1 Ekim 2021 Cuma

Marcao da henüz 25 yaşında, bu gençliğin ana unsurlarından biri


Lazio maçının ardından, Marcao için "takımın yüzde 80'i" demiştim. Hala o noktadayım ki, etrafındaki kaliteyi arttırınca, onun da etkisi yükseliyor. Varlığı ise, tüm takımın yükselmesi noktasında temel etmen. Nelsson'un ne denli kaliteli bir stoper olduğunu bu sayede görüyoruz mesela. Oynadığın oyunda da "pas" temel etmen, geriden pasla çıkmaya çalışıyorsun. Marcao bu noktada takımın en önemli ismi oluyor.

Ligde "basit hatalar" neticesinde kolay gol yiyorsun da, Avrupa Ligi'nde oynadığın 2 maçta da kaleni gole kapattın. Rakipler de Lazio ve Marsilya. Galatasaray'ın akan oyunda savunma sorunu yaşamadığını söylemiştim. Sıkıntı şu, ön alanda kaptırılan toplar ve geri koşarken yaşanan sorun. Kalanı da bireysel hata zaten. Marcao stoper tandemine geçince ise, sanki taşlar yerine oturuyor ve her şey yerli yerinde oluyor.

Nelsson da maçlar oynandıkça üzerine koymaya devam ediyor. Lider oyuncu zaten ve sağ stoperde yerini buldu. Ayağı da fena değil, onunla da iyi, daha doğrusu sağlıklı çıkıyorsun. Marcao ile birlikte 2 maç da olsa iyi uyum yakaladılar. Marcao döndükten sonra bu tandemi bozmadan, üzerinde ısrar etmek gerekecek. Marcao'nun dönüşü de, ligde yaşadığın tüm savunma sıkıntısını çözüp, o işi halletmiş olacaksın.

Marcao'nun Giresunspor maçında yaptığı iş olmasa da, cezasını çekti, çekiyor. O an fevri davrandım, agresif hareket ettim ama sakin kalmak gerekiyordu. Hoca sakin kaldı, meseleyi zamana bıraktı ve geri dönüşünü harika sağladı. Gençleşiyoruz, birçok potansiyelli ismi kadromuza kattık. Elimizde olan Marcao da henüz 25 yaşında, bu gençliğin ana unsurlarından biri. Direkt olarak pas oyununu yükseltiyorsun, sadece stoperi değil, orta sahaya desteği dahi muazzam.

12 yorum:

  1. Marcao tam bir lider stoper oldu. Ujfalusi'den beri böyle bir eksiğimiz vardı. O nasıl Semih'i büyüttüyse Marcao da Nelsson'ı geliştiriyor.

    YanıtlaSil
  2. Takım arkadaşıyla maçın ortasında kavga eden futbolcu beş para etmez. Marcao’nun hala Galatasaray da oynaması beni üzüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyordum ama cezasını çekti, çekiyor. Kerem affetmiş, takım affetmiş. Bize söz düşmez artık.

      Sil
  3. Marcao çok büyük farkediyor savunmayı öne çıkarıyor takım boyunu kısaltıyor pas konusunu konuşmaya bile gerek yok top seviyede :) Kim bulup getirdiyse helal olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Güncel haberlere göre Napoli Marcao icin 12 milyon Euro zorunlu satis maddesini imzalamadigi icin pismanmis, Lazio ve Marsilya maclarini izledikten sonra kafalarini taslara vuruyorlardir.
    Her sey güzel su an ama Marcao'nun 8 mac cezasi bizi ligde kötü bir konuma itti, kalitesiz ve oyunu oturmamis Fenebahce'nin tepeye oynadigi yerde Marcao olsaydi keske diyorum her gün, kizginligim gecmis degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabii, müthiş transfer olacaktı. Şimdi değeri daha da katlandı. Bu grup vitrin ve başarılı oldukça da futbolcular değerleniyor.

      Sil
    2. Roma da Nelsson'u takibe almis :) özellikle sagda son yillarda izledigim en temiz ayakli stoper Nelsson tacklelari bile temiz adamin.

      Sil
    3. Daha kimleri kimleri edecekler :)

      Sil
  5. Nelsson'la birbirlerini yukarı cekecekler bence. Kerem'e yaptığı hareket transferi için hâlâ eksi yazar ama bizim için çok önemli bir oyuncu onsuz olmuyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir