25 Aralık 2021 Cumartesi

Feghouli'yi eleştireceğim de, yine topla ilişkisi en iyi isim o


Feghouli'yi eleştireceğim de, Antalyaspor maçının 11'ine bakınca yine en kaliteli ayak oydu. Morutan'ın olmayışını eleştirdim mesela. Israrla kesik yiyen isim oluyor ve kenara geliyor. Adana Demirspor karşısında kim iyiydi ki maçın ihalesi Morutan'a bırakıldı diye de sorguladım. Adana Demirspor karşısında 4-4-2 oynadık ve sağ tarafta Morutan'la başlanmasını isterdim. Yine de Feghouli işte, kaliteli ayak. Bu sezon birçok maçta onun ayağına bakarken yokları oynadı. Bugün ise hayat belirtisi verdiği nadir maçlardan biriydi.

4-4-2'nin sağ kanadı gibiydi ama onun tarzı "kanat oyun kurucu" diyelim. Sık sık merkeze kaydı ve Oğulcan Çağlayan temposuyla orayı doldurmaya çalıştı. Enerji tarafında tamamdı da, 11 başladığında sağ bekte sırıttığını belirtmeli. Ben de sağ bekte izleyelim diyordum. Maalesef sırıttı, o konuda yanıldım. Feghouli'ye gelirsek, ince işleri iyi yaptı diyebiliriz. Pas alışverişi, oyunu yönlendirmesi, boş koşuları değerliydi.

Attığı gol oldukça iyiydi, kaçırdığı ise kötü bitiricilik. Yine de pozisyonun içinde. Geçmiş maçlarda da böyleydi gerçi, gol pozisyonuna girmekte zorlanmıyor. "Bitiricilik" konusuna geldik yine. Orada zayıfız da, Feghouli'nin daha net bitirebilmesi gerekiyor. Attığı golde olduğu gibi diyebilirim. 2. goldeki vuruşu da iyiydi ama olmadı. Kritik anlarda bu goller kaçınca problem. 2-0 kazandık ama çok daha farklı olabilirdi. Bu konuda forvetlerin problemi çok daha büyük.

Feghouli'yi uzun zaman sonra bu kadar beğendim. 4-4-2 fark etti belki de bilmiyorum. Önünde pas alışverişine girebileceği 2 forvet vardı. Yine bağlantı olmaya çalışan (iyi ya da kötü) Halil Dervişoğlu da onun rolünü hafifletti. O da odağı biraz daha gole kırıp etkili oldu. Tempo ne kadar ölmüş olsa da, klas ayak, takım içerisinde de bu tarz tecrübeler aranıyor. Orada Morutan olsa belki daha da hareketli olacaktı ama gol noktasında bu kadar var olamıyor. İşin daha çok mücadele tarafına kayarken, hücumu unutuyor diyelim.

12 yorum:

  1. Değişik bir adam. Maçın başında kendi kendime söyleniyordum "bugün de oynamaya gelmemiş ne zaman kurtulucaz bu adamdan" falan diye gitti gol attı :) Bazı pozisyonlarda da cidden zekasını ve klasını konuşturdu ama işte iyice iki ucu keskin bıçak olmaya başladı. takıma faydalı mı zararlı mı çözemiyor insan çoğu zaman..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 maçta 1 böyle iş görüp, maçı alabiliyor :)

      Sil
  2. Ne vereceği belli olmayan istikrarsız bir oyuncu.Bence ligin en kaliteli ayağı.Ama iki maç üst üste iyi oynamıyor.Oynamadığı 2 sezon bizi şampiyonluktan etti.

    YanıtlaSil
  3. Feghouli'ye bu kadar sabredip diğer birçok oyuncuyu hemen kenara çekmemizi anlamıyorum. Aytaç, Emre Kılınç, Morutan, Mustafa gibi oyunculara hiç sabredilmezken Feghouli, Babel gibi oyuncular her fırsatta sahaya sürülüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabır değil de, kaliteli ayak eksikliği diyorum. Biraz da mecburiyet.

      Sil
  4. Feghouli en kötü gününde bile şapkadan tavşan cikarabilecek bir isim. Bu tür oyunculara kesinlikle takımda yer olmasi gerekiyor. Sneijder da bazı zamanlar performans olarak düşüktü ama bir bakiyordun adam iki vuruş yapıyordu maçı alıyordu. Feghouli superlig standartlarınin üstünde fiyatı düşürülüp bu takımda emekli olmalı. Kendisini çok severim saygı duyarım. Maalesef olumsuz eleştirilere de katılıyorum ama daha iyi oynayan bir takım olsa feghouli de performansını artırır diye düşünüyorum. Kısacası feghouli ye güvenelim :) Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de, en kötü günlerinin 10'unun 1'inde tavşan çıkarıyor. Sürekli kötü gününde ve bunu bekliyor, sabrediyoruz. Daha doğrusu mecbur kalıyoruz. Niye oynuyor da diyemiyorum.

      Sil
  5. karşı karşıya 5 tane girse 1 tane atıyor. bu maçta da kaçırdı işte. tek gol attı diye aldanmamak lazım. 2019-20 sezonunda neler neler kaçırdı hele.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldanmak değil bu, gol de değil. Maçı konuşuyoruz.

      Sil
  6. Fiyat performans olarak en kötü transferlerimizden Feghouli ama sozlesmesi bittigi anda Basaksehir tarzi bir takimla anlasir diye dusunuyorum cunku dogru yapida katki alabilecegin kaliteli bir ayak.
    Zaten sampiyonluga etki ettigi senenin kadrosuna bakarsaniz onu tasimaya daha musait kadro oldugunu gorursunuz Gedson alinirsa daha da iyi olacagini dusunuyorum Feghouli'nin. Bu kadroya net 11 icin 2 orta saha transferi yapilirsa ve 2 milyondan ucuza imza atarsa bence kalabilir degerli bir alternatif olabilir genis kadroda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de kalır, belki doğru maliyetlere daha iyi görünür. Bilemiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir