6 Kasım 2021 Cumartesi

Mostafa Mohamed'i Cornelius'la yer değiştirin, Halil Dervişoğlu'nu da Nwakaeme'yle


Aynı pozisyonda, Trabzonspor son dakikada golü attı. Mostafa Mohamed'i Cornelius'la yer değiştirin, Halil Dervişoğlu'nu da Nwakaeme'yle. Cornelius o kadar sakin ki, daha ağıt futbolcu olmasına rağmen, o pası doğru şekilde çıkarıyor. Nwakaeme de topla çok fazla oyalanmadan, Cornelius'u yine buluyor ve net bir bitiriş geliyor. Bitirme anına biz de gelsek bitiririz ama o pas gelmiyor işte. Tecrübe diyelim, zamanla aşacağız.

Tabii pozisyonu aşarız da, maçın öyle bir anıydı ki. Sadece bu pozisyon da değil, bunun gibi birçok pozisyon var. Rakibi birçok kez eksik yakalayıp, o final paslarını bir türlü veremedik. Geçişi bu kadar iyi oynarken, finali yapamamak üzüyor. Genç takım, tecrübe diyoruz, mutlaka zamanla gelişecektir. Baskı anı, ayaklar ister istemez titriyor. Önemli olan bu baskıyı kurabilmek. 1-1 sonrası kırılmamak ve yükselmeyi başarmak daha büyük artı.

Beşiktaş - Trabzonspor, Beşiktaş - Galatasaray maçları arasındaki fark da kaleciler. Bir tarafta Uğurcan Çakır maçın adamı, diğer tarafta Muslera maçı veren isim. Oynanan oyunlar benzer yoksa, Trabzonspor da geçişi kovaladı, golü bulduktan sonra da, bunu bir şekilde korumayı başardı. Yedikleri gol büyük bir savunma hatası olsa da, oyunlarından ödün vermemeye devam ettiler. Galatasaray 1-0'ı mükemmel zamanda bulup, akabinde kaleci hatasıyla geriye düştü.

Ne zaman baskı kursa, bir kaleci hatası. 2-1 sonrası da baskı yakalandı, bu sefer de penaltı kaçtı. Orada 2-2 olsa, kalan dakikalarda kazanabilmek yine mümkün. Geçişi biz de iyi oynuyoruz ve o imkanları bulmuştuk. 1-0'ı koruyamamak büyük handikaptı. Beşiktaş da, son maçları arasında bir tek bizi yenebildi. Üzüntüm de bu zaten, en kötü ihtimalle kaybetmezdin ki, kazanabileceğimizi de düşünüyordum.

Karagümrük maçı ciddi anlamda değer kazandı. Kaliteli futbol oynamaya çalışan, amansız kapanmayan bir takım. Futbol oynamaya çalışan takımlara karşı da, iyi iş çıkartıyoruz. Galatasaray'ın sorunu, kapanan rakibi açmakta zorlanışı. Karagümrük kapanmayacak, haliyle de tempolu bir maç izleyeceğiz. Yine bol bol geçiş olacak ve bu oyunu iyi oynuyoruz. Yarın adına umutluyum, Milli Takım arasına mutlu ve umutlu girelim.

9 yorum:

  1. Marek Hamsik'i es gecmeyelim Trabzon'un ilk ciddi pozisyonundaki ve goldeki muhtesem 2 tane al da at asistleri, ikinci gol öncesi takimi defanstan cikaran akilli pasi bu adama inanilmaz hayranim Marek Hamsik bizde olsa keske inanilmaz bir profesyonel.
    Besiktas macina gelirsek en büyük hata penaltidaki disiplinsizligimizdi, o genc kadromuzla beraberlik almis olsaydik yarinki galibiyetle 4 puan yapacaktik Besiktasla aramizi Mustafa'ya da halen kizginim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Es geçmiyorum, ciddi etki etti. Bu tarz bir tecrübe ve lidere bizim de ihtiyacımız var.

      Sil
  2. tecrübesizlikten ziyade mohamed'in bencilliği. orada rakibe yakalanmadan kendim de gidip atabilirim diye düşündü ama olmadı tabi. sonrasında pas vermek için çırpınmaya başladığında iş işten geçmişti artık. yoksa 2'ye 1'de pozisyonun başında çok rahat pas verebilirdi, tecrübe ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir, doğru diyorsun. Ama orada bencil olsa, vura vura gitmesi lazım, önü de kapalı değil.

      Sil
  3. Mustafa o pozisyonda ilk anda pas vermeye aklına koysa ona göre bir aksiyon alabilirdi. Bu kadar kararsızlığı kaldırmadı pozisyon.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da doğru, kendi gitmek istedi. O zaman da gideceksin işte, vura vura gitmelisin.

      Sil
  4. O pozisyon mustafanın amatörlüğü böyle acemilik olmaz bu kadar form geriye gitmez

    YanıtlaSil
  5. Bu arada karagümrük maçı 2.yarı daha yeni başladı ve halil emre sahada şaka gibi bu kadar ortaya sok halil yerine diagne yada mıstafayı emre yerine morutan yada fegi gömülü 8 li hat bekliyor sahasındayken karagümrük ve göbeği kapatıp kanat ortalarına müsade ediyor bu hamlelerle hem orta gol yapabiliriz hemde dönenleri morutan feg gibi iyi şut atanlar gol atabilir yada kilit pasla gol yaptırabilir işallah bu hamleler için çok beklemeyiz o kadar belliki oyunun bu hamleleri istediği

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir