10 Ekim 2021 Pazar

Tuzlaspor maçını biraz da Assunçao için merak ediyorduk


Tuzlaspor maçını biraz da Assunçao için merak ediyorduk. Beklenti duyduğumuz ve geleceğinin parlak olduğunu düşündüğümüz bir futbolcu. Orta sahadaki rotasyon yapısı ve yerli zorunluluğu, şu ana kadar Assunçao'nun sahne almasını engelledi. Bir noktada mutlaka forma alıp, yapabileceklerini gösterecektir. Düşük bir opsiyon bedeli var ve Galatasaray'ın gençleşme harekatının en önemli parçalarından. Son gün gelmiş olması bir şey değiştirmez. Potansiyelini biliyoruz.

Kayserispor karşısında da beğenmiştim bu arada. Beğenmeyeni çoktu da, yeni transferlerin ilk maçlarında beğenmeyeni çok oluyor. Özellikle de Galatasaraylılar bunu çok seviyor. Oysa o maçta kim iyiydi de, ihale Assunçao'nun oldu. Geriden oyunu kurmaya çalıştı, ön alanda bastı, ilk maçı olmasına rağmen çok sorumluluk aldı. O dev rotasyon içinde, takımda kalite boşluğu oldu ve çözüldük. Assunçao ise ayakta kalmaya çalışıyordu. Adam çıkıyor, yok Mensah karşısında etkisizdi. Kim etkiliydi?

Tuzlaspor maçında da çok ön plana çıkmadı diyenler olacaktır. Pek ön plana çıkılacak maç değildi bu arada. Assunçao, son derece sakin ve basit oynamaya çalışıyor. Geriden iyi oyun kuruyor, sakin kalmaya çalışıyor ve basit oynuyor. Riskli işler peşinde değil. Tempolu, hareketli bir futbolcu da. Sürekli presin içinde. İlk yarıda bazı müdahaleler sert oldu, o dozajı ayarlayamadı da, bana güven verdi. Ama büyük fiziksel mücadeleler, net defansif 6 katkısı beklememek lazım. Bu katkıyı bekliyorsanız, Assunçao'yu almayacaktınız.

Assunçao için zaman var. Gedson'u hatırlayın, lige kötü girmiş, herkes fizik üzerinden vururken, bir anda toparladı ve damga vurdu. Assunçao'dan da ilerleyen zamanda böyle bir etki görebiliriz. Yerli zorunluluğu, orta sahadaki kalabalık gibi handikapları var tabii. Opsiyon düşük, senin olabilir. Artısı da o işte. Sadece bugünü değil ki, geleceği kurgula. Henüz 21 yaşında, biraz da sabır gerekiyor. Peşin hükmü çok seviyoruz.

12 yorum:

  1. Seriye benziyor bu çocuk, toplu oyunda ciddi artıları var ama topsuz seri gibi defektleri var. Seri de mücadele ederdi zaten eli belinde durmazdı ama fiziksel olarak çokta mümkün değildi zaten savunmada bir şeyler yapması. Assuncao da fiziksel gelişimi fazla olmaz çünkü tarz olarak zaten bir oyun kurucu 6. Bu konuda gelişirse seri gibi bir kariyer de yapabilir kendine. Radikal topa sahip olarak oynayan takımlarda iyi ekmek yiyebilir gibime geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri'den artısı, daha hareketli ve tempolu oluşu diyeyim :)

      Sil
  2. (Emre)
    Oyuncunun potansiyelini bilenler biliyorki bu cocuk ligin en iyi oyuncularindan biri olabilir. Gedson'da da bu biliniyordu, ve zaten 2-3 ay sonra gøsterdi herkeze. Madem øyle neden buyuk takimlar almadi diyenler icin : zaten buyuk takimlarin scout ekibi takibinde, gelisimini izliyorlar. Bu sene olmasa seneye, seneye olmasa bir sonraki sene alirlardi. Sonra biz neden bulamiyoruz diye burda yorumlara yazardi bir cogu. Bulduk, aldik iste. Sabretmek lazim.

    YanıtlaSil
  3. Benim gözümde atalay babacan daha onde

    YanıtlaSil
  4. Assunçao elbette farklı bir profil, daha genç ve önü açık. Fakat ben takımın bu zamana kadar ki gidişatına baktığımda o fizikli güçlü mücadeleci ve sırtı dönük oynayıp eli ayağı titremeyen 6 numaraya ne kadar ihtiyacımız olduğunu anladım. Bkz; Fernando. Bir de ilginç bir istatistik var, ligde şampiyon olan takımları açın bakın 6 numaralı oyuncularının özellikleri yukarıda saydıklarımla birebir örtüşüyor. Bkz; Josef-Bjk, Mahmut (prime) - Başakşehir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakınız o da, bugün öyle isimleri alacak güç yok. Ya fırsat ya da genç kovalayacaksın.

      Sil
    2. Gedson'u alabilirsek hocanin gecen seneki düzeni ile Josefli orta sahayi felc edebiliyorsun yeterince kosarsan elbette ama genel olarak Ahmet kardesimin dedigine katiliyorum bu tip orta sahalar ile önde basliyorsun oyuna hatta oraya bir de Melo eklemenizi rica edicigim :)

      Sil
    3. Alırız umarım, buna kimse hayır demez. Yine de şu gün 1. öncelik mi onu tartıştık :)

      Sil
    4. Elbette degil ama yeni vizyona daha cok uyan bir profil de yok yani genc ileride satabilecegin ve uc potansiyeli olan degerli bir futbolcu, her seyden onemlisi aidiyet duygusu var ve diger genclerle kiyaslayinca neredeyse olmus denilebilir Gedson icin zira uluslararasi maclari yillardir oynuyor genc ama tecrubeli isim sahsen tam yeni yapilanmanin kalemi bir oyuncu risk analizi yaparsak Gedson'a 10 milyon ve uzeri vermek x bir gence 6 vermekten cok daha az riskli bir hareket olur.

      Sil
    5. Alabiliyorsan alırsın zaten, kimse hayır demiyor ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir