9 Ekim 2021 Cumartesi

O değişim ne dersek, vermesi gereken defansif katkıdır


Böyle yazınca eleştirenler oldu da, Atalay Babacan'ın Kayserispor maçında oyuna girmesi şovdu. Sonrasında maç kadrolarında göremediğimiz oldu. 21 yaşında, ilk Süper Lig maçına çıkmış olması da apayrı bir olaydı. Atalay Babacan adına umutlu baktığım günler vardı. 2018 - 2019 sezonunun, Türkiye Kupası maçlarında süre alırken görüntüsü iyiydi. 2019 - 2020 sezonunun yaz dönemi kampında da hazırlık maçlarında oynuyor ve iyi işler yapıyordu. O dönem süre almasını bekledim, olmadı.

Takımda kalmayabilirdi, bir şekilde tuttuk. Geçen sezonu Adanaspor'da geçirdi ve en azından istikrarlı şekilde forma giydiği dönemdi. Belki takım olarak çok iyi işler yapmadılar ama Atalay Babacan'ın öz güven kazanması, gelişimi açısından değerli bir dönemdi. Bu yaz dönemi de birçok genç kiralanmasına rağmen, o takımda tutuldu. Ligde şans bulamasa da, böyle hazırlık maçlarında kendisini izliyoruz. Fatih Hoca onun için "acaba başka bir pozisyonda olabilir mi diye bakıyoruz" diyordu. Bahsettiği de 6 numara, regista profiliydi.

Orada olacağını, şans bulacağını sanmıyorum. 10 numaraydı, yıllar onu 8 numaraya kaydırdı. Adanaspor günlerinin katkısı da, oyunun 2 yönünde göstermeye başladığı etki diyelim. Presin içinde, çok hareketli, defansif anlamında da ciddi katkı vermeye çalışıyor. Tuzlaspor'la oynanan hazırlık maçında beğendiğim isimlerden biriydi. Orta sahayı hareketli bulurken, oradaki en iyi isim bence Atalay Babacan'dı.

Zaten iyi bir sol ayağı var. Hücum tarafındaki meziyetleri noktasında da şüphem yok. Yine de yetmiyor işte, orada kullanmak istediğin futbolcu profiline oturmayabiliyor. Bu seviyede tutunması adına da değişmek zorunda. O değişim ne dersek, vermesi gereken defansif katkıdır. Pres oyununda var olması, mücadele kazanması, ayakta kalması, biraz daha agresif oynaması. Tuzlaspor maçında bunları yaptı ve beni umutlandırdı. Keşke biraz daha süre verebilsek ve sahaya atsak. Şu İstanbulspor maçını da görelim.

4 yorum:

  1. Potansiyelinden fazlasıyla umutluydum. Ancak fiziksel olarak gelişim gösteremedi. Önemli yetenekleri var, umut vermeye devam ediyor. Bugün için iyiydi. Gelişim ve istikrar sağlamalı, hoca üstüne düşer, Atalay da fiziksel ve oyun olarak gelişirse galatasarayin 5-6 yılını kurtarmış oluruz. Artık ortasaha oyunun en önemli kısmı, Atalay'da değerli bir potansiyel, daha çok süre almalı. Cicaldau yokken onu sahaya atmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben direncinin, mücadelesinin arttığını gördüm. Yeter yetmez ayrı, denemek lazım.

      Sil
  2. Fiziksel olarak çok aşama kaydedemedi maalesef.Superlig sert oynanıyor.Belcika veya Hollanda tarzı daha teknik oynanan liglere kiralık gidip kendini gelistirirse daha iyi olur.Altyapida en büyük eksiklik fiziksel gelişim.Bunu başaramayan oyuncular genelde altliglerde futbol hayatını devam ettiriyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir