2 Ocak 2022 Pazar

Cédric Bakambu & Galatasaray, bence forvet ihtiyacı yok


Galatasaray için olası kanat transfer ihtimalini konuşuyoruz da, bence forvet ihtiyacı yok. Bakambu'yu da artık "kanat" olarak görmeyenlerdenim. Uzun zamandır 9 numara gibi oynuyor diye aklımda. Ön alanda çalışkan, hareketli, teknik özelliği olan, fena bitirici de değil. Bursaspor günlerinde parladı, Villarreal performansı çok iyiydi ve 40 milyon avro gibi bir bonservise Çin'e gitmişti. Çin'de iyiydi bence. Misyonunu doldurduğunu düşünüyor ve Ocak ayında boşa çıkacak. Avrupa'ya döneceği kesin gibi.

Alıcısı da olur bu arada. 30 yaşında, değerli bir futbolcu. Sorun, Galatasaray'ın ihtiyacı var mı, yok mu. Gençleşirken, fırsatları da kaçırmayalım desek dahi, önde 3 tane forvetin varken, yeni bir forveti fırsat dahi olsa düşünmem. Bakambu'nun kanat oynayacağını da düşünmediğimden, anlamı kalmayabilir. Ligde ipin ucu kaçıyor, sadece Avrupa'yı düşünerek de tecrübe diye transfer yapılmaz. İlgi alaka var mıdır, onu bilemem.

Bahsi geçen kanatlara baktığımızda, daha genç, potansiyeli olan isimleri konuşuyorduk. Aralarında forvet özelliği de olan var, kanat özelliği olan da. Solbakken ya da Popescu gibi diyelim. Bu öncelik mi dersek, yine değil. Orta sahandaki "bağlantı" sorunu devam ediyor, bekler problem. Transfer mutlaka yapılacaktır ama öncelikleri farklı. Tüm bu öncelikler arasından sıyrılıp, gidip de forvet hamlesi yapılırsa hata edilir.

Mostafa Mohamed, Diagne ve Halil Dervişoğlu elinde. Zorlasan, Babel ve Oğulcan Çağlayan'ı da o alternatifler arasına yazarsın. Halil Dervişoğlu'nu tek başına, "Firmino" edasıyla tek başına bırakıyoruz da, arada farklar var. Milli Takım maçları bize doğru kullanımı gösteriyor. Öne Diagne ya da Mohamed'i yazıp, Halil Dervişoğlu'nu arkasında ya da kanatta serbest bir rolde kullanmak çok şeyin ilacı. En başında da oturtamadığın setin.

23.11.2021 tarihli yazı..

12 yorum:

  1. 13 macta 85 net gol pozisyonundan 19 gol uretmisiz, Falcao'nun sucu olmadigini hepimiz göruyoruz zira forvete servis yok su an oynamaya calistigimiz oyunda prime Batistuta gelse bu sonuc degismez, cok iyi bir yazi bence de ihtiyac yok hatta orta sahaya ihtiyac varken forvet alinmasi ancak kafa karistiracaktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorumu anlayamadım. Forvete servis yok ama 85 net gol pozisyonu? Verdiğiniz rakamlardan ben net bitiricilik sorunu olduğunu anlıyorum pozisyon üretememe değil.

      Sil
    2. Bitirememe sorunu büyük. Bence maçın genelinde organizasyon sorunu da var. Son 20 dakikalarda, baskı anında üretim artıyor. Yine de forvet almam, bu bitiriciliğin çaresini öyle görmüyorum.

      Sil
  2. Ben bütün transfer hakkımı Gedson ve Umut Güneş'e kullanırdım yabancı sınırı artarak devam edecek ne kadar kaliteli yerli oyuncu varsa toplamak lazım hem de Umut gibi gençse

    YanıtlaSil
  3. Ligin en iyi forvet hattı bizde.Ama 9 numaraları (Mohammed ve Diagne) oynatmıyor ve verimli kullanamıyoruz.En büyük eksiklik sag-sol bek ve ortasahada.Omar ve Boey sonrası Yedlin kadroya giremez.Pva ise alternatif olmadığında mecbur oynuyor.Performansını arttırması gerek ve yerine alternatif bakılmalı.Ortasahada ise Gedson tarzı bir oyuncu olursa takım iyi bence.Sürekli transfer yaparak başarılı olunmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna katılıyorum. Halil + bir forvet oynamalı ki, ön alandaki verimliliği de yükseltelim.

      Sil
  4. Transfer değil eldekileri geliştirme ihtiyacımız var. Kağıt üstünde bizimkinin üstüne forvet rotasyonu yok ama verim alma kısmında ciddi zorlanıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-2 net dokunuşa da ihtiyaç var maalesef.

      Sil
    2. Forvette yok bence giden olmazsa.. diğer mevkilerde olabilir belki

      Sil
  5. Forvete gerek yok bencede. Sürekli transfer düşünülerek eldeki oyuncuları degersizlestirirsek Fenerbahçe gibi oluruz.Kaleci,6 numara ve Gedson transferi yeterli gorüşündeyim.Sag kanatta Morutan,Emre Kılıç ve Oğulcan ile devam etmek mantıklı.Bulunabilirse ileriye dönük yetenekli bir solbek alınabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum da bazı noktalar net transfer istiyor. Sağ kanat gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir