6 Aralık 2021 Pazartesi

Ya da bir şey düşünüldü, bunun zamanı maçın son dakikaları mıydı?


Haftalardır Aytaç Kara için, Ocak ayında buraya, şuraya gidecek tarzında haberler okuyoruz. Gidecektir, bunu herkes bekliyor. Son Altay maçına kadar ligde sadece 45 dakikası vardı. Çok uzun zamandır da maç kadrolarına alınmıyordu. Altay maçı öncesi yedeklere bakmadım, oyuna Aytaç Kara girerken şaşırdım hatta. Maç 2-2 olmuş, gol arıyoruz ve ne düşünülerek Aytaç Kara oyuna girdi. Ya da bir şey düşünüldü, bunun zamanı maçın son dakikaları mıydı?

Duran top olur, belki 2 orta keser üzerine oyuna girmiştir. Bu işi iyi yapar çünkü, sağ ayağı temizdir. 1-2 girişimi de oldu, iyi orta kesti. Keşke maçın sonu beklenmeseydi o zaman. Baskı oluştururken birçok duran top imkanı oluştu ve golü de kornerden buldu. Aytaç Kara o an düşünülebilirdi. Ben olsam yine maç kadrosuna almazdım o ayrı. Gidecek adam artık, burada kalmayacağı kesin. Bartuğ Elmaz otursun, Aytaç Kara değil.

Aytaç Kara'dan da, Alpaslan Öztürk'den de umutluydum. Gençleşebiliriz de, bonservisleri elindeyken de bu tarz yerlileri kaçırmamalıyız. Tutar, tutmaz ayrı konu. Hemen hemen çoğunu da tutturuyoruz. Alpaslan Öztürk tuttu, Aytaç Kara tutmadı. Aslında fena da başlamadı ama St. Johnstone maçında kaldı diyelim. Bir pas hatası ve yenilen gol her şeyi çözdü attı. Trabzonspor maçının 2. yarısında oyuna girmesi o kadar alakasızdı ki, süreç de olabilecek en kötü şekilde gelişti.

FM 22'de Aytaç Kara'yı stopere devşirmiştim ve sezon sonunda ciddi para kazandım. Gerçek hayatta olmaz tabii, çok ağır kalır. Oyunlar fantezi dünyası ama böyle bir ütopyam vardı. 3lü savunma oynasak bir derece, orada olabilir mesela. Fiziği var çünkü, ayağı da temiz. Geride daha iyi iş yapabileceğini ve kariyerini uzatacağını düşünüyorum. Belki Galatasaray sonrası böyle bir dönüşüm içine geçer. Kariyerini uzatacağını düşünüyorum.

4 yorum:

  1. Hazırlık maçlarında çok iyi oynayan Atalay neden yok anlamıyorum.Bence çok iyi bir alternatif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bilmiyorum. Artık rotasyona dahil olması gerekiyordu.

      Sil
  2. Seneye çok kıymetli olur Aytaç. Kiraya gönderip seneye bir şans daha vermek mantıklı olabilir. Ayrıca şu anda orta sahada halen sayısal olarak eksiğiz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir