8 Ekim 2021 Cuma

Yazın olmadı, kışın şartlar yine zorlanır


Ocak ayında, Gedson Fernandes gündemi yeniden oluşur. Yazın olmadı, kışın şartlar yine zorlanır. Benfica'da süre almamaya devam ediyor ki, bu görüntü değişmez. Yaz transfer döneminde söyledim, bu iş şimdi olmazsa, Benfica adına zarar olacak. Piyasası düşecek ister istemez, elleri güçsüzleşecek. Ocak ayında, çok daha makul şartlar konuşulur. Gerçi makul diyoruz da, en kötü ihtimalle yine 8 - 10 milyon avro'lar konuşulacak. Bu potansiyel için eder mi, hem de fazlasıyla. 

Peki transfer dönemi için olmazsa olmaz mıdır dersek, olsa da olur, olmasa da derim. Potansiyeli, gençliği ve Galatasaray'da yaptıklarıyla "keşke olsa" deriz. Gelecek adına büyük kazanımdır. Yine de, orta saha adına birçok transfer gerçekleşti ve sayısal olarak bakınca da dolu bir rotasyon. Gedson Fernandes profilinde bir orta sahamız bence de yok. Cicaldau'yu biraz daha o rolde düşünürken, orta saha yapısı beklediğim gibi gelişmedi.

6 numarada Taylan Antalyalı diyordum, belli ki kesilecek. Assunçao var, onu da görmek lazım. 1 maçı var sadede, tam anlamıyla izleyemedik. Berkan Kutlu / Cicaldau gibi isimler de banko diye düşünüyorum. Berkan Kutlu 6'ya kaysa, önünde Cicaldau / Gedson olabilir. İmkanlar artar tabii, el genişler de, çok da olmazsa olmaz diyemem. Yine de Gedson işte, imkan doğunca kaçırmamak lazım. Galatasaray da mutlaka hamle yapacaktır.

Bir de, İrfan Can Eğribayat ismi var. Benim beğendiğim kalecilerden biri. Son dönemde, yapmış olduğu sakarlıklar göze batsa da, potansiyelinin olduğunu düşünüyorum. Yabancı kuralında, yerli kalecilerin önemi oldukça büyüyor. Bizim de potansiyelli bir yerliyi, kaleci için hazırlamamız lazım. Piyasaya bakınca da, yapabileceğin çok fazla hamle yok. Muslera'ya rekabet ve alternatif lazım. O anlamda da bir hamle yapılacaktır.

20 yorum:

  1. Assuncaoya nedense süre vermiyoruz. İzlediğimiz tek maçta bana iyi gibi gelmişti ama sonrasında göremedik nedense. Yerli sınırının kalkacağını düşünüyorum ben eskiden kulüplerden sınır isteyenler vardı. Bugün kimse istemiyor çünkü onlar da sınır olmadan daha başarılı olabileceklerini gördü. Yedek kaleci konusunda sıkıntımız büyük. Muslera bence psikolojik olarak da hiç iyi değil Rize maçında atılmayı haketti. Bu durumlara alışkın olmasına rağmen tribünlerle de münakaşaya girdi. Kessinlikle yedeklemek lazım ama yabanvı sınırının geleceği belli değilken İrfana fazla para ödemek ne kadar mantıklı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca Assuncao'nun fizigini yeterli bulmamis, oynadigi macta Mensah karsisinda cok hata yapmisti ve acikcasi Mensah o kadar sert bir oyuncu olmamasina ragmen Assuncao ile girdigi butun mucadeleleri kazandi, simdilerde özel bir programla hazirlandigini soyluyorlar mutlaka uygun zamanda süre alacaktir ama fizigini gelistirmesi lazim bu halde Super Lig'de ayakta kalmasi cok zor.

      Sil
    2. Bulmamış mı, kaynak nedir. Ben böyle bir şey okumadım. Assunçao hep buydu zaten, gelirken de biliniyordu. Bilinmez bir adam değil. Mensah algısı oluştu nedense de, o maçın Galatasaray adına tek bir şeyler yapmaya çalışan ismiydi Assunçao. O haber algı haberiydi, yorumu da algı yorumu.

      Sil
    3. Assuncao son 3 mactir süre alamadi ben hocaya göre fiziginin yetersiz oldugunu Florya'ya giren cikan bir yorumcunun programinda da duymustum hangi programdi net hatirlamiyorum Sports Digitale'nin bir yorumcusuydu galiba yanlis bilgi olmasin ama Fanatik ve Sporx gibi kaynaklarda da Assuncao'ya ekstra antrenman yaptirilmasi icin Fatih Hocanin talimat verdigi yaziyor zaten, ne kadar tarafsiz yayinlardir algi haberi midir bilemiyorum yurtdisinda yasadigim icin.
      Ben bir taraftar olarak son izledigimiz haliyle derbide oynamasini istemem zira rakipteki orta saha oyunculari Mensah'tan cok daha iyi.

      Sil
    4. Haberi yapanlar ve kaynakları algı üstüne yaşıyor maalesef. Assunçao'nun ne olduğu belliydi, biliniyordu çünkü.

      Yeni transferi ilk maçtan gömmek Galatasaraylı adeti. Herkes yaşadı bunu, ilk maçtan yerin dibine sokuldular. Sonra da ama öyle böyle kem küm oluyor, aynı şeyleri yine yaşarız.

      Sil
    5. Yerel basina sizin kadar hakim degilim biraz arastirdim ozellikle Sporx icin Galatasaray dusmani tarzi seyler gördum haklisiniz.
      Oyyncu ile ilgili de yanlis anlasilma olmasin Assuncao'nun pas dagitimini ve derinlemesine uzun paslar atarak atak yönü degistirmesini begenen birisi olarak yorum yaptim zaten fizigi de hazir halde bu tip bir oyuncuyu alamiyorsun en az 15 20 milyon veriyorsun ya da versen de Turkiye'ye gelmiyor, ben gelisecegine inaniyorum sadece kolay bir lige gelmedi fizigi uzerine calismasi gerekiyor demek istedim.

      Sil
  2. Yabanci siniri varken Gedson imkanlari zorlasa da, dinamik değiştirecek özel bir oyuncu. Hayir deme lüksümüz yok bence. Gerekirse sol bekte Ömer'e tahammül eder yine isterim :)

    YanıtlaSil
  3. Seneye maksimum 6 yabancı oynatılabilecek diye biliyorum.
    Boey - Nelsson - Marcao - Cicaldau - Morutan - Muslera zaten 6 ediyor. Bu durumda ne Assuncao'ya yer kalıyor ne de gelirse Gedson'a. Sol bekimiz de hali hazırda yabancı zaten. İleride de Diagne ve Mohamed oynayamıyor. Bizim acilen kaleyi yerliye teslim etmemiz gerekiyor Muslera iyi/kötüden bağımsız olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 değil 7. O kural da öyle mi kalır, pek sanmıyorum.

      Sil
  4. yabancı sınırı varken lüks. çiko da berkan da yedek olmayı hak etmiyorlar. 11 yabancı serbest olsa süper olurdu.

    YanıtlaSil
  5. hocam ben irfancan konusuna katılmıyorum maalesef. evet bir parlak dönemi olmuştu lakin Göztepe taraftarı olan çok yakın bir arkadaşımla sohbetimde, taraftarın beto'yu çok özlediğini onun gibi kalecinin bidaha gelmeyeceğini falan söylüyorlarmış. yani kendilerinin dahi irfancan konusunda görüşleri olumsuz. bence Galatasaray kalesinin ağırlığını kaldırabilecek bir kaleci değil. Gökhan akkan'a dahi razıyım, irfancan bizim kalitemizde değil. Ha bir de yediği golden sonra rakiplerin "seneye gs ye gitmek için yedi" algılarına net malzeme çıkacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum bence de Irfancan vasatin az uzeri bir kaleci, bu sezon zaten Ssampiyon olmak zor iyi kotu eldekilerle tamamlayalim ve Okan'i geri getirelim zaten orada da yedege dustu oynatilmiyor.
      Beto konusunda da haklisin Galatasaray'a gelmesini cok istemistim zamaninda, son yilinda biraz sallandi ama gene de Buffon ayarinda kaleciydi.

      Sil
    2. Ne derlerse desinler. İrfan Can Egribayat geçen sezonu müthiş oynadı. Potansiyeli var, en azından tarzı büyük takıma, pas yapmaya çalışacak takıma uyuyor. Genç kaleci, hata yapar.

      Sil
    3. Bakalım görelim başkan, şayet gelirse hatırlarız bugünü :)

      Sil
  6. Orta sahamızın aradığı adam gibi duruyor halen daha. Özellikle Berkan'la birbirlerini çok iyi tamamlarlar. Fakat şu yabancı sınırı işimizi çok zorlaştırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkan varsa alınır zaten, bakılmaz sınır diye.

      Sil
  7. seneye yabancı sınırı kalacak ise gedson ne yazık ki çok ciddi bir lüks halini alıyor. ha yabancı sınırı olmayacak ise berkan'da taylan'da kurusa bakmasınlar ama kendilerinden çok daha potansiyelli ve ucuza alınabilecek genç alternatifler var. gedson ucuz olmasa da müthiş potansiyelli olması nedeniyle iyi olurdu. assunça, cicaldau ve gedson üçlüsü keşke olsa, mevcut halleri bile lig seviyesinin üstü sayılabilecek genç ve tavanları da son derece yüksek bir üçlümüz olurdu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı yabancılar yerliye döner mi, buna bakacağız işte. Sol bek ve kaleci gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir