11 Kasım 2021 Perşembe

Doğru, istediğimiz bir futbol değil de, olay oraya yıkıldı


Ömer Bayram'ı, alternatif anlamda tutarım. Karagümrük karşısında fena bir maç çıkarmadığını da düşünüyorum. Merkez kitlenince iş kanatlara yayıldı ve özellikle sol kanattan geldiysek, Ömer Bayram sayesindeydi. Doğru, istediğimiz bir futbol değil de, olay oraya yıkıldı. Ömer Bayram'lık bir durum değil. Yedlin'le zaten gelemezsin. Babel bir ara sağ kanada geçti, etkisizdi. Soldan gelip, bol bol orta kesmek zorunda kaldın. Hücum organizasyonun varsa da işlemedi.

41 tane orta kesilmiş ve sezon rekoru. Ortalamanın neredeyse 2 kat fazlası. Orta kalitesini tartışacağız tabii. Gerçi orta kalitesinden ziyade, bu oyunda Halil Dervişoğlu'ndan katkı alamazsın. Ceza sahası içinde, o kafayı vuracak isim değil. Merkez kapandı ve bağlantı da olamadı derken, etkisi olmadı. 1-0 geriye düştükten sonrası ise kaos zaten. Orada hücuma yüklenip, baskı oluşturduk ve gol geldi. Maçı çevirebilirdik de.

O noktada da, duran toplardaki etkisizlik söz konusu. Atıcı sorun değil de, Ömer Bayram'ın bir ara kullandığı her duran top önde kısıldı kaldı. Onu da yorgunluğa verdim, tüm maç onun üzerine yıkıldı. Tabii atıcıdan ziyade, organizasyon problem. Sezon başından bu yana, hatta 2 sezondur aynı konu. Organizasyon yok ve duran top kaynaklı gol gelmiyor. Çalışılıyorsa da, yanlış çalışılıyor demek ki. Beşiktaş maçında da, Karagümrük maçında da büyük imkanlar vardı.

Beklerin orta kalitesi de genel olarak iyi değil. Yine içlerinde en iyisi Ömer Bayram. van Aanholt ya da Yedlin'den bu etkiyi yakalamak imkansız. Boey bir şeyler yapabilir desek, o da sahada yok. Fenerbahçe - Kayserispor maçında, Tisserand maçın sonlarında sağ beke geçti ve kestiği her orta çok etkili oldu. Stoper ama orta kalitesi, senin tüm beklerinin orta kalitesinden iyi. Bu kadar fazla orta kesmek de iyi bir şey değil ama, hücum organizasyonu da işlemezken ihtiyaç duyuyorsun.

4 yorum:

  1. Organizasyon yokken duran topa ihtiyac duyuyorsun cok dogru ancak dedigin gibi o kafayi vuracak kimsemiz yok sahada, Diagne ya da Mohammad mutlaka sahada olmali ya da sonlarda Donk gibi Luyindama'yi alsin Fatih Hoca zira Luyindama'nin kafa vuruslari hic de fena degil. Istatistikler ortada mutlaka lig ortalamasinin uzerinde orta ya da korner atisimiz olacak hemen her macta yeter ki bunu gole cevirebilecek isimler oynasin sadece Halil'in zorlamalari ile bu puan farkini kapatmamiz imkansiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafa vurulur, olmadı başka bir organizasyon üretirsin. Olay organizasyon, içeride vuracak isimlerden ziyade.

      Sil
  2. Futbolda farklı alternatif olması iyi.Rakip takımların katı savunmasını açmak için kenar orta en iyi yol.Ömer 'in bu özelliği çok değerli.Ancak Ömer oynuyorsa Mostafa veya Diagne gibi kafa hakimiyeti çok iyi olan oyuncular ile oynamak gerek.Halil kenar ortalarda pek etkili olacak bir oyuncu değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenar ortaları kesersin, bu ayıp değil de, ortanın kalitesi, ona vuracak isimler önemli. Biz bu oyunu oynayacakken, neden forvet tercihi Halil Dervişoğlu'ydu ve ısrar ettik. Senin gibi, ben de bunu sorguladım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir