6 Aralık 2021 Pazartesi

Kaç korner saymayı bıraktık da, uzun süre sonra atılan gol mutluluk vericiydi


Kaç korner saymayı bıraktık da, uzun süre sonra atılan gol mutluluk vericiydi. Tabii bunda Altay savunmasının müthiş yerleşim hatalarının da payı büyük. Hemen hemen her kornere, çok rahat şekilde vurmayı başardık. Kornerleri ağırlıkla van Aanholt kullandı ve Süper Lig'deki ilk asistini bu şekilde yapmış oldu. 14 Süper Lig maçında 1 asist, ne kadar da hayal kırıklığı değil mi? Bir de Avrupa Ligi'nde yapmış olduğu asist var.

Hücum organizasyonun işlemez, maç tıkanır, rakip amansız şekilde savunur. Bu kilidi açabilmenin temel yolu "duran toplar". Ceza sahası içine sokabileceğin çok fazla uzun futbolcuların da olmayabilir. Pas üzerinden bir organizasyon kurabilirsin. Çalışmadığımıza inanmıyorum, inanmak istemiyorum. 2 yıl önce böyle değildi, çok net şekilde duran toplardan goller buluyorduk. Ömer Bayram, asist rakamlarında uçarken, duran topları kullanmasının önemi büyüktü.

Son 2 sezonda ise bu anlamda zayıfız. Kornerler en felaket, kenardan kullanılan duran toplar da aynı şekilde. Bir de bunun kaleye şut tarafı var, orada da etki yok. Cicaldau'nun yay civarından iyi kullandığını bilsek de, öyle bir imkan da 1-2 kez ancak oluştu. Biraz daha cepheden duran top imkanı geliyor, onda da van Aanholt ya kalecinin kucağına, ya da üstten auta çalışıyor. Atıcının problem olduğunu düşünmek istemem. Cicaldau da, van Aanholt da kendi kariyerlerinde fena duran top kullanan isimler değildi.

Son zamanlarda, kenar ortası tarafında biraz hareketlenme var. Özellikle de Diagne sahadayken. Onu odak alıp oluşabilecek organizasyonlardan gol çıkartabiliriz. Stoperler maalesef işin içine giremedi. Marcao'nun bu yönde gol kimliği hiç olmadı, Nelsson da şu an oraları karıştıramadı. Luyindama ilk dönemlerinde bir şeyler yapardı, Alpaslan Öztürk ise bu yönde çok goller buldu. Duran top işini geliştirmemiz şart.

2 yorum:

  1. Duran top organizasyonu çalışmak gerekiyor. Çok büyük fırsat maç içinde akan oyunda rakip ceza sahasına bu kadar çok adamla girmek pek mümkün değil. Bu fırsatları değerlendirmek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketlilik var, bir şeyler değişiyor da geç kalındı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir