18 Ocak 2022 Salı

Emre Kılınç'ın bu görüntüsünün ardından sağ kanat transferinden vazgeçtim


4-2-3-1'e dönüşü bekliyordum. Kafamda da 11 için isimleri yazarken, Emre Kılınç yerine Morutan'ı düşündüm. Emre Kılınç'ı düşünürken dahi, orta sahada oynar diye bekliyordum. Orta sahaya bakınca da, topla dikine çıkabilecek, savunma arkasına sarkabilecek profilde. Torrent de bu tarz orta sahaları tutuyordu. Kanatta başlamasını, başlasa dahi iyi oynamasını çok beklemiyordum. Galatasaray'da sağ kanatta oynarken gösterdiği performanslar şu ana kadar kötüydü. Ta ki bu maça kadar.

Hatayspor karşısında ise çok iyi bir Emre Kılınç vardı. Ön alanda baskı ararken düşünebileceğin isimlerden biri de, işin hücum aksiyonunda kafamda çok oturmuyordu. 2. forvet misali, arka direğe çok iyi koşular attı. Galatasaray da hücumda ısrarla organizasyonu zorladı ve bol bol çizgiye indik. Çizgiye her indiğimizde de ya bekler, ya da kanatlar aksiyon içindeydi. Organizasyon içerisinde büyüdü diyebilirim. İyi bir hücum opsiyonu olabileceğini tekrar hatırladık.

Hatta 2. yarıda 3'lü savunmaya dönerken, Emre Kılınç da sahte 9'lardan biri oldu. Orada da beğendim. Savunma arkasına iyi koşular yaptığı gibi, pozisyonların da içerisindeydi. Sivasspor performansı bu. Biz onu transfer olurken bunu hayal ederken, orta sahaya dönüştürmüş ve potansiyelini daha parlatmıştık. Bence hala orta saha adına daha net opsiyon ama sağ kanatta da özünü hatırlatmak çok büyük bir artı olacak.

Bu adamın şutu da vardı, unuttuk. Bunu da hatırlayacak. İyi bir sol ayağı var, yine hatırlayacağız. Ön alan baskısı iyi, hareketli, iyi de kat ediyor. Sağ kanat transferi gerekli diyordum, şu an bundan vazgeçtim. Emre Kılınç / Morutan 2'lisiyle orayı çözeceğiz diyelim. Hücum için topun önemini bilen ve organizasyona ayak uydurabilecek futbolcular önemli. Artık mümkün olduğunca organizasyonu zorlayacağız ve rakip ceza sahası içerisindeki aksiyon çok daha önemli olacak.

10 yorum:

  1. Emre'nin orada oynamasi net Torrent dokunusuydu hatta 55. Dakikaya kadar belki de tek dokunusu diyebiliriz.
    Morutan'a da boyle etki etmesini bekliyorum sahsen beni bu kadro icinde heycanlandiran tek oyuncu Morutan umarim ondaki cevheri de görür.
    Yunus'un da dönmesiyle sene sonu kanat problemi kalmaz bence kanayan yaramiz orta saha yemeyelim icmeyelim 6 numara ve Gedson'u bitirelim keske diyorum ama Gedson zormus su an.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahte 9 gibi kullanması ve katkı alması da ciddi dokunuştur.

      Sil
  2. Ts deplasmanında da sağda oynamıştı ve iyi performans vermişti.

    YanıtlaSil
  3. yalnız sinan yılmaz'ın dediği gibi kanatlarda ters ayak takıntısı her zaman olumlu sonuç vermiyor. herkes içeri yöneliyor merkez kalabalıklaşıyor. bazen düz ayak oynatarak sahayı açabiliyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer türlü de çok fazla çizgide kalıyorsun.

      Sil
  4. Orada iyi oynuyor ısrar edilmeli bence de umarım Torrent de Feghouli gelir gelmez formayı ona vermeye kalkmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torrent kazanacak gibi onu, beklentim oluştu.

      Sil
  5. Trabzonspor maçında sag kanatta ilk yarıda 2 gol atmıştı.Elimizdeki oyuncular çok değerliler.Transferden çok oyuncu kazanımı önemli.Kadroya giremeyen Yunus ,Emre Akbaba ve Okan takımlarında banko 11 çıkıyor.Kaleci ve 6 numara transferi yeterli olacaktır.Sezon sonu ise sol bek değişmeli düşüncesindeyim.PVA ciddiyetsiz ve maç seçiyor.Avrupa maçları ile ligde oynadığı maçlar arasında çok büyük fark var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten en büyük transfer de kendi içimizden kazanımlar olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir