7 Ekim 2021 Perşembe

Luyindama için ödenen bonservisi unutun artık, çok zaman geçti


Luyindama için her ne kadar "toparlıyor" desek de, mevcut oyun yapısında sırıtıyor. Marcao da döndükten sonra, Nelsson / Marcao tandeminin bozulacağına inanmıyorum. Alternatif desek, o açıdan da ilk 11 olmuyor. Gömülü oynamıyoruz çünkü, geriden de oyun kurmaya çalışıyoruz. O tarafta da savunma aksiyonu ile olmasa bile, pas aksiyonuna biraz daha yatkın olmasıyla Alpaslan Öztürk öne çıkıyor. Bir yandan da 8 milyon avro'luk yatırım bedavaya mı gidecek deniliyor.

Yapacak bir şey yok işte. Şanssızlık diyeceğiz. O uzun sakatlığı olmasa, belki de aynı sezonun Ocak ayında 15 milyon avro'lara gidişi olasıydı. Piyasası vardı çünkü, Luyindama da yükseliyordu. Sakatlık sonrası ise toparlayamadı. Fiziğine oranla hızı, belki de en değerli hazinesiydi. Açık alanda Mbappe'yi yakalıyordu, öyle düşünün. Hız azaldı, atletizm zedelendi. Geriye hava topları ve fizik güç kaldı. Bu da yetmiyor işte.

Haliyle de olası "bedava" ayrılığı, yapacak bir şey yok diye yorumlanır. Ya da Ocak ayında talip bulup, ne kazanıyorsan kazanacaksın. Sözleşme uzatmak istesen, en iyi şartlarda dahi mevcut rakamı ister. O rakam da, içinde bulunduğu rol adına fazla. Sözleşmesini uzat, kirala ve gelişimi gözle desem, formüldür ama zordur. Luyindama'ya yeni sözleşme vermek risk gibi. Doğal olarak, sezon sonunda ayrılığı olası görünmekte.

Luyindama varken, Nelsson'a ne gerek vardı diyenleri de anlamıyorum. Nelsson bambaşka bir adam. Daha oturaklı, lider özellikli, kontrollü, çalışkan, topla ilişkisi daha iyi. Marcao ile birlikte oynadığında etkisi daha da artan, her geçen hafta yükselen bir stoper. Çok hızlı değildir belki de, pozisyon bilgisiyle onu örter. Genç henüz, yaş 22. Doğru bir yatırım, iyi transferdi. Luyindama için ödenen bonservisi unutun artık, çok zaman geçti.

14 yorum:

  1. Luyindama neden bedava gidecek ki kalsın 3.stoper olarak. Savunma yapılması gereken maçlarda o oynar yani, ne olursa olsun bu adam daha 27 yaşında ve yatırım da yaptın bu adama unutulacak gibi de değil yani. Zaten aldığı maaşta yüksek değil ver 1 milyon para kalsın hani chedjou semih kaya sanki de bedavaya bırakalım diyoruz büyük hata olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalıyor da, sözleşmesi bitecek. Sözleşmesini uzatsan, bu rol için lüks bir rakam ortaya çıkacak. Ver 1 milyon, bu role az bir para değil. Hayali paraları harcamak kolay :)

      Sil
  2. Savunma özellikleri ile Alpaslanı falan top diye oynar ama işte atletizm olarak tam olarak eski halini bulamadı ve bulamayacak, yazık oldu hem kendi adına hem bizim adımıza. Anadolu takımı olsam kapısında yatarım kapanan bir takımda her maç yıldızlaşır. Hatta kapanmayan takımlarda da göze batmaz, tek bir püf noktası var bu adama top kullandırmayacaksın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun yapısı ve tarzı öyle bir halde ki, top sende ve ister istemez stoperlerin ayak kalitesine bakıyorsun.

      Sil
  3. Bence alternatif olarak kalması gerek.Bazı maçlarda değerlendirilebilir.Maalesef sisteme uymayan bir oyuncu.Pas oyununda çok hata yapıyor.Yaninda mariano ve önünde fernando gibi oyun kurucular olmayınca pas oyununda iyice sırıtıyor.Türkiye liginde Galatasaray hariç tüm takımlarda banko oynar.Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif olarak kalacak zaten sezon sonuna kadar. Kastım sonrası.

      Sil
  4. prime döneminde fenerli ve bjk'liler tarafından defans tanrısı ilan edilmişti. bir sakatlık insanı nasıl bu hale getirir? getiriyor işte. Top ayağına geldiğinden hangi gs'lının yüreği ağzına gelmiyor söyler misiniz ? Yine top ayağındayken rakibin iki oyuncusu aynı anda basınca hata yapacağını bildiğimiz için elimiz ayağımız titremiyor mu? Büyük takım için kaldırılır şeyler değil bu, avrupada hallaç pamuğu ederler adamı. Ali naci küçük'ü dinledim geçenlerde luyindama hala gs forması giyebiliyosa yatsın kalksın marcao ya dua etsin dedi. Ne muhteşem bir yorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık götürüyor işte geriye. Hız düşüyor, atletizm gidiyor. Haliyle de geriye bir şey kalmıyor.

      Sil
  5. O kadar bonservis paransinin yanmasi cok uzucu ama yenilenmesinde de buyuk soru isaretleri var, sezon sonu Jason Denayer'in sozlesmesi sona eriyormus Luyindama'ya verecegimiz parayi Jason'a gözü kapali veririm ben olsam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denayer bize düşmez maalesef.

      Sil
    2. Transfermarkt'ta degeri 27.5 milyon Denayer'in kacirmazlar :) da belki kulübe olan sevgisi bir rol oynar diye dusundum.

      Sil
  6. aslında doğru bir pazarlama stratejisi ile hala 6-7 milyonlara elden çıkarılabilecek kalibrede bir isim. eskisi kadar hızlı değil ama 1.95 boyunda bir stoper için hızlı, fizik olarak hala çok güçlü, eskisi kadar olmamakla beraber hala o fiziğe göre hantal sayılmaz ama hücumda topu ayağına kesinlikle vermemen gerekiyor. hala avrupada pazarlanabilir meziyetleri var aslında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor artık, oynayamaz çünkü. Eski hali de yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir