6 Kasım 2021 Cumartesi

Berkan Kutlu orayı oynar, daha iyisini bulmak da zor


Berkan Kutlu, sezonun en değerli transferlerinden biri. Forma giydiği ilk andan bu yana, takıma kattığı enerji ve dinamizm büyük. Bu sezonun en önemli unsuru "tempo" ve Berkan Kutlu'nun önemi büyük. Daha çok 8 oynasa da, son dönemde 6 oynamaya başladı. Kafalarda soru işareti vardı, 6 mı 8 mi üzerinden düşünüyorduk. 8 oynadığında, hücum aksiyonu sarsılabiliyor. 6'da Taylan Antalyalı oluyor ve hep bahsettiğimiz "set oyunu" güçlenmiyordu.

Berkan Kutlu, ilk etapta da 6 numaraya çekilmiş olsa da, o dönem orayı çok kaldıramadı. Marcao'nun yokluğu da etken tabii. Marcao olsa da olmasa da, geriden kısa paslarla çıkmak istiyor ve bunu zorluyoruz. Marcao'nun varlığında bu iş kolay da, o olmadığında zorlanıldı. Bu oyunda, 6 numaranın pas aksiyonu da değerli. Marcao olunca, 6 numaranın bu noktadaki yükü ciddi anlamda hafifliyor. Berkan Kutlu'nun, 6 numaradaki çıkışında önemli etmen.

Özellikle ligimizde, Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu 2'lisini aynı anda gereksiz savunmacı kimlikte görüyordum. Berkan Kutlu'nun 6'ya çekilmesi bence doğru karar. Cicaldau da, Morutan da, oyunun merkezinde oldukça hareketli ve orta sahanın savunma direnci hala yüksek. Hücum için de +1 futbolcu demek bu. Berkan Kutlu, 6 numarayı kaldırır çünkü. Enerjisi, mücadelesi, savunma özelliği gayet iyi. Bunun yanına tempo, pas kabiliyeti, topla çıkabilmeyi ekleyince de "komple paket" diyorsunuz.

6 numara gündemi de böylelikle kapanır. Berkan Kutlu orayı oynar, daha iyisini bulmak da zor. Orta saha ihtiyacı mutlaka vardır. O da, Gedson Fernandes tarzı bir bağlantı oyuncusudur. Berkan Kutlu'nun son 2 maçtaki 6 numara performansı, tüm düşünceyi değiştirdi diye düşünüyorum. Adı geçen orta sahalara bakınca da, biraz daha ofansif karakterli isimler diyebiliriz. Alternatif anlamda da Taylan Antalyalı var zaten, Berkan Kutlu ondan da aldı formayı.

17 yorum:

  1. İlla transfer şart değil, çok fazla oyuncu bulundurmak hocalar için iyi bir şey değil, elinde 8 tane seçenek olunca kafaları karışıyor kimi oynatacağına karar veremiyor. Vitor fb de aynısını yaşıyor mesela 40 tane merkez oyuncusu var daha doğru merkezi daha geçen buldu o yüzden illa almak zorunda değiliz. Berkan Taylan cici Kılınç feg morutan ideal bence fb nin yaşadığını yaşamayalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe'deki sorun merkezde çok isim olmasından ziyade, bazı pozisyonlarda da hiç kimsenin olmaması.

      Sil
  2. Gedson ve bi kanat forvetle kapatalım transferi. uygun sol bek de olabilir. gedson bile yeri gelir 6yı oynar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanat forvet düşünmüyorum ben, acil değil orası.

      Sil
  3. Gedson veya benzeri oyuncu şart.Kanat transferi Kerem,Barış, Morutan,Ogulcan gibi gençlerin önünü kapatabilir.Bence kanat gerekmiyor.Kaleci ve Solbek alternatif bulunursa alınabilir düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil
  4. berkan çiko gedson süper üçlü olur ama morutan taca çıkacak.
    etkili bir morutan için 4231 şart başka seçenek yok.
    o zaman da gedson a gerek yok çiko berkan orta ikiliyi götürür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkmaz neden çıksın. İyi olan oynayacak.

      Sil
  5. gelecek vadeden genç türk kaleci, genç türk veya yabancı sol bek(boey gibi), tempo yapacak bağlantı olacak orta saha 8 numara aslında Gedson.
    Bence kanada kimse almayalım. Kerem, Morutan, Barış, Feghouli hatta Babel varken lüzümsuz olur.
    Golcü bence yazın alınır. bu üçlü ile sezonu bitirelim sonra duruma göre bakarız.
    Boey en erken Ocak'da gelir. Sağ beke bence gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha gelir, belki yerli yedek kaleci, bir de bek.

      Sil
  6. Berkan oynar katiliyorum ama o zaman da yaraticiligimiz cok eksik kalmiyor mu kisacasi oynadigimiz maclara bakarsak en buyuk sorun bitiricilik ikincisi ise yaraticilik degil mi. Bol gollü rahat kazandigimiz tek bir ciddi mac yok, Morutan bazi maclari cözmese su an cok daha kötü durumdaydik.
    Bugün Marek Hamsik'i izlediyseniz ilk goldeki muhtesem asistin yaninda ikinci golün öncesinde takimi defanstan ileriye cikaran golün hazirlayicisi yine Hamsik bizim böyle bir oyuncuya ihtiyacimiz var bana göre en büyük eksigimiz bu zira mevcut kadro Lazio, Marsilya gibi devlerle bile mücadele edebiliyor ama o maclarda da golümuzdeki kaleci hatasi haric ciddi pozisyonlar üretemedik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu 6 oynasın diyorum, neden yaratıcılık düşsün. Hamsik ile Berkan Kutlu'nun ne alakası var :)

      Sil
    2. Yeni gelecek oyuncunun Hamsik tarzinda olmasini isterdim demek istemistim sizin yazdiginizi destekler nitelikte, telefondan yazdigim icin text kutusunu bastan sona okumak zor oluyor. Berkan 6 oynarsa oynayabilir elbette Berkan ve bir baska 6 numara daha alinmaz bence de.

      Sil
    3. O olur. Zaten aynı şeyleri yazdım ben de. İlk yazdığın yorum, başka bir şey anlatıyordu :) bu yorumuna katılıyorum ben de.

      Sil
  7. Sol ayaklı olması da büyük avantaj bazen çok güzel uzun toplar atıyor kazandığı toplar sonrası. Berkan'ın mücadelesini izlemek çok keyif verici gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topla ilişkisi de, bir 6 numara için gayet iyi bence.

      Sil
  8. Sezonun başında yazdığım ve eleştiri aldığım bir husustu dieng gibi kazma ayaklı adamlardansa berkan hatta form tutsun ki devra arası tutar taylan orayı götürür bize box to box 8 yeter olursa birde skorer kanat babelden vazgeçeriz tamamen

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir