26 Kasım 2021 Cuma

FM 22 günlükleri #2; Işık Kaan Arslan'a 1 sezon düzenli şans verince


Galatasaray'la başlamış olduğu kariyer duruyor. Belki bir ara yine geri dönerim. O kariyer biraz kolay geldiğinden, Samsunspor'a geçeyim dedim. Samsunspor'da da 1. Lig rahat geçse de, iş Süper Lig'e geldiğinde ilk etapta yine zorlayıcı olabiliyor. İlk sezon 1. Lig'de beklenildiği gibi rahat bir şampiyonluk geldi. Namağlup olmak güzel, 100 golü yine geçtik. Yine de oyunum yeterince güçlü diyemem. Çok gol yedim mesela, birkaç maçta 2-0'dan geri dönüş yapmayı başardım. Burada affı oluyor da, üst seviyede zor.

4-3-3 başladım sezona. Çalışkan forvet ve 6 numara da savaşçı orta saha profilindeydi. Hücum yeterince güçlü kalmadığı için ilk etapta 4-2-3-1'e döndüm, sonrasında kendi düzenim olan 4-3-3'e. Pas ve tempo olmazsa olmazımız, bu yönde futbolcular tercih ediyorum ben de. Mali şartlar iyi olmadığında çok fazla transfer de yapamadım. Genelde bedelsiz isimler ve 2 de kiralık futbolcu üzerinde durdum.

Manuel da Costa, Joseph Minala, Patrick Vieria ve Ben Arfa bedelsiz transferlerim. Işık Kaan Arslan ve Atalay Babacan'ı da Galatasaray'dan kiraladım. Ocak ayında herhangi bir transfer yapmayıp, düşünmediğim isimleri elden çıkartmaya çalıştım. Zaten düşük bir bütçeyle başlıyorsunuz. Tomane ve Savicevic'i satarak başlamadım bu sefer. Onları satsam, elde ciddi bir bonservis geliri olabilirdi. Süper Lig'e sarkıttım diyelim.


Galatasaray'dan kiraladığım Işık Kaan Arslan ve Atalay Babacan'a 1 sezon boyunca düzenli olarak şans verdim. Galatasaray'da direkt olarak şans vermek zor da, Samsunspor'da imkan oluyor. Işık Kaan Arslan'ın bonservisini de aldım. En iyi gelişimi o gösterdi, hatta bana göre sezonun da futbolcusu oldu. Milli Takım seviyesine az kaldı.


Sezonun önemli performansları da bu şekilde. Fofana ve Ben Arfa'nın sürüklediği bir hücum vardı. Tomane de iyi bir bitirici olmamasına rağmen, oyun içi gol katkısıyla ön plandaydı. Enis Destan gibi bir forvetim olsa 30 golün aşağısına düşürmezdim. Tomane ile zor tabii, Süper Lig'de ister istemez değişim olacak. Savicevic adına da bu geçerli. Recep Burak Yılmaz önemli bir defansif joker, Ali Ülgen'in hücum katkısı yüksek. 


Alınan puanlar üzerinden tercih edilen 11 ve rekorlar da bu şekilde. Samsunspor'da 2-3 sezon daha devam edip, sonrasında takım değişikliği fikrim var. Galatasaray ve Türk Milli Takım'ı hep kafamda. Samsunspor sonrası tercih oralar olabilir, eğer imkan doğarsa. Sonra da Avrupa'ya açılır, kariyere devam ederiz. Süper Lig zor olacak, en azından ilk sezon üst sıralarda yer almalıyım. Transferler var, taşın suyunu sıkıp, hem yerli ağırlığı oluşturuyorum, hem de gençleşmeye çalışıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir