13 Ekim 2021 Çarşamba

Serdar Dursun, bu seviyeyi uzun zamandır hak ediyordu


Serdar Dursun, bu seviyeyi uzun zamandır hak ediyordu. Çok da konuşulmasına rağmen, Şenol Güneş düşünmedi bile. Ezberi sever, belli futbolcular üzerinden ilerledi. Serdar Dursun'u da düşünmedi bile. Tıpkı Adem Büyük ve Muhammet Demir'i düşünmediği gibi. Burak Yılmaz tamam da, Enes Ünal'la onu alternatif altına almayı hiç anlamadım. Halil Dervişoğlu'nu yeni isim olarak çağırması da beni şaşırtmıştı. Ezber sever çünkü.

Kuntz Hoca'yı, Norveç maçındaki değişiklikleri üzerinden eleştirsek de, zaman vermek lazım. Takımı tanıyacak, ipleri zamanla eline alacak. Şu artı, hatasından çabuk döndü. Letonya deplasmanındaki değişiklikler bir o kadar doğruydu çünkü. Zamanı tartışılır da, doğrusunu yaptı. Önce Serdar Dursun'a döndü, sonrasında Halil Dervişoğlu. 4-2-4'e dönüp, hem ceza sahası içinde kaosu ve üstünlüğü kurdu, hem de bağlantıyı kurdu.

Forvet çeşitliliğin olacak elinde. Serdar Dursun, iyi bir pivot, ceza sahası içinde hakimiyeti var. Hücum organizasyonu işlemeyince, oyunu kanatlara yıkıp, kenar ortalarına ister istemez dönüyorsunuz. O anlarda, ceza sahası içinde bu toplara vuracak forvet gerekiyor. Serdar Dursun'la bunu başardın işte. Halil Dervişoğlu ise bağlantıda zaten iyi. Kendisini forvetin arkasına attığı an çok daha özgür ve o da geri dönüşün mimarlarından.

4-3-3'le devam edeceğimize inanmıyorum. Kuntz Hoca'nın düzeni bu değil sanki. Şu an yeni, ipleri eline alamadı ve tanıma aşamasında. O yüzden de keskin değişiklikler yapamıyor. 4-4-2'ye dönebiliriz, 3'lü savunma oynayabiliriz. Bu tarz değişiklikler bekliyorum. Serdar Dursun için sevindim, darısı diğer hak eden isimlerin başına diyelim. Etiketten ziyade, katkı sağlayabilecek, görev adamı diyeceğimiz isimlere dönüp, mücadeleyi en üst düzeyde tutmalıyız.

5 yorum:

  1. Serdar aslında tam Fatih Hoca'nın seveceği tarzda bir forvet. Maç sıkışınca at ileri ve rakibi ceza sahasına hapset. Bizde olsa Fatih Hoca çok iyi kullanırdı ve ligde çok maç çözerdi bize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortasahasi biraz dirençli olan takım bizim ortasaha bir kişi eksilip, organizatör bir 6 da olmayınca çok rahat alan buluyor ortasaha çıkarıp forvet attığımızda, ayrıca geçiş yapıp topu ileri taşıyamıyoruz. Serdar Dursun değil Haaland da olsa kulübede maç çevirme ezberimiz bu olmamalı.

      Sil
    2. Milli Takım için mi bu yorum, Galatasaray mı? Galatasaray ise 1-2 yıl öncesini unutmalı, bu sezon başka. Dediklerin olmuyor, gayet de maçlar çevriliyor.

      Sil
    3. Bana diyorsan Galatasaray için söylemiştim :)

      Sil
    4. Yok sana demedim Alican, senin yoruma katılıyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir