9 Aralık 2021 Perşembe

Kaybetmeme odağıyla çıktığımız maçlarda genellikle istediğimizi alıyoruz


"Kaybetmeme" odağıyla çıktığımız maçlarda genellikle istediğimizi alıyoruz. 2 yıldır durum böyle. Lazio deplasmanı da, kaybetmememiz gereken bir maç. 1 puan geldiği an böylesine zor bir grubu lider bitireceğiz. Ben bu grup için "Şampiyonlar Ligi" tadında derken, grupta 3. olmayı başarı sayan dostlar, yaptığım bu tanıma karşı çıkıyor. Seviye ve başarı ortada. Galatasaray bu grubu 2. bitirse dahi çok büyük iş başarmış olacak.

2. olan, Şampiyonlar Ligi'nde 3. olan takımlardan biriyle eşleşecek. 1. olan ise bu turu pas geçip, Mart ayında maçlarını oynamaya başlayacak. Elbette 1. olmanın avantajı büyük ama 3. olup Konferans Ligi'nde devam edeceğime, 2. olup bu yüksek seviyede maçlar oynamaya devam etmek isterim. 4. olacağıma 3. olmak elbette başarıydı ama ben ilk 2'yi garantiledim, 1.'lik adına da avantaj sahibiyim. Galatasaray bu sezon "Avrupa kimliğini" fazlasıyla hatırlamış durumda.

Lazio deplasmanına gelirsek. Kaybetmememiz gereken bir maç ve konsantrasyon bir an olsun kaybolmamalı. Avrupa'da güçlü kalıp, iyi savunuyoruz. Rakipte de Immobile yok gibi görünüyor, bu mutlaka avantaj. Cicaldau'nun oynamıyor olması da Galatasaray'ın dezavantajı. Alternatifi yok çünkü, Altay karşısında dahi sorun yaşarken, Lazio karşısında sorun yaşamamak imkansız. Yerine daha defansif bir isim mi oynayacak yoksa biraz daha ofansif mi?

Galatasaray adına sorulacak soru çok. Bu maçta sağ kanada Morutan yazsan, orta sahaya Feghouli olmaz. Sağ kanada Feghouli'yi yazsan, orta sahada Morutan kısmen olur ama önceliğini savunmaya vermek durumunda kalır. Biraz daha mücadele ve hareketlilik diyerek Emre Kılınç'ı oraya çekmek de düşünülebilir ama o durumda da iyice kısır kalıp, gol atabilme umudunu yitirirsin. Gol yediğin an zaten geçmiş olsun, çıkarması zor olur.

Forvet konusu da mesela önemli bir soru. 3 tane alternatifin var ama hangisi oynarsa sorun. Bu tarz maçlara Diagne uygun yine de. Seni ön alanda tutabilecek, rakip stoperlerle fizik mücadeleye girecek, geçiş oynarken sana alan açacak. Bu durumda Halil Dervişoğlu da kanada kayabilir diyeceğim de bu alternatifi hiç düşünmüyoruz. Öncelikle tutacağız, sonrasında da en iyi oynayabildiğimiz oyun olan "geçişi" sonuna kadar zorlayacağız. Hücum için Kerem Aktürkoğlu'nun maçı olacak yine. Avrupa'da görüntümüz farklı, ben umutluyum.

4 yorum:

  1. Tam bir evi arabayı sat 0 oyna maçı. Hatta skor da vereyim 1-1. Kontrayla bir tane atarız, amansızca savunayım derken de hata yapar 1 tane yeriz.

    YanıtlaSil
  2. Şampiyonlar Ligi'nden gelen takımlar bu sene baya iyi bir şekilde lider olmamız şart. Ligdeki durum kötü Avrupa'yı da şubat ayında noktalarsak sonrası kriz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lider olamasak dahi, sonuç başarısız olmayacak böyle bir grupta.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir