3 Ekim 2021 Pazar

Rotasyon beklemiyorum, artık istikrar zamanı


Atalay Babacan, Kayseri deplasmanının son dakikalarında şans bulduktan sonra, bir daha lig kadrolarında yer alamaz oldu. Ben o gün Atalay Babacan'ın şans bulmasını "şov" olarak nitelendirirken söylemek istediğim buydu. Sonrasında şans bulmasını beklemiyordum zaten. Geniş bir kadro, bazısı mecburen dışarıda kalacak. Rizespor deplasmanına da 23 kişiyle gidiyoruz ve 2 isim kadroda olmayacak. Biri 3. kaleci desek, diğer isim kim olur? Büyük ihtimalle Aytaç Kara.

Sakat ya da cezalı olup, kadroda olmayan bazı isimler de var. Onlar da dönünce, şu listeden bazı isimlerin de kadroda yer almayacağını göreceğiz. Benim takıldığım nokta Oğulcan Çağlayan'ın yokluğu oldu. Transferi adına onca tantana döndü, uğraşıldı ama Rizespor deplasmanı kadrosunda yer almayacak. Sakatlığı da yok diye biliyorum. Oğulcan Çağlayan'la birlikte böyle bir deplasmanda mesaj vermeyi isterdim. Hadi ücretini TFF kesti de, öncesinde transferi için Rizespor'la görüşmüyor muyduk?

Fatih Hoca'nın, güçlü bir set oyunu için gerekirse formasyonu değiştirebiliriz demesinin ardından beklenti oluştu. Teşhis doğru çünkü, hemen hemen hepimizin de söylediği bir şeydi. Diagne / Halil Dervişoğlu 2'lisi bir arada oynayabilir derken, çift forvet üzerinde duruyordum. Rizespor maçında bir anda bu değişim yaşanmaz tabii, zaman lazım. Milli Takım arası bu anlamda ilaç olacak ve o arada belki de yepyeni bir formasyonu göreceğiz.

Muslera
Yedlin Alpaslan Nelsson Aanholt
Taylan Berkan Cicaldau
Morutan Diagne Kerem

Rotasyon beklemiyorum, artık istikrar zamanı. Rotasyon dediğimiz olay da x maç için, en fazla 3-4 isim üzerinden dönmeli. Bu maçta Diagne 11 oynar, Yedlin ve Alpaslan Öztürk de zorunluluktan sahada olacaktır. Alpaslan Öztürk yerine Luyindama yazıldığı an, oynamak istediğin oyunu oynayamamaya başlıyorsun. Rizespor iyi durumda değil, eksikleri de olacak. Bu maçın önemi de farklı seviyede, net olarak mesajı vermeliyiz.

9 yorum:

  1. Rotasyon yapmadığın zaman da Alanya maçı gibi maçta yaşayabilirsin rotasyon gelmesi lazım, çok yüksek eforlu bir marsilya maçı oynadık lazio maçı sonrasında oynanan Alanya maçından sonra hoca "demek ki rotasyon yapmalıymışız" dedi zaten. Yine aynı hata yapılmamalı, rakip oyuncular muhtemelen prim bile almıştır bu maç için o yüzden emre kılınç ve barış Alperi bekliyorum kerem ve Berkan yerine. Berkan çok yoruldu son maçta da belli oluyordu, kerem de dinlenmeden oynuyor bir süredir onunda kenara geçmesi lazım biraz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyon köklü olmaz, bazı dokunuşlar ile olur. Biz bunu çözemiyoruz.

      Sil
  2. Dusunduklerimi yazmissin kadro ile ilgili ek olarak en buyuk korkum bu macta bir sakatlik zira bunlar insan gibi oynamiyorlar bize karsi Emre Akbaba, Muslera ve Andone Rize'ye karsi kariyerlerinin en ciddi sakatliklarini yasadilar umarim yine benzer bir olay yasamayiz.

    YanıtlaSil
  3. (Emre)
    Taylan yerine Assunção oynayabilir. Onun da artik her lig macinda sure bulmasi lazim. Oynamak istedigimiz oyuna uygun cunku.

    YanıtlaSil
  4. Zaten milli maç arasına girilecek milli takımda oynamayan furbolcu bol bol dinlenir. Takımın oturması için en fazla bir iki oyuncu değişmeli ya da hiç degismemeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişti yine, ön alan komple farklı. Üstelik istemediğimiz isimler.

      Sil
  5. Ben cidden fatih hocanın hem oynattığı formasyon hemde pas futbolu takıntısından dolayı gönderilmesini istiyorum. Bu takım tabiki daha iyi olacak fakat pas futbolu takıntısı olmayan geçiş oyunu uzmanı bir teknik direktörün elinde patlama yapar. Takım tam geçiş oyunu takımı bu çok bet attığımız tüm goller yarattığımız tehlikeler geçiş oyunu eseri ama pas futboluna kafa yoruyoruz çok garip. Ayrıca rize maçı ilk yarı sonrası yazıyorum isterse maç 2-5 bitsin artık yeter böyle saçma sapan kadrolar çıkarılmaz dalga geçilir gibi feg kanat OYNAMAZ bu kondisyonla ancak serbest 10 en kötü iç oynar oda koşan bir kanatla babel ilk 11 de ana plan OLMAZ takımdan bağımsız kendi oyununu oynayan babelle başlanmaz ancak sonradan oyuna girer. Forma diagnenin hakkıydı tabi hak hukuk rotasyondan anlayan bir teknik direktörümüz olsaydı şu maça ki bence fener deplasmanı kadar değerli düşmanca davranan rize maçına çıkartılan kadro ve hazırlık rezalet seviyede bi zahmet edip biraz çalıştım boldrin tüm maçlarda sağ kanatta oyun kurmuş ve oyunları hem kendi sağlarına yığılmıi biz rizeye o kanadı savunsun diye anholt babelle çıkyoruz böyle planlama olmaz tamam kabul hakem maçın içine ediyor ilk gol faul haksız 2 sarı kart verdi ama fatih hocada malesef çanak tutuyor ben sıkıldım artık takım potansiyelini saçma pas takıntısı adaletsiz kadro ve garip değişiklikler

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir