7 Ekim 2021 Perşembe

Potansiyelli futbolcuları kadroya katmanın asıl amacı, sonraki transferleri


Gençleşmenin, potansiyelli futbolcuları kadroya katmanın asıl amacı, sonraki transferleri. Belli bir rakama aldığın ismi, çok daha yüksek paralara satıp, çark oluşturman lazım. Avrupa'da bunu yapan ve yıllar içinde ekonomisini büyüten birçok kulüp var. Ülkemizde de bu denemeler oluyor olsa da, başarı geldikten sonra bir noktada kontrol yitiriliyor ve yeniden etikete dönülüyor. Burak Elmas yönetimine bu anlamda güveniyorum, güvenmek istiyorum.

Habere gelirsek, Kerem Aktürkoğlu için bazı Bundesliga kulüplerinin ilgisi olduğu yaz döneminden bu yana yazılıyor. Wolfsburg da o kulüplerin başında gibi, medyada sürekli bu konu hakkında haber var. Galatasaray'ın bonservis beklentisinin de 10 milyon avro civarında olduğu yazılmış. Değerini bulan herkesin satılabileceğine inanıyorum. Değerini buldu mu dersek, bence daha zamanı var, erken. Kerem Aktürkoğlu ile şu aşamada sözleşme yenilerdim.

Marcao hadisesinden yola çıkınca, kendimden yola çıkayım, o anlık sinirle astım kestim. Marcao satılır demem bir yana, Kerem Aktürkoğlu için de 10 milyon avro'yu gördüğümüz an bırakabiliriz diyordum. Daha sağlıklı düşününce ise durum değişiyor. Bazısı eleştiriyor, hatta ondan olmaz diyenler bile çıkıyor da, bence öyle değil. Kerem Aktürkoğlu'nun büyük bir potansiyeli var ve Galatasaray'ın olmazsa olmazlarından biri de o.

Hele ki 8+3 derken. Ertesi sezonlar bu durum daha da keskinleşebilir. Yerliyi elden çıkartmak da kolay değil, yerini nasıl dolduracaksın? Orada da Barış Alper Yılmaz öne çıkacak, ciddi alternatif. Kerem Aktürkoğlu için şimdi değil de, yaz dönemi transferi konuşuruz. Değerini daha da arttıracak. Avrupa Ligi vitrin zaten, orada boy gösteriliyor. Kerem Aktürkoğlu nerede daha iyi oynar, hangi pozisyonda oynamalı gibi konular ayrı. Bu konuda zaten konuşuyoruz.

15 yorum:

  1. 20 milyona kadar yolu var... AMA yabancı sınırı diye bi garabet uygulama olduğu için durum sıkıntı tamam Barış A. Yılmaz var ama yerli miktarı bu sene 3 seneye 4 sonra 5... üstelik bunun cezası sakatlığı formsuzluğuda var...
    Yani dönüp dolaşıp garabet uygulama ve dünyanın futbolda önde olan hiç bir ülkesinde olmayan yabancı sınırı problemi çıkıyor gene karşımıza..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir anda çıkaramıyorsun elden işte, arkasını doldurman gerekiyor :)

      Sil
  2. 10 milyon veren varsa satılabilir bence. Satilmazsa oyuncu tekrar aynı seviyeye çıkamıyor Türkiye'de. Burda önemli olan Kerem'in alternatifini şimdiden belirlemiş olup gittiği anda yerini doldurmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 milyon, TL'e vurunca iyi rakam tabii. Hayır deme lüksü de çok olmuyor.

      Sil
  3. 10 milyona hemen satılır.. barış alper var zaten. euro kuru ortada. 10 yeterli.

    YanıtlaSil
  4. Son dakika haberlerini gördüyseniz Kerem Galatasaray'in zamli maas ve sozlesme uzatma teklifini kabul etmemis, Kerem var diye Onyekuru'yu almadik Onyekuru'nun aldigi parayi su an kabul etmeyen bir Kerem var ve yine ayni kaynaklara göre Galatasaray Onyekuru tipinde hizli kanat ariyor, önceleri ihtimal vermemistim bu kanat haberlerine simdi taslar yerine oturdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda çocuğun da üstüne çok gidiliyor ama buna sebep çevresi.

      Sil
    2. Evet saniyorum cok hırslı bir manajeri var ama olmadan oldum dememek lazim.

      Sil
  5. Yunus Akgün alternatifinide seneye düşünebiliriz.Adanademirspor da 11 'de oynamaya başladı
    Bariş ,Kerem ve Yunus gibi gençlere yatırım önemli.

    YanıtlaSil
  6. 10 milyon bence gayet iyi rakam. Zira sonrasında ahmet Ağaoğlu gibi çıkıp "Abdulkadiri 23 milyona satmadığıma pişmanım" gibi bir duruma düşmemiş oluruz. Benim gözümde keremin potansiyeli geleceği parlak, ederi şuan 13-14 gözümde ama 10'a hayır denmez. Bizde bir oyuncuya 6-7 verildiği zaman kaos çıkıyor. Ama adama şunu sorarlar, sen en son ne zaman 10 milyon ve üstüne oyuncu satabildin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyisi de olabilir. 15 milyon avro serbest kalma bedelini kabul etmediği söyleniyor. İnanmıyor demek ki.

      Sil
  7. eğer gerçekten on milyon euro masaya konmuş ise yerli olması potansiyeli fark etmez hemen kendisine teşekkür edip transferine onay verilmeli. şu anda biz bu potansiyelli kadroyu birazda bu nedenle kurmaya çalışıyoruz. bu gençlere harcadığımızdan fazlasına satıp yerlerine yine ucuza potansiyeli gençler almamız lazım. en azından belli bir ekonomik istikrar sağlanana kadar bu şart.

    bu nedenle kerem de eğer kendisine böyle bir bonservis teklif ediliyorsa gayet satılabilir bir oyuncu. hele marcao ile yaşadıklarından sonra performansında ciddi düşüş yaşamış ve son dönemde hemen her pozisyonda hakemlerden birşey bekler hale gelmişken devre arası yada sezon sonu için söz kesilmesi doğru olabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir