zaten ama yetenek seti mesela garry veya brumadan çok onyekuruya yakın. Ne demek istediğimi anlamışsındır.. yoksa ben de beğeniyorum :)

      Sil
    3. Onyekuru'nun topla ilişkisi hiç yoktu, bence yakın değil. Bruma başka elbette de, Garry'e yakın Kerem, benziyor tarzları. Kerem Aktürkoğlu'nu potansiyeli ve oyun aklıyla da daha önde tutuyorum.

      Sil
  3. Bizim ideal forvetimiz diagne bence çünkü Halil ve moho nun yapabildiklerinin toplamı var bu adamda;Halil gibi sırtı dönük oyun bağlantı, moho gibi hava hakimiyeti rakip stoperlerle boğuşma bitiricilik ve ekstra savunma arkasına sarkabilme özelliği her şeyden var diagne de yani ama maalesef hoca hiç sevmiyor diagneyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toplamı yok, hepsinin farklı meziyetleri var. Halil'in yüzü dönük topla ilişkisi, Mohamed'in hareketliliği başka seviyede. Diagne ise fiziğiyle ön planda.

      Sil
  4. Bjk maçında aynı taktiği dener mi? diye düşünüyorum. Valla denerse şaşırmam, aynı kadroyu koysa hiç şaşırmam. Zira yapmak istediğini yaptı, fizikli bir ileri uçla baskıyı kırdı, oyun hafifleyip herkes yorulunca sürdü oyuna tüm kozlarını Moskova maçında. Ders olarak izletilecek bir taktik ve oyuncu değişiklikleriydi bence. Bjk maçı da deplasman ve de zor maç. İlginç şekilde aynı kadroyu bekliyorum 11 çıkmasını, bakalım göreceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3 devam eder, benzer bir kurguyla oynarız.

      Sil
  5. Farklı oyun tarzlarını oynayabilecek şekilde bir kadromuzun var olduğunu görmek güzel. İki değişiklikle farklı bir yapıya döndük ve sonuç aldık. Diagne'nin rakip savunmayı yıpratması da çok kiymetliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunları da maçlara göre denemek gerekiyor. Kadro geniş, kısıtlı değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir