3 Ocak 2022 Pazartesi

Doğan Alemdar & Galatasaray, bu tren sezon başında kaçmıştı


Kaleci konusunda radikal kararlar alınmadığı sürece sorun yaşamaya devam edeceğiz. Radikal karar ne derseniz de, yerli kaleciye dönmek derim. Hem de "genç, potansiyel sahibi" bir kaleciyle. Yabancı sayısı giderek düşüyor, yerli kaleci konusu zorunluluk haline geldi. Böyle bir kültürümüz olmasa da, böyle bir kültürümüz olmalı. Bir noktada bu döngüyü kırmalıyız. Ülkede de potansiyel sahibi birçok potansiyel sahibi yerli kaleci var. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor bunun avantajlarını yaşıyor.

Muslera'nın yaşı ilerliyor, yüksek maaşı var ve performans da düşüyor. Kendisini çok sevsem de, günün gerçekleri başka. Şu dönemi fırsat kabul edip, kaleci konusunda radikal kararı almalıyız. Birçok yerli kaleciyle adımız anılıyor. Maliyetler yüksek tabii, şu gün hamle yapmak zor. Kendi kalecimiz olan Okan Kocuk'u geri döndürmekte dahi zorlanıyoruz. Doğan Alemdar için teklif yaptığımız söyleniyor. Bence o tren de kaçtı.

Rennes bu transfer için 3.5 milyon avro bonservis ödedi. Bugünü değil yarınları kurguluyorlar. Alfred Gomis, Afrika Uluslar Kupası'na gitti ve Doğan Alemdar kupa maçında ilk süresini aldı. Onun yokluğunda da kalede yer alır. Sonraki dönemde ise belki satış yapacaklar ve kaleyi Doğan Alemdar'a emanet edecekler. Bu tren sezon başında kaçtı. Doğan Alemdar çok potansiyelli, kaliteli bir kaleci. Ciddi de potansiyel sahibi. Bir kaleci modern futbola ne kadar uyuyorsa, o da bu potansiyeli yansıtıyor.

Bu transfer de zor yani. Kiralayacaksın, sezon sonunda satın alma opsiyonu devreye girecek. Adamlar geleceği kurgularken, bugün bu yatırımdan neden vazgeçsinler. Galatasaray'ın da eli kolu bağlı, nereye saldıracağını bilmiyor. Ne kadar yerli kaleci varsa hepsini konuşur olduk. Okan Kocuk, İrfan Can Eğribayat, Sinan Bolat, Doğan Alemdar, hepsini konuşuyoruz. Yarın nicesini konuşmaya devam ederiz. Kesin olan yerli kalecinin şart olduğu.

4 yorum:

  1. Doğan Alemdar biraz hayal gibi bence de. Sağlam bir fırsat çıkmazsa Sinan Bolat en mantıklı seçim gibi duruyor. Tabii maaş da önemli. Sinan Bolat tarafı da elimiz kolumuz bağlı olduğu için yüksek maaş isteyebilir.

    YanıtlaSil
  2. Sene sonunda Muhammed Şengezer yada İrfan Eğribayat alınabilir ocak ayında değil bırak oynasınlar Okan da İrfan da Muhammed de oynamadan gelişemezler. Zaten bir iddiamız kalmadı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir