5 Kasım 2021 Cuma

Geçen sezondan bu yana, oynadığı maçlardan keyif alıyorum


Halil Dervişoğlu'nun alacak yolu var. En önemli alacağı yol da, "bitiriciliği" üzerine olacak. Geçen sezondan bu yana, oynadığı maçlardan keyif alıyorum. Takımı yükselten unsurlardan. Lokomotiv Moskova maçına bakarsak, bağlantı oyununun kitabını yazdı derim. "Geçiş" temelli hücumları zorladık ve bundan da iyi sonuç aldık. Halil Dervişoğlu bağlantı olup, Kerem Aktürkoğlu / Feghouli 2'lisine ciddi imkanlar sundu.

Bitiricilik hariç, her özelliği üzerine artı yazarım. İlk başta da, sırtı dönükken yaptığı dönüşlere. 2. forvet ya da kenar forvet oynasa, çok daha etkili olacağını düşünüyorum. Özellikle de 2. forvet gibi oynadığında. Tabii böyle geçiş oyununda yükseleceğin maçların da 1. forvet opsiyonu olur. Topla dönüşleri, tekniği, oyun aklı çok iyi seviyelerde. Bir noktada eksikler mutlaka olacak ki, bu potansiyel sana düşsün.

Halil Dervişoğlu'ndaki sorun da bitiricilik. 1-1 sonrası yakalanan pozisyonlarda, Halil Dervişoğlu'nun vurmadığı 2 an var ki inanamadım. Israrla en uygun anı ararken, imkanları es geçti. Olabilir, genç futbolcu, zamanla büyüyecek. O sabrı göstermek gerekiyor. Şu yaşta, bitiricilik de bünyede olsa, en kötü ihtimalle Arsenal forması giyer. Söylediğim gibi, eksikler olacak ki, bu tarz potansiyeller senin eline geçsin.

7-8 milyon avro mu, ne kadar edecek bilmiyorum da, bonservisinin mutlaka alınması gerekiyor. Uç potansiyel ve büyümeye devam ediyor. Benzema / Higuain günlerini hatırlayın. 2'si de genç isimdi ve Benzema o yıllar bitiriciliği üzerinden vuruluyordu. Benzema zamanla büyüdü ve son geldiği noktada, belki de Dünya'nın en hakkı verilmeyen forveti. Bağlantı konusunda da 1 numara. Halil Dervişoğlu ne kadar büyür bilmem de, zamanı var. Şans bulmaya devam edecektir.

8 yorum:

  1. Forvetler 25 den sonra olmaya başlar hatta benzema gibi 30 sonrası keskinleşir,22 yaşında olupta bitiriciliği olan forvetler malum zaten 150 milyonluk oyuncu oluyorlar. Moho da mesela 28 inde falan keskinleşir şimdi eleştiriyoruz ama 3 4 yıl sonra başka noktaya gelir,ama asıl Halil in potansiyelinin ucu yok fiziken gelişirse dünya çapında bir oyuncu olabilir bence insanlar yerli diye küçümsüyor ama inanılmaz bir yetenek Halil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Dervişoğlu net potansiyel, zamanla gelişecek. Benzema'yı bu yaşlarda hatırlayın, Higuain'in arkasına yazılıyordu.

      Sil
  2. Halil konusunda bitiricilik eksiğine çok takılmamak lazım ilk olarak fiziğini geliştirmesi lazım maç içinde biraz daha eforlu oynaması bence bitiriciliğinden daha önemli sıçrama yapması için fiziksel kapasite birinci öncelik bunu yaparsa rahat 15-20 bandına çıkabilir bitiricilik konusuda olursa halil 40 bandında forvet olur hem sahte 9 oynasın hem kendi ekseni etrafında bu kadar kıvrak olsun hem fiziksel yönden güçlü olsun hemde iyi bitirici olursa dünyada 20 yi geçmeyen bir sınıfa girer. Dediğim gibi fizik olayını aşamazsa ancak ispanya fransada transfer yapar aşarsa almanya italya epl yapabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla aşacak işte, çalışa çalışa. Büyük potansiyel, kazanmak lazım.

      Sil
  3. Fizik olarak geçen senekinden daha iyi inş daha da iyi olur, bitiricilik problemi de dediğin gibi hep en uygun anı aramasından kaynaklı halbuki küçük bir hareketle önünü boşaltabiliyor belki o anlarda şansını denese çok fazla gol atacak ama sanırım aldığı altyapı eğitiminden dolayı buna pek yanaşmıyor. Umarım bu sene çok fazla parlamadan katkısını verir de seneye satın alabiliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayaklar yere daha sağlam basıyor ve gün geçtikçe yükseliyor da.

      Sil
  4. Golde yıkılmadan topu oraya kadar taşıdı ve maçta bunu defalarca yaptı. Çok iyi bir oyundu gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyeli uçsuz, şu bitiriciliği çözsün de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir