28 Kasım 2021 Pazar

Potansiyel var, bir de kumaşı farklı olan


Potansiyel var, bir de kumaşı farklı olan. Bartuğ Elmaz, kumaşı farklı olanlardan. Farkını U19 maçlarında görüyoruz da, Marsilya karşısında oynadığı kısa sürede dahi bunu belli edebiliyor. Topla öyle bir dönüşü var ki, potansiyel buradayım diyor. İşin güzeli, tam da aradığımız orta saha profili oluşu. 6 numaranın Galatasaray adına olmazsa olmazı "pas oyununa" yatkınlığı. Yaşı 18, bir yandan güçleniyor, defansif aksiyonu da büyümeye başlıyor.

Döviz kuru malum, Ocak ayında transfer yapmak zor iş. En azından ciddi bir satış olmalı ki peşine yatırım gelsin. Satış yoksa, gidip de x isim için bonservis ödemek zor. Sacha Boey transferinde olduğu gibi, kazanın dibini sıyırmak lazım. Ya en uygun şartlara bir scout ya da fırsat hamlesi, ya da içeriden kazanım. Gedson Fernandes beklerken, gidip de 5-6 milyon avro bonservis verebilme gücü şu an olmayabilir.

Taylan Antalyalı'yı tekrar kazanacağız, Bartuğ Elmaz'ı da onun alternatifi yapacağız. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu / Cicaldau düzeni de devam edecek. Feghouli'yi denkleme yazdığımızda, o ligin ilk haftalarındaki kısırlık da olmuyor. Bağlantı oyuncusu gerekliliği bence de yüzde yüz ama şartlar malum. Bartuğ Elmaz da ben buradayım derken, rotasyona dahil edilmeli. Şöyle düşünüyorum, bence ilk kupa maçında 11 oynayacak ve iyi performans da onu direkt olarak rotasyon içine atacak.

Tabii her şeyden önce sözleşme konusu çözüme kavuşmalı. A takıma katıldı, maç kadrolarına girebiliyor, Marsilya gibi bir takım karşısında süre alıyor. Bunlar iyiye işaret. Demek ki sözleşme konusunda yol alınmış ve plan içerisine dahil olmuş. Sözleşme konusu çözülmemiş olsa, kendisini denklem içerisinde görmezdik. Fatih Hoca onu tutuyor, bu belli. Kalması halinde de rotasyona dahil edecek. Böyle bir yeteneği, ne yapıp edip kadroda tutmak zorundayız.

4 yorum:

  1. Gençleşmeye giderken altyapıdan oyuncu olmazsa olmazımız olmalı. Rotasyon dahi olsa yedek dahi olsa mutlak altyapıdan 3-5 genç olmalı. Altyapıdaki en potansiyelli adam da Bartuğ, zaten Bartuğ'da olmazsa kimse olmaz artık (sözleşme sıkıntısı hariç tabi) altyapıyı kapat gitsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki. İş sadece transfer değil, kendi içinden yapacağın kazanımlar çok daha değerli.

      Sil
  2. Bartuğ kesinlikle değerlendirmeli. Oynanan oyuna bakınca bu sezon ligi çöpe attık sayılır.Bence Atalay ve Bartuğ daha çok şans bulmalı.En azından onları kazanalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu sözleşme işi çözülse, bence çok daha fazla şans bulacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir