13 Kasım 2021 Cumartesi

Türkiye 6-0 Cebelitarık, son virajı başarıyla almak üzereyiz


Daha farklı olabilirdi, o imkanı bulduk. Norveç - Letonya beraberliği hesapta yoktu tabii. Hollanda - Norveç maçına odaklıyken, son maçlar öncesi ipleri elimize alıyoruz. Averajı düzeltip, kendimizi Norveç'in önüne attık. Karadağ maçını kazandığımız an 2.'yiz, Norveç'in Hollanda karşısında kazanacağına inanmıyorum. Biz 1-0 kazandığımız an, en az 3-0 kazanmak zorundalar bir de. İyi başlayıp, felaket gittiğimiz bu grupta, son virajı başarıyla almak üzereyiz.

Cebelitarık maçında averajı düzeltmemiz gerekiyordu. Bu uğurda da, ilk 11'e bakınca gerekli olan her türlü riski aldığımızı görüyoruz. Orta sahanın en defansif görünen ismi Orkun Kökçü, aslen ofansif bir orta saha. İlk andan itibaren baskıyı denedik, başarılı da olduk. Belki tek kusur, Cebelitarık'ı pasla çözmemiz gerektiğine geç uyanmamız. Kenar ortaları ile başladık ki, buna gerek yoktu. Öyle oynayacaksan da, Serdar Dursun'u ceza sahası içinde bulundurman lazım.

Kerem Aktürkoğlu'nun dar alanda işlediği nakışla öne geçtik. Sonrası da biraz daha rakip ceza sahası çevresinde paslaşmalarla geçip, pozisyon bulmaya baktı. Halil Dervişoğlu da o noktada devreye girdi diyelim. Rakibin 10 kişi kalması avantaj olsa da, ilk andan itibaren kapanıp, zaman geçirmeyi düşündüler. 6-0'ken de durum böyleydi. İlk yarıda 3-0'ı bulmak bence iyi sonuçtu. 

Rıdvan Yılmaz / Mert Müldür değişiklikleriyle de 2. yarıya başlamak doğru. Rıdvan Yılmaz neden yedek kalır onu da anlamıyorum. Beşiktaş'ta da, Milli Takım'da da önünde daha iyi bekler yok ve ısrarla kenarda bekleyen o oluyor. Hücumsa hücum işte. Rıdvan Yılmaz oyuna girdikten sonra, sol kanadı çok daha iyi kullandın. 2. yarıda tek kusur var, Burak Yılmaz'ı daha erken kenara almamak. İlk yarıda 3 asist yapmış olabilir de, ağır kalıyor artık, hareketli değil.

İlk yarıda organizasyonu oluşturduğumuzda, Burak Yılmaz'ın oyun aklını kullandık. 2. yarıda yorgunluklar oluşmaya başlayınca, iş yine kenar ortalarına baktı. Neyse ki, Rıdvan Yılmaz ciddi etki etti, bir yerde de Burak Yılmaz'dan vazgeçebildik. Serdar Dursun'la orada biraz daha topları alabilince de, baskı yine oluştu ve goller geldi. 6 değil de, 7-8'i de rahatlıkla bulabilirdik. Kolay görünse de, kolay bir maç değildi. Kazanmanın değil, farklı skorun sana yeteceği ortamda. Karadağ maçı mutlaka daha zor olacak ama iplerin senin elinde olması, hiç hayal etmezken büyük avantaj.

10 yorum:

  1. hollanda norveç'e yenilir mi diye endişeler vardı. bu ihtimal kalktı. puan almak zorunda artık. umarım karadağ deplasmanında yanmayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaybetmezsek, 2. olacağımızı düşünüyorum.

      Sil
  2. Bizim çocuklar iyiydi. Barışın oynayıp kendini pozisyon bilgisini geliştirmesi lazım nereye kosacacigini bile bilmiyor. Ama Rıdvan i seyretmek keyifli görerek oynayayan ofansi bir Türk bek epeydir görmemiştik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bekte de sorun yaşıyorduk, ilaç gibi geldi.

      Sil
  3. İlk defa bu tarz bir takımla oynarken milli takımı sıkılmadan izledim. 7-8 rahatlıkla olurdu oldu da zaten ama ofsayttan verilmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenol Hoca olsa, kendi düzeninden ödün vermeden oynamaya çalışırdı. Kuntz Hoca ise olması gerektiği gibi tüm riskleri aldı.

      Sil
    2. Bu maçta orta sahada defansif bir isme gerek yoktu. Bu tarz esnekliklerin gösterilmesi gerekiyor milli takım seviyesi futbolun farklı dinamikleri var.

      Sil
    3. Şenol Hoca oynatırdı işte :)

      Sil
  4. Dün bana göre sahanın en kötüsü Barış'tı. Merih demiralın atması gereken golü barışın atmasını beklerdim mesela. Daha çok ekmek yemesi lazım, bu performansıyla Galatasaray kadrosunda işi hayli zor. Gerekirse kiralamak lazım bir sezonluğuna. Bir panik havası, bir kendini yere atma hevesi, bir ne yaptığını bilememe var üstünde. Mesela Kerem her geçen gün olgunlaşıyor, harika top oynadı fazla top kaybı yapmadı topu ezmedi. Elbette daha genç Ama Barış konusunda benim görüşlerim biraz olumsuz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper Yılmaz'ı beğendim ben. Mücadelesi iyi, çok hareketli ve hücumu sürükledi. Bitirme noktasında eksik kaldı, bu da gelişir. Galatasaray'da da iyi performansları var, çok umutluyum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir