1 Aralık 2021 Çarşamba

Cicaldau, Berkan Kutlu'nun yerine geçtiğinde o baskı azaldı


Rotasyon problemdi. Hücum topyekun değişince, zaten zayıf olan organizasyon daha da zayıflıyor. O orta saha hattıyla hücum yapabilmeyi kimse beklemiyordu. 45'de yapılan değişiklikler doğruydu, baskı oluştu ve gole yaklaştık. Kalecinin devleşmesi, direkler, Cicaldau'nun kaçırdıkları. Cicaldau hücuma yaklaştığında, olabildiğince verimli. Bağlantıyı da oynuyor ama 10 liralık malzemeden 6 liralık katkı oluyor. Hücuma yaklaştığında ise, ceza sahası içi ve çevresinde gole oldukça yakın. Ceza sahası içine atacağı her koşu ya da topla orada buluşması, senin adına pozisyon demek.

Hatta Galatasaray'ın şu an 1 numaralı hücum planı bu olabilir. Marsilya maçı ya da ligin ilk haftaları bu işin zirvesiydi. Savunmadan sağlıklı çıkamamak, orta sahada güçlü olmayan pas aksiyonu derken, Cicaldau ister istemez geri çekildi. Yeni Malatyaspor karşısında da bu hataya düşüldü ve Cicaldau, Berkan Kutlu'nun yerine geçtiğinde o baskı azaldı. Ocak ayında transfer gelir mi gelmez mi bilmem de, şu an ilk yapılacak iş Cicaldau'yu rakip kaleye yaklaştırmak.

Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu 2'lisi aynı anda oynadığında, ligde 1'inin lüks kalabileceğini düşünüyordum. Defansif kalıyorlar, pas aksiyonu ciddi anlamda düşüyor. Cicaldau'yu oraya kaydırınca, ortaya Morutan ya da Feghouli hamlesiyle görüntü biraz daha ofansif olsa da, aynı verimliliği vermiyor. Şu günün artısı da, Berkan Kutlu'nun topla ilişkisinin biraz daha düzelmesi. Taylan Antalyalı da geçen sezonki görüntüsünü hatırlasa, geriye çok fazla sorun kalmayacak.

Taylan Antalyalı'nın topla ilişkisi bu kadar kötü değildi. Bugün de savunma arkasına iyi paslar atabiliyor, bazı uzun pasları da güçlü. Ama seri ve kısa oynamak, geriden pasla çıkabilmek tarafında hatalar yapabiliyor. Berkan Kutlu'yu oraya kaydırınca da, Cicaldau da geri gelmek durumunda. Orta sahada bağlantıyı oluşturabilecek başka futbolcun yok. Bu yüzden de, ya Gedson Fernandes tarzında biri gelecek, ya da 6 numara alacaksın. İş yine döndü dolaştı ve Gedson Fernandes'e geldi. Tabii bu döviz kuru içinde nasıl olur, hadi aldın diyelim, ne zamana toparlanır bilinmez. Bonservisli olmadığı sürece anlamı kalmaz.

6 yorum:

  1. Elbette uzaktan o kadar da iyi degil ama ceza sahasi icindeki hareketlerini verkac yapip hemen kaleyi görmesini Sneijder'e benzetiyorum birkac seneye cok buyuk bir yildiz olabilir ve dediklerine katiliyorum bir an önce Cicaldau'yu serbest oynatabilmek adina transfer mi yapariz formasyon mu degistiririz onu yapmamiz lazim üzerine Morutan'dan da katki alirsak yenilmez oluruz zira sorunumuz defansta degil kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topu aldıktan sonra çok seri. Dar alandan çıkabiliyor, çok hızlı şut çıkarabiliyor, bence iyi de bitirici. Karambol içerisinde kaçanlar biraz kaleci başarısıydı :)

      Sil
    2. Katiliyorum topu aldigi anda ne yapacagina karar vermis oluyor Halil gibi son ana kadar beklemiyor, Kerem ve Morutan ile de cok iyi anlasiyor zira bu iki oyuncu da hizli karar veren oyuncular, biraz daha alisma sureci gecirirse cok daha etkili olacagini dusunuyorum Cica'nin.

      Sil
    3. Biraz da doğru kullanım, asıl olay bu.

      Sil
  2. Cicaldau'nun korona testi pozitif cikmis muhtemelen Lazio macini da kaciracak, tuh be

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray adına da yeri doldurulamaz bir futbolcu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir