27 Kasım 2021 Cumartesi

Muslera, Marcao ve Feghouli de Avrupa Ligi'nin 5. haftasının en iyi 11'ine seçildi


Marsilya karşısında baştan sona üstün bir maç oynadık ve liderlik yolunda büyük avantaj sahibiyiz. Kuralar çekildiğindeki düşünceler ile bugün geldiğimiz nokta arasında müthiş farklar var. Avrupa'yı baştan sona iyi oynuyoruz. Şampiyonlar Ligi tadındaki Avrupa Ligi grubunda liderlik hesabı yapmak da, son yıllarda unuttuğumuz "kimliğimiz" adına müthiş oldu. Hep derim, Galatasaray'ın olmazsa olmaz değeri Avrupa kimliğidir. Galatasaray'ı bu özelliği ayrı kılar.

Marsilya maçı özelinde, Muslera, Marcao ve Feghouli de Avrupa Ligi'nin 5. haftasının en iyi 11'ine seçildi. 3'ü de hak etti, bu kadar basit aslında. Muslera'nın lig performansını eleştiriyoruz mesela, bu sezon hiç iyi değil. Hatalı goller yemesinin yanında, ondan alışık olduğumuz performansın da gerisinde. Yine de Avrupa maçlarında görüntüsü farklı. Marsilya karşısında iyi bir maç çıkardı ve kritik kurtarışları var. Hatta penaltı dahi çıkardı. Orada da ilginç olan, Muslera'nın kurtardığı son penaltıların hepsinin gol olması. Top her koşulda içeri sekiyor.

Feghouli de son zamanlarda forma buluyor ama performansı dalgalı. Ya iyi, ya kötü diyelim. Bu tip maçlarda sahne almasını beklerken, Fenerbahçe karşısında kayıptı mesela. Marsilya karşısında ise çok iyi bir maç çıkardı. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu'lu orta saha düzeni Cicaldau'yu özgür kıldı ve yapının kısır kalmaması adına da Feghouli sahadaydı. Geçişi bu kadar iyi oynayabildiysek, Feghouli'nin payı yüksek. Savunma arkası koşuları, top ayağındayken oyun görüşü etkiliydi. Ağır kalıyor, bazen ayakta kalamıyor ama kalite var, inkar edilemez.

Marcao ise değerine değer katmakta. Kavga olayında takılı kalmayıp, herkes o işten çok iyi sıyrıldı. Marcao'yu kazanmak bir yana, seviyesi geçmiş yıllara göre çok daha yükseldi. Oyun kurmaktaki etkisi, tekniği ya da oyun görüşü gibi bir stopere göre çok iyi özelliklerinin yanına savunma aksiyonunu da ekledi. Orada da güçlü ve komple bir paket olma yolunda diyelim. Böyle bir futbolcunun da ederi günümüzde olabildiğince fazla. Nelsson gibi bir stoperle oynamasının da bu yükselişinde etkisi mutlaka var.

6 yorum:

  1. Marcao müthiş stoper. Avrupada ilgi çektiği kesin, umarım tok satıcıyı oynar 30 civarından aşağı satmayız. Çünkü yaşı itibarı ile de şu seviyede(belki daha da fazlası) oynayabileceği en az 6-7 senesi var. 2-3 sene kullan yine satarsın rahatlıkla hala yaşı geçmemiş oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malum olaydan sonra oyunu da gelişti. Açık alanda etki edebilir oldu, iyi geri koşuyor. Savunma aksiyonları net arttı. Topla ilişkisi hep iyiydi.

      Sil
    2. Doğru model, doğru planlama, hocanın oyuncu gelişimine büyük etkisi olunca başarı geldi. Hiç birimiz beklemiyorduk orası ayrı tabii :). Ocak ayındaki transfer performansı kulübün geleceği adına belirleyici olacak, tabii bu kur seviyesi de çok üzücü. Hoca kazanımları içeriden yapabilirse harika olur. Bartuğ ile sözleşme uzatıp, Atalay ve Yunus'ta takıma girebilirse rahatlıkla yerli oyuncu satışı da yapılır. Gerçi Berkan'ın gideceği fikri bile şimdiden üzmeye başladı :)

      Sil
    3. Zamanla futbolcular daha da gelişecek, büyüyecekler. Hocanın bu vizyonda payı o kadar büyük ki.

      Sil
  2. Marcao savunmada büyük liderlik gösteriyor ayrıca o Nelsson'u yükselttiği gibi Nelsson da onun oyununa olumlu etki ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, en ideal partneri buldu diyebiliriz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir