3 Aralık 2021 Cuma

Sözleşmeyi kendi mi fesih etti, kulüp mü, buna bakılmalı


İsmail Çokçalış'ın Bursaspor'la olan sözleşmesini fesih ettiği haberinin ardından doğal olarak "transferini" konuşmaya başlıyoruz. Yazın da bu işi konuştuk, öncesinde de. Geçen sezonun son bölümünde çapraz bağ sakatlığı yaşadı ve uzun bir ayrılık yaşadı. Yeni yeni idmanlara başladı denilebilir, Ocak ayına hazırlanmaya çalışıyor. Zeki Çelik gibi, direkt olarak Avrupa'ya gitmesini beklediğimiz bir potansiyeldi. Sakatlık durumu o işi biraz geriye attı.

Yaş 21 tabii, fırsat düştüğü an denenir. Emre Taşdemir, çok daha ciddi sakatlıklar yaşamasına rağmen transfer edilmiş ve bence kötü bir iş olmamıştı. Yer yer katkısını verdi. İsmail Çokçalış daha büyük bir potansiyel ve henüz yolun başında. Eminim ki birçok kulüp bu transferi isteyecektir. Yerli ağırlığı artıyor, potansiyeli olan genç yerliye herkes muhtaç. Sağ bek söz konusu olunca da, Galatasaray'ın ihtiyacı ortada.

Bu işin boyutu araştırılmalı. Sözleşmeyi tek taraflı fesih etti gibi görünüyor. Yeni bir Oğulcan Çağlayan mevzusu daha yaşamaya gücümüz yok. Bursaspor, futbolcunun alacaklarını ödemiş ve kadro dışı bırakmıştı diye biliyorum. Bursaspor haklı mı derseniz, hayır derim. İlginç bir camia oldular. Genç futbolcu sözleşme yenilemez ve gider, hain ilan edilir. Sözleşme yeniler, paralar ödenmez, sonra ödenir ve kadro dışı kalır. Yine sözleşme yeniler, transfer tahtası açıldığı an o gencin önüne başka isimler alınır.

Yine de çözülmeyecek iş değil. Bursaspor'la oturulur anlaşılır. Sulh içinde çözüldükten sonra da, önüne bakarsın. Futbolcuyu Ocak'a kadar hazırlayıp, sağ beklerinden birini yerli yaparsın, elin avantajlı olur. Potansiyelini yeniden parlatırsan da, ilk 11 adına yeni bir genç daha kazanmış olursun. Sakatlık öncesi uç potansiyeldi. Yukarıda da yazdım, Zeki Çelik gibi transferini beklediğimiz bir futbolcuydu. Ben de bu transferi isterim.

8 yorum:

  1. Yedlin, omar gibi oyuncuların seneye bu takımda yeri yok. 4 tane zorunlu türk, onların da en az 4 yedeği olduğunu varsayarsak en az 10 tane yerli oyuncu şartı var. Orda zaten boey var onun dışında İsmail'i de alırsan gayet güzel bir sistem kurarsın.
    aynın sol beke de yapmalı. Bir tane yerli altyapıdan veya dışardan ismail gibi sol bek bulmak lazım.
    Seneye; Muslera, lyundama, yedlin, omar, feghouli, babel, cagne... gibi hem pahalı hem yaşlı hem de yabancı oyuncuların bence takıma olmaması lazım. Gerekli mali sebeplerle, gerek teknik sebeplerle, gerekse de yerli/yabancı olayından ötürü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seneyeyi geçtim, aslında bugün de yeri yok :)

      Sil
  2. Fazlasıyla beklediğim bir transfer. İnşallah sakatlık onu geri atmamıştır. Oğulcan konusu kulüp noktasinda da ekstra ihtilaflıydı. Malum takımla yaşadığımız sorunlar falan ortada. Bursa ile bu kadar sorun yaşayacağımızı zannetmiyorum. Ayrıca oyuncunun ameliyatını Yener İnce'nin yaptığına dair haberler vardı. Yani bizimkilere uzak bir oyuncu değil :)

    YanıtlaSil
  3. Son Irfan Can olayindan sonra benim bu duzene inancim kalmadi kisacasi bu yerli kurali bastakiler, siyasi irade, degismeden degismeyecek bu da demek oluyor ki ne kadar ise yarayacak Turk varsa toplamak gerek.
    Cezasina gelirsek zaten Ogulcan olayinda en kotusunu yasadik oyuncu iyi cikarsa zaten o para bile cok yuksek bir rakam degil, ha bana göre Ogulcan icin yuksek bir meblag ve kulubuyle anlasilmasi daha dogru olur ama Ismail icin ceza bile odenebilir.
    Ancak elimizi de cabuk tutmaliyiz zira Ali Koc haberleri cikmaya basladi Ismail Cokcalis hakkinda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzen konusu hep aynıydı. Öyle hikayeler var ki :(

      Sil
  4. Elimizde iyi bir alternatif olur sağ bekte. Seneye kesin lazım yerli bir yedek oraya.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir