30 Kasım 2021 Salı

Kesin olan, rotasyon işini beceremediğimiz


Rotasyon, sezon başından bu yana sorgulanıyor. Rotasyon yapılmadığı yerde neden yapılmadı, yapıldığı yerde de neden yapıldı üzerinden konuşuluyor. Avrupa maçları yüksek eforla geçiyor ve rotasyon bana göre şart. Marsilya maçında Cicaldau ve Kerem Aktürkoğlu gibi isimler yorgunluk kaynaklı kramp geçirdi mesela, oyundan çıktılar. Sakatlık riski var ve bu tarz isimleri kaybedince de sezondan geriye bir şey kalmaz. Bence sorgulanması gereken rotasyon değil de, rotasyonun kimlerle yapıldığı.

Cicaldau'yu kesebilirsin ama orta sahada onun yerine Morutan değil de, Emre Kılınç'ı tercih edersen yanlış karar olur. Nitekim 45'de bu hatadan döndün ve Cicaldau oyuna girdi. Rotasyonun anlamı kaldı mı bu durumda? Feghouli ve Kerem Aktürkoğlu kenara gelirken de, Babel ve Barış Alper Yılmaz sahada. Merak ediyorum, kim pas yapacak, kim hücumda akıl gösterecek, daha doğrusu kim pozisyona girecek?

Koca ilk yarı Babel şut atar mı diye baktın. Barış Alper Yılmaz, topla meziyetlerini arttırmak, tekniğini hatırlamak zorunda. Mücadele içinde kayboldu o. Orta sahan zaten "yaratıcılıktan" olabildiğince uzak. Diagne de tek başına takılmak durumunda, ne yapsın. Cicaldau yerine Morutan'ı yazsan, en azından sahada tek başına maçı kazanma meziyetine sahip bir futbolcun olur. Rakip ceza sahası çevresinde akıldır bu çocuk, ciddi etki eder. Yeni Malatyaspor amansız kapanıyorken, o kilidi açabilmek adına koz olur. 90 dakika boyunca Morutan'a dönmemiş olmak da yanlış karar. 

Rotasyon yapmazsın, ideal 11'inle sahada olur, maçı kopartır, sonrasında yorulan isimleri kenara alabilirsin. Bu da bir tercih. 2. yarıda yaptığın hamleler sonrası, düşündüğün rotasyonun anlamı kalmadı. Hangi maçı ilk yarıda kopardık ki, bu maçı koparalım diye de başkası soru sorabilir. Bu sezona bakınca maalesef haklıydı deriz. Kesin olan, rotasyon işini beceremediğimiz. Gerekliliğine inanmakla birlikte, bu şekilde rotasyon yapılmaz.

6 yorum:

  1. Ben olsam bu maça Muhammet, Morutan, Babel, Halil'le başlardım. en azından önde top tutma, pas yapma artı dar alanda çalım imkanım olurdu. geride gene Berkan, Taylan olsun.
    Muhammet ve Morutan'ın hiç düşünülmemesini taktiksel olarak anlayamıyorum. Sağlı sollu yağmur gibi orta geliyor ama takımda kafa vurabilecek tek adam Muhammet. Adamlar 11 kişi kapanıyor, takımda çalımla adam geçebilen, ince iş yapabilen tek Morutan ikisi hiç girmediler. Marsilya maçında da oynatmamışsın işte tam maçı değil mi?
    Barış bu sene A takımla idman yapıp önce futbolu öğrensin. Türkiye kupası maçlarında oynasın. Ancak seneye. Burak Yılmaz ilk yıllarındaki o sıfır fundemental halini hatırlatıyor. Allah vergisi fizik ama sıfır IQ.
    Emre kılıç bu takıma gerekli ama doğru zamanda doğru yerde maalesef hiç oynayamadı. Hele de sağında solunda Babel, Berkan, Barış varken emre ne yapsın?
    Hocanın ilk 11 tercihleri, sonradan müdaheleleri hep hatalı. Ligi sanki bir deneme tahtası olarak görüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu denli köklü rotasyonlar hata bence. 2-3 dokunuş olur da, biz hücumu bütünüyle değiştiriyoruz. Bazı isimlerin alternatifi yok zaten.

      Sil
  2. Hafta içi de maç yokken ağrı bi rotasyon oldu en azından feghouliyi sahada bırakıp çilingir rolünü morutanla ikisine verebilirdik hem kerem hem cica dinlenirdi Taylan ve berkan orta sahanın hamallığını yaparken işi götürürdün ):

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyon bütünüyle hata oldu. 1-2 dokunuş olabilirdi ama öyle bir kadro kurduk ki, ilk yarının çöpe gideceği maç başında belliydi.

      Sil
  3. Kazanmamaya çıkan bir ön birdi bu orta saha ve hucumun pozisyon yaratması mümkün değildi. Avrupa'da ilk turdan elenirsek sonraki üç ay boyunca elimizde hiçbir şey kalmadan devam etmek zorunda kalacağız ligi bu kadar boş vermek çok saçma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boş vermişlik yok da, şampiyonluktan uzaklaşmak iyi olmadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir