17 Kasım 2021 Çarşamba

Atalay Babacan'ın dönüşüm ve gelişimi devam etmekte


Bursaspor'la oynanan hazırlık maçının dikkat çeken isimlerinden biri de Atalay Babacan. 90 dakika sahada kaldı ve her 2 yarıda da farklı rollerdeydi. İlk yarıda 8 numara gibi, 2. yarıda ise "regista" tarzı kullanıldığı anlar var. İyi bir maç çıkardı ve rotasyona dahil olmasını bekliyorum. Hep derim ya, bu seviyede tutunabilmek adına, bazen oyun tarzınızı, hatta pozisyonunuzu değiştirmeniz gerekebilir. Atalay Babacan da bunu yaşayacak.

Atalay Babacan'ı 10 numara olarak biliriz. Oyun görüşü, tekniği, pas becerisi yüksek, şutu da olan bir 10 numaraydı. Fizik olarak yetersiz kaldı, Galatasaray'ın oyununda da 10 numaraya yer yoktu gibi etmenlerle birlikte şu yaşa kadar hala ciddi şanslar bulabilmiş değil. Kupada oynadı, böyle hazırlık maçlarında oynatılıyor. Adanaspor'a kiralık gittiği ve ciddi anlamda şans bulduğu dönem var. Geçen yıllar da onu 10 numaradan, 8 numaraya dönüştürüyor.

Şu an 8 numara. Hatta oyunun 2 yönünü oynamaya çalışan bir 8 numara. Emre Belözoğlu uç yetenekti, o da 10 numara gibi başlayıp, yıllar geçtikçe orta sahanın derinliklerine geldi. O dönemin Galatasaray orta sahası çok tempolu ve oyunun 2 yönünü oynamaya çalışan, daha kısa oyunculardan kuruluydu. Atalay Babacan'ın da böyle bir değişim yaşaması gerekiyor ki, şans bulsun. Savunma özellikleri gelişiyor, presi oluştu, top kazanabiliyor, kazandığı topu iyi kullanıyor.

Takımda da boşuna kalmamış. Onca isim kiralık olarak ayrılmış olsa da, Fatih Hoca onu tuttu. Bir noktada da, şans vermeye başlayacağına inanıyorum. Orta sahaya transfer beklesek de, Aytaç Kara ve Assunçao gibi isimler de takımdan ayrılacak. Atalay Babacan, bu dönüşüme devam etsin yeter ki. İlk dönemleri bir wonderkid'di, beklentimiz çok daha uç noktalardaydı ama şu an ayaklar yere basmak durumunda. Rotasyonda görebilsek yeter diyeceğiz.

4 yorum:

  1. Bizde ki alt yapı isteği de yanlış geliyor bana hep wonderkid çıksın hep 11 çıksın diye bekliyoruz ama alt yapıdan yıllarca rotasyonda iş yapacak adamlar bile çıksa yedek kulübesi maliyeti bile çok düşüyor :) En net örneği necip mesela:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle hayaller var. O tarz aradan 1 kişi çıkar, o dar kar kalır. Rotasyonu bu isimlerle oluşturabilsek yeterli aslında :) Haklısın.

      Sil
  2. Kendi yaş grubunun en iyilerinden.Gelisimi önemli.Sözlesmesi sezon sonu bitiyordu umarım Bartug Elmaz ile birlikte takımda kalır.Rotasyonda ileride yer bulacaklarını düşünüyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir