2 Ekim 2021 Cumartesi

Onyekuru böyle giderse, Galatasaray adına konuşmaya devam ederiz


Galatasaray adına, Kadıköy'de kazanamama serisini kıran isimlerin başında Onyekuru geliyor. Kadıköy'de iyi performanslarını izledik. Olympiakos formasıyla, Fenerbahçe deplasmanında ne yapacağını bu anlamda merak ettim. Bu sezonunu çok izleyemedim aslında. Toplamda 8 maça çıkmış ve sadece 1 golü var. Onyekuru gibi golle yaşayan bir futbolcu için de düşük istatistiği. Fenerbahçe maçında gördüğüm ise, Galatasaray'dan ayrılmasına sebep olan diyeyim. 

O neydi dersek, "oldum" havası. Oldum havası da, sadece savunma arkasına koşu odağı. Galatasaray'daki ilk sezonu böyle değildi. Oyun içi katkısı vardı, savunmasına yardımcıydı, çok koşar, mücadele etmeye çalışırdı. 2. yarıyla birlikte sol kanada geçtiğinde ise, çalışkan futbolunu gollerle süslüyordu. En kötü anı dahi pozisyon içindeydi. Kullanma kılavuzu da biraz Fatih Terim'in elinde diyelim.

Savunma arkasına koşuları görülüp, pozisyona girerse ne ala. Pozisyona girip atamadığında da bir anlamı kalmıyor (geçen sezonun 2. yarısı gibi), pası alamadığında da. Fenerbahçe karşısında, o pasları alamadı ve etkisiz göründü. Topla ilişkisi iyi değil, topu ayağına istemez, topsuz oyunda aktif. Her takım da, hücumda ana odağını Onyekuru olarak belirlemez. Onyekuru'nun da bu anlamda gelişim göstermesi gerekiyor.

Maliyeti var bir de. 2 milyon avro'ya yakın yıllık ücret alıyor ki, bu ciddi bir rakam. Galatasaray neden tutmadı diyoruz da, maaş politikana uymuyor işte. Bonservisi bir şekilde çözsen, yıllık ücret problem. Elinde de Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz gibi isimler olunca, odağını farklı yerlere kaydırdın. Bruma'yı tutmayıp, Onyekuru'yu aldılar. Bruma'nın topla ilişkisi çok daha iyi ve katkı da almışlardı. Onyekuru böyle giderse, Galatasaray adına konuşmaya devam ederiz.

8 yorum:

  1. En yararlı olduğu takım biziz fakat bizde bile son dönemde nerdeyse sıfır fayda sağladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmadan oldum havası diyorum ben ona. Sadece savunma arkasına sarkayım diye düşünürken olanlar.

      Sil
  2. Galatasaray a Max 1.4 e imza atardı bence abi

    YanıtlaSil
  3. Eğer oyununu geliştiremezse 2-3 seneye kadar hızını da kaybeder,Anadolu takımları için konuşulur, aynısı şu an Onyekuru rolüne aranılan Kerem içinde geçerli, Barış Alper Yılmaz 5-6 maç üstüste oynayıp ritm yakalarsa Kerem önce yedek olur,sonra sadece bir alternatif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formayı alan, mesajı verecek işte. Gelişim gösterecek.

      Sil
  4. oly maçında kötüydü. iyi ki almadık dedirtti. gelişmiyor açıkçası. tek tip oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendini geliştirmiyor. Oysa fazlasını vaat ediyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir