23 Aralık 2021 Perşembe

İlk 11'den kasıt da, çift forvet oynamamız üzerine


Halil Dervişoğlu'nu beğenir, 11 oynaması gerektiğini de düşünürüm. İlk 11'den kasıt da, çift forvet oynamamız üzerine. Hücum sorunu yaşıyoruz, ön alanda bağlantı yok. Yetenekli isimlerin de bir arada oynaması gerektiğini düşünenlerdenim. Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu, Morutan, Mostafa Mohamed'i aynı anda kullanırdım. Biz ise 4-3-3'den ödün vermiyoruz ve ya Halil Dervişoğlu, ya da Morutan dışarıda kalıyor.

Adana Demirspor maçını izledik. Hücumun en önemli sorunu bağlantıydı. Hızlı başladık, özellikle bekler üzerinden baskı kurduk ama bu kısa sürdü. Orta sahada pas yapamıyorsun, hücum bağlantın yok. İş bir noktada da Mostafa Mohamed'e uzun toplar atalıma döndü. Şu tabloda hangi hücum verimliliğinden bahsedebilirsin. Senin rakip yarı sahada kalabilmen ve topa sahip olman gerekir. Yüzünü kaleye döndüğünde, seni ileri taşıyacak tek orta sahan yok.

Halil Dervişoğlu belki iş işten geçtikten sonra oyuna girdi ama seni hücumda tutmayı başardı. Kolay rakip geçiyor, kaleye yüzü dönük şekilde topu taşıyabiliyor. Bitiricilik ya da bazı final paslarında sıkıntısı var ama bu tarzda başka bir futbolcun da yok. Bir sıkıntısı da pas anı illa Kerem Aktürkoğlu'nu görmek istemesi. Bu takıntısı belki de en büyük sorunu. Birçok atağı da bu yolla heder edebiliyor. Biraz daha tüm takımı yönlendirmeye odaklansa çok daha iyi olacak.

Berkan Kutlu / Taylan Antalyalı 2'lisi ile aynı anda sahada olmaya gerek yok. 1'i lüks kalıyor. Artık savunmada da güçlü kalamadığın gibi, en büyük sorunu yaşadığın yer olan hücumdan yiyorsun. Halil Dervişoğlu'nu 9.5 / 10 numara gibi kullansan, rakip yarı sahada seni organize edebilecek, pas yapacak bir futbolcun olacak. Forvetinin de böylelikle odağı gol olacak ve bağlantı olayım derdine düşmeyecek. Mostafa Mohamed'i düşüren durum da bu. Bağlantı olmaya çalışması.

4 yorum:

  1. Tarz olarak günümüz futboluna çok uyan bir futbolcu seviyesini biraz daha yükselttiğinde bambaşka olur. Mustafa Muhammed ve Halil şu anda en makul ileri hat gibi.

    YanıtlaSil
  2. Ben taylan berkan aynı anda sahada olabileceğini düşünüyorum sadece taylan geçen sezonki taylan değil ameliyat ve akabinde kamp görmemesi onu çok geriye itti devre arası ile bence eski ğerformansına kavuşucak berkan 6 taylan 8 daha etkili olur çünkü berkanda taylandaki yaratıcılık taylanda ise berkandaki sırtı dönük top alma becerisi yok cicaldau 8-10 bağlantı kerem halil kanatlarında ısrar edilmeli diagne/mustafa forvet rotasyonudur öncelik diagne tabi ki. Morutan sonradan kanat yada cicanın etkisiz olduğu maçlarda değerlendirilmeli barış kiralanmalı mümkünse bir kanat forvet ve bir as sol bek birde yedek kaleci bunlar olmadan ne ligi ilk 4 te bitiririz bede avrupada sonraki turu görürüz hoca değişimi teknik olarak gerekli ama saha dışına bakınca koskoca fatih terimi yem edilmesini böyle ahlaksızca düzene yenik düşmesini kabullenemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben düşünmüyorum, özellikle de lig adına. En iyi dönemindeki Taylan Antalyalı ile de olmaz, kısır kalırsın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir