2 Aralık 2021 Perşembe

FM 22 günlükleri #4; Samsunspor'la Avrupa yolları


Süper Lig'deki ilk sezonumda ligi 2. bitirmiştim. Lig 2. bitirilince maddi imkanlar da artıyor ve elim bu anlamda rahatladı. Zaten genç takım, bir arada oynadıkça büyüyorlar. Bu sezon ligde kazandığım şampiyonluk ve Türkiye Kupası sürpriz değil. Rahat da geldiler, zorluk yaşamadım. Asıl sınavım Avrupa'daydı ve Şampiyonlar Ligi'nde 3 ön eleme geçip gruplara kalmam, o grupta da 8 puan toplayabilmem başarıydı. 3. olup Avrupa Ligi'ne gittikten sonra da 1 tur daha geçip, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde elediğim Lyon'a, Avrupa Ligi'nde elenmiş oldum.


Tablo bu şekilde. Avrupa yolları diye başlık atmamın sebebi. Beklemediğim bir gidişattı çünkü, güçlü adımlar attık. Devam etmem halinde, Avrupa'da biraz daha ilerlemek hayalim var. Devam etmeyebilirim, Galatasaray'da Fatih Terim'in sözleşmesi bitecek ve artık oraya geçebilirim. Avrupa da bir ihtimal, uygun takımları düşünebilirim. Milli Takım'ı da devraldım bir yandan, onun yazısı ayrı gelecek.


Gökdeniz Bayraktar'ı son 2 seride de kadroma katardım ve muhteşem bir potansiyeli vardı. Her 2 kanatta ve forvette oynar, birçok role uyar, golcü isimdi. Aynı potansiyeli devam ettiriyor gibi görünüyor. Samsunspor'da sezonun transferi ve futbolcusu oldu. Hatta bana göre ligin de en iyisiydi. 30 gol 13 asist görünüyor ve bunu da 3 farklı pozisyonda oynayarak yaptı. Diğer öne çıkan futbolcuları da paylaşayım.


Sinaly Diomande ve Igor'un transferini öneririm. İlk etapta nasıl olur bilmem de, yıllar ilerledikçe ciddi potansiyeller. Diomande hem sağ bek, hem stoper, Igor ise hem sol bek, hem stoper. Eli de güçlü kılıyor, birçok formasyona uyuyorlar.


Genellikle tercih edilen 11'de Burak İnce de olmalıydı. Puana göre dizdiklerinden böyle bir tablo oluşmuş. 4-3-3'den devam ediyorum, formasyonum gayet güçlü. Taktik paylaşımı söz verdim, mutlaka yapacağım. Önemli başarılar ve performanslarda da Gökdeniz Bayraktar ismini birçok kez görebilirsiniz. 

2 yorum:

  1. Şanslısın kendi memeleketin birinci ligde alıp oynayabiliyorsun:) FM de bı takımla gönül bağı olunca orda çalışmak çok daha iyi keyifli oluyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir