1 Aralık 2021 Çarşamba

Bartuğ Elmaz'ın önünde Mustafa Kapı gibi bir örnek de var


Gençler elbette Avrupa'ya gitsin. Türkiye'de çok kalmadan, direkt olarak açılabilen açılsın ve mümkün oldukça orada yürüsün. Yine de yürüyenlerin çoğuna bakın, kendini bir şekilde kanıtlamış isimler. Her gidiş de başarıyla sonuçlanmıyor. Zaman var tabii, yaşlar ufak. Türkiye'de kendini kanıtlamayıp, Avrupa'da yürüyen Merih Demiral'ı hatırlarız. Gerçi o da Alanyaspor'da geçirdiği kiralık dönemle bir anda parladı. Onda da bir geri dönüş var aslında, Alanyaspor'un opsiyonu vardı.

Altınordu'dan giden gençler, Altınordu'nun A takımında süre alıp, kendini kanıtlayan isimler. Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü, yarın Burak İnce, sorasında Enis Destan olacak. Bursaspor'da Ali Akman ya da. A takım geçmişleri var, ben buradayım demişler. Galatasaraylı Mustafa Kapı'dan da beklenti büyüktü. Galatasaray'la sözleşme yenilemedi ve Lille'e gitti. Galatasaray o dönem haklı olarak futbolcuyu kadro dışı bıraktı. Doğaldır bu da. Mustafa Kapı'nın gitmek istemesinin doğal olduğu gibi.

Mustafa Kapı, çok küçük yaşlardan bu yana parlıyor ve gelecek vaat ediyordu. Galatasaray'daki son dönemleri biraz sallanmış olsa da, gitmek istemesine yoruyorduk. 2 senedir Lille'de ve B takımda. B takım maçlarını takip edemiyorum, ne yapıyor bilmiyorum. 19 yaşında o da, şimdiye kadar göze girmesi lazımdı. Mesela tutmadı görünüyor. Onun gidişi farklı, Türkiye'de kendini kanıtlamadı. A takımda maçı yok, bu seviyelerde görememiştik.

Bartuğ Elmaz ile alakalı korkum da bu. Onun da sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ve Avrupa'ya gidebileceği konuşuluyor. Ben ise umarım kalır, en azından 1-2 sezon burada kendini kanıtlar diyorum. Özel bir yetenek ama o da bu seviyede henüz kendini kanıtlamadı. Kalması halinde rotasyona gireceğini ve şans bulacağını da düşünüyorum. A takımla idmanlarda, Marsilya maçı ne olursa olsun oyuna girdi, o kısa dakikada dahi potansiyel yansıttı. Savunmadan çıkarken, topla çıkışı görmüşsünüzdür. Muslera kendisine hoş geldin derken, yine baskı altında 6 numarasını zora soktu. Bartuğ Elmaz ise oradan çok rahat çıktı.

Buna devam etmeli işte. Oyun tarzı da oynamak istediğimiz oyuna çok yatkın. Sezon sonu gider, benzer sorunları o da yaşayabilir. Bu futbolcular artık güçlü menajerlerle anlaşıyor da, menajer elinde kalmanın kötü getirileri olabiliyor. Futbolcu da bunu hesap edecek artık. Bartuğ Elmaz'ın şu aşamada Galatasaray'da devam etmesini daha değerli buluyorum. Önümüzde kupa maçı var, orada mutlaka 11 başlayacak. Kıvılcım yandığı an da, kendisini rotasyonda bulması olası. Sonrası zaten gelir. Işığı yakan genç formayı alır. Ömrüm Fatih Hoca'nın ülke futboluna kazandırdığı gençleri izlemekle geçti.

12 yorum:

  1. Mustafa Kapi örnegi Assuncao gibi tam olarak yetenek ve potansiyel var ama eksigi de cok ve bu seviyelerde o eksikler olunca tutunamiyorsun iste Turkiye Super Ligindeki siradan orta sahalar uzerine basip geciyor Kayseri macinda oldugu gibi o bakimdan olmadan oldum dememeli.
    Bartug'a gerekirse onun istedigi sartlarda cikis kosullu vs sozlesme yapilmali ama ikna edilmeli sonucta Kerem'in geldigi nokta belli, yine Gedson, Onyekuru bunlarin hepsinde Fatih Hoca'nin emegi var dokunusu var bir de Salih Ucan gibi yitip gidenler var elbette hoca cok onemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik sorun, mental problemler olabiliyor. Olmadan oldum havası da etken. Menajer eli bazen o kadar iyi el olmuyor.

      Sil
  2. çeksin gitsin kim bunlar ya. 18 yaşında çocuğun nazını çekmem demişti ünal karaman. aynen öyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ünal Karaman haksız isyan etmedi de, günümüz gerçekleri böyle maalesef.

      Sil
  3. Çok net olmamakla menejerlik şirketi Mirsad Turkcan bağlantılı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru yazdığın, menajeri onlar.

      Sil
    2. Ayni olay degil ama Ismail Cokcalis da sozlesmesini tek tarafli fesh etmis boyle firsatlar da olabiliyor o bakimdan cok da israrci olmamak lazim Galatasaray bir secenek olmamali zaten Uefa Kupasi ruhuna donuyorsak forma icin oynayacaklara yer acmamiz lazim.

      Sil
    3. Bartuğ Elmaz da umarım kalır ve bu genç yapı içerisinde yükselir.

      Sil
    4. Ben de cok istiyorum kalmasini zira duran toplarda da iyi bildigim kadariyla ama Mirsad olayindan dolayi cok negatif haberler okuyoruz beklentiye girmeyelim kalirsa seviniriz kafasindayim :)

      Sil
    5. Umarım kalır, geleceği var :)

      Sil
  4. Avrupa'da yapabilecekse gitsin ama doğru tercihler yapsın. Galatasaray futbolcu bulur, oynatır. Oyuncunun gelişimi ve Türk futboluna kazandırılması önemli olan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Kapı da bir örnek. Bu konularda aşırı menajer eli iyi olmayabiliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir