26 Kasım 2021 Cuma

Bir forvet oynadığı maçı gol atmadan ne kadar iyi oynayabilirse


Bir forvet oynadığı maçı gol atmadan ne kadar iyi oynayabilirse, Diagne de Marsilya karşısında o kadar oynadı. İlk 11 oynadığı maçlarda beğenmiyordum, görüntüsü de iyi değildi. Sonradan oyuna girdiği hemen hemen her maçı ise çeviren, çevirmeye yaklaşan, en azından reaksiyonu oluşturan isimdi. Halil Dervişoğlu'nu sever ve beğenirim. Özel bir potansiyel ama doğru kullanılmadığını düşünüyorum. Bu şekilde tek forvetle oynamaya devam edilecekse, Diagne ya da Mostafa Mohamed'den biri tercih edilmedi.

Şu görüntüsüyle de Diagne'nin ilk sıraya yükseldiğini söylemek lazım. Fenerbahçe karşısında golü sayılmamış ve kaybetmiş olsak da, maçı Galatasaray adına hararetlendiren isimdi. O mücadelenin, Marsilya maçına da yansımış olması mutlu etti. Belki gol atmadı da, oyun içi katkısıyla hücumu verimli kılan futbolcuların başında. Üstelik geçiş oyunu oynarken. Orta sahaya kadar gelip, duvar olduğu birçok an var. 

İlk yarıda 1-2 noktada ısrarla pas vermemiş olsa da, 2. yarıda sürekli tek pası düşündü ve arkadaşlarını rakip savunma arkasına müthiş sarkıttı. Marsilya stoperlerini de üstüne çekiyor ve alan açıyor. O alanı da iyi doldurduk diyelim. Son kazandığımız lig şampiyonluğunda, Diagne'nin bu özelliği yine vardı ama çok övülmemişti. Belhanda ve Feghouli, Diagne'nin bu özelliğinin altını çiziyordu. O dönem attıkları gol sayısı da malum. Marsilya maçında da aynısını izledik.

Halil Dervişoğlu tek başına forvet oynarken, rakip stoperler arasında kaybolabiliyor. Mostafa Mohamed ise savruk oynuyor. Çok hareketli de, Diagne gibi faul alabilmesi, seni rakip yarı sahasında tutması zor. Diagne bu noktada daha sakin ve kontrollü diyelim. Savunma arkasına sarkma işlerini de iyi yapıyor. Karşı karşıya kaldığında bitiriciliği biraz sallanıyor da, kenardan geldiğimizde de, rakip ceza sahası içinde en büyük kozun oluyor ve o noktada daha iyi bitirici.

11 yorum:

  1. Feghouli'nin attigi golü imkani olanlar yeniden izlesin Diagne stoperi uzerine cekiyor ve sonra da bosta olan Feghouliye gitmesini engelliyor Feghouliye ise dokunmak kaliyor.
    Bunlari yapabilen ikinci bir oyuncumu yok kaptigi ve duvar oldugu cok kritik pozisyonlar da var yine bu macta. Diagne bana göre de tek forvet oynarsak mutlaka 11'e yazilacak ilk isim olmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne bu işleri hep yapıyor, ilk geldiğinde de böyleydi ama görülmek istenmedi.

      Sil
  2. Röportajda bugün böyle oynamak istedim demiş :) ne kadar doğru bilmiyorum ama keşke hep böyle istese :)

    YanıtlaSil
  3. Biraz ciddi bir kişiliği olsa Avrupa 'da büyük takımlarda dahi rahat oynar.Çok etki bir forvet.Adamın tek sorunu ciddiyetsizlik.Röportajda Fatih Hoca ve kendisi dahi söylediklerine çok güldü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle o da. Ciddi kişiliği olsa, sana düşmez belki de :)

      Sil
    2. Tabiki Juventus göndermez değerlendirildi:)

      Sil
  4. boşa para harcadık falcao falan.. hatta mohamed bile belki de.
    iyi para verdik ama 4.5 sezon oynarmış diagne. devamlılığı çok yüksek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk geldiği sezon iyi işler yapmasına rağmen, yerden yere vuran taraftar düşünecek bunu.

      Sil
    2. Evet haklisin yaratilan algi ile sans verilmesini taraftar engelledi Diagne de mecburen kiralandi oysa oyun ici etkisi cok buyuk gercekten asist yapiyor, top kapiyor ileride en zor rakibi bile her mac zor durumda birakiyor, verilen verilmeyen gol, faul, penalti pozisyonlarinin cogunda Diagne var. Kendisine su an verilen deger kadar bile verilseydi baska seyler konusuyor olurduk kiralandigi zamanlar bizim takim icin pek de iyi gecmedi.

      Sil
    3. Taraftarın etiket algısı büyüktü. Umarım bugünlerde kalmamıştır bu..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir