2 Aralık 2021 Perşembe

Dün 4 milyon avro'ya aldığın adam, birkaç ay içinde 10 milyon avro'yu buldu


Berkan Kutlu için 10 milyon avro'luk transfer teklifi geldiği yazılıyordu. Takım adı belirtilmemiş de, ilgi alaka Almanya'dandı. Galatasaray'a gelmeden önce de ciddi bir İtalyan ilgisi vardı. Yurt dışı da yapabilirdi ama Galatasaray'ı tercih etti. Bu doğru tercihin yansımalarını çok kısa bir zaman içerisinde görmeye başladık. Yaşı henüz 23 ve önünde uzun bir yol var. Genç, geleceğe dönük kadro kurduk. Bunun yansıması ve önemi kısa zaman içerisinde daha net anlaşılacak.

Burada olay Berkan Kutlu gitsin, gitmesin mevzusu değil de, böyle bir teklif karşısında ne yapılacağı. Her futbolcu için geçerli. Döviz kuru malum ve 10 milyon avro'yu TL'e çevirdiğimizde ortaya çılgın bir rakam çıkıyor. Avrupalı da Türkiye'deki yüksek döviz kurunu fırsat bilip, onlar adına küçük sayılabilecek rakamları bizlere öneriyor. Öyle bir ekonomik buhran içerisindeyiz ki, kulüplerimizi fırsat olarak görüyorlar.

Berkan Kutlu ileride ne getirir bilemiyorum. Bence değerini katlayacak ve daha büyük rakamlara gidebilir. Şu an gelen 10 milyon avro ise doğal rakam. Henüz kendisini tam anlamıyla kanıtlamadı. Yeni vitrine çıktık ve oralarda daha uzun tutunabilmemiz gerekiyor. Sonrasında bu rakamlar artacak. Bu genç kadroyu, parlatıp da sonrasında büyük paralara satmak, ekonomiyi kurtarmak için kurduk. Çark dediğimiz olay işte.

Dün 4 milyon avro'ya aldığın adam, birkaç ay içinde 10 milyon avro'yu buldu. Yarın daha büyük rakamları da görebilir. Bir yandan Avrupa hedefi var, diğer yandan yerlinin yerini doldurmanın ekstra zorluğu. Berkan Kutlu'yu satmak, x yabancıyı satmaya da benzemiyor. Yine de yapacak bir şey yok, değerini bulan futbolcu mecburen gidecek. Şu an o değeri bulmasını bekleyeceğiz. Zamanı var bence, bir süre daha devam etmeli.

4 yorum:

  1. Çok seviyorum kendisini böyle dinamik mücadeleci topla da iyi olan orta sahaların hastasıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topla ilişkisi de yükseliyor. Bu onun değerini yükseltecek.

      Sil
  2. Takımda sistem oturduğun da en önemli parçalardan biri olacak en az 2 sezon kalmalı hedefler büyük geliyor gelmekte olan hele sabır

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir