20 Ocak 2022 Perşembe

Galatasaray 1-3 Kasımpaşa, mental anlamda sıfırlamış bir takım


Mental anlamda sıfırlamış bir takım. İşin kötüsü de, Fatih Hoca adına rövanş kovalayan taraftarlar var ve neredeyse kötü sonuçtan keyif alanı dahi göreceğiz diyeceğim. Belki de vardır, bilmiyorum. Torrent'i bu maç özelinde eleştireceğim de, öncesinde de çok değişik bir şey izlemiyorduk. Torrent'i eleştireceğim nokta da, Hatayspor karşısında sonuç alamasa dahi dokunuşlarını beğendiğim o adam nasıl oldu da bu maç ezber işler yapmaya döndü. Arda Turan ile neyin maçını çevirmesi? Giresunspor maçında biz bu durumu eleştirmiyor muyduk?

İlk 11'i gördüğümde işi biraz daha 3'lü savunmaya yormuştum. Hatayspor maçının 2. yarısındaki o 3-4-1-2 dokunuşu gibi. Alpaslan Öztürk, o maçtaki Aytaç Kara'nın rolünü alır diyordum. Cicaldau / van Aanholt merkezde oynar, Morutan'ı forvet arkasına atarız, Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu da çift forvet oynar dedim. 4-2-3-1 oynayıp, Alpaslan Öztürk / van Aanholt merkezi ile oynayarak, iç sahada nasıl bir hücum baskısı oluşturabilirsin?

Mustafa Denizli'nin 4-2-3-1'inde Donk / Chedjou orta sahasını hatırlarsınız. Onunla bir kıyas yapayım desem, Donk / Chedjou 2'lisinin ayağı daha temizdir. Hücumdaki tek planın bir anda kapabildiğin toplarda geçişe baktı. Bundan öncesinde de geçişe bakıyordu, ne değişiklik var? Hatayspor karşısında kaybetmiş olabilirsin de deniyordun en azından, farklı, geleceğe umutla bakabileceğim bir şeyler vardı. Kasımpaşa karşısında her şey eskisine dönmüş gibi.

Geriden kısa pasla çıkayım diyorsun, rakip basit şekilde tüm kanalları kapatmış. Top orta sahana geldiğinde zaten o 2'li ile pas yapabilmen imkansız. İlk golü kaptığın top neticesinde, geçiş ile buldun. 45+'da yediğin gol ise büyük bir savunma hatası, Donk 5 dakikadır tek başına ceza sahası içinde bekliyor. Torrent de maç sonu 1 hafta içerisinde çok geliştik, ileri gittik diyor. Bence geri gitmişiz, Hatayspor karşısındaki görüntü daha iyiydi.

Hamleler daha da kötü. Şu maç 2-1 olana kadar beklenmemeliydi. Emre Kılınç'ın neden 11 başlamadığını anlamamakla birlikte, hamleler sonrası kaos oluştu. Zaten hücum diye bir şey yoktu ki bu iyice tıkandı. Donk neredeyse her hücumu tek başına süpürdü. Barış Alper Yılmaz'ı kapalı savunmaya karşı sarkıtma düşüncesi neydi onu da bilmiyorum. Kalecinin, 6 numaranın, top tutabilecek forvetinin olmaması büyük eksiklik de, Hatayspor karşısındaki iyi dokunuşların burada olmaması beni düşündürdü. Son Arda Turan / Oğulcan Çağlayan değişikliği iflastı zaten.

36 yorum:

  1. Bugün bir haber okudum kahroldum gedson çift haneli olmayan 3 senelik bonservis ödemesi ile geliyormuş ama fatih hoca gidince iptal olmuş bu takım gedson+ sol bek+ Skorer sağ kanat+ Okan geri dönüş ile bamabaşka olurdu yazık ettiler bu sezon zaten bitmişti devam et fatih hoca sezon sonu stadyumda 50000 kişi ile tüm kupalarla veda ardından sportif direktör yap yada a.ş. Başına sonra okan ömer erdoğan vs sezona başla yönetim cidden istifa bırakın gidin arkadaş sırf gedson için 10 gün beklenirdi ya gedaon dediğiniz adam maximumu 50 milyon olan adam yazık hem sessiz kalarak hemde fatih hocayı bitmiş sezonda gönderip maceraya girerek kulübü bitirdiniz. Bu arada kasımpaşa maçını izlemedim 37 yaşındayım 24 yıldır hazırlık maçları dahil her maçı izlerim ama yıldırdınız be arkadaş bu kadar amatör kulüp yönetilmez yazık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur, o konuyu bilmiyorum. Her şeye rağmen geri getirebilmek lazımdı :(

      Sil
  2. (Emre)
    Uzun vadede Torrent ve ekibi bu oyuncu grubunu calistirarak gelistirir. Ama su an kisa vadede cøzum birkac nokta transfer olduguna ikna oldum. Zihinsel olarak cøkmus oyuncularimiz.
    Babel, Luyindama ve Feghouli'den biriyle yollar ayrilisa acil yabanci kaliteli kaleci sart. Hic de yerli kaleci aramakla ugrasmayalim. 6 ay kiralik Sergio Rico olursa ne guzel, olmaz ise Steve Mandanda, Federico Marchetti gibi +35 yas ustu yedek kalmayi dert etmeyen, Carrasso ørnegi gibi dusuk maasla, kisa sureli bir søzlesmeyle biri alinir Bøyle isimler gelir. Gelir ve iyi de oynarlar. Carrasso Arsenal'da yedek olmak yerine bizde yedek olmayi secmisti. Yeni ulke ve yeni kultur gøreyim diye. Kariyerinin sonlarinda bøyle dusunen oyuncu cok.

    Duzelmesi gereken sey cokta, bir yerden baslamak gerekiyor iste.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama ve Babel görüşüne katılıyorum ama, takım şu anda Feghouli yi arıyor. Oyun aklı diye birşey yok sahada

      Sil
    2. (Emre)
      Yok da kardesim ama gitmesi lazim, cok yuksek maas aliyor. Ona ødemektense diger oyuncularin maasini zamaninda yatirabilmek var. Ha kalan ucretinin tamamini isterse simdi gitmek icin kalsin artik 6 ay daha . Belki 2-3 mac kurtarir.

      Sil
    3. Torrent yanlış zamanda geldi, zamanlama iyi olmadı maalesef.

      Sil
  3. başkanım geçen Hatay maçına dokunuş falan demiştin; bu maçta da gördük dokunuşları, mesela ismail hala kalede, Hatay maçının iyisi emre kenarda, sacha bir maç oynadı ve kesik yedi? yorumun nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, gayet iyi dokunuş ve denemeler vardı. Bu maçta neden gerçekleşmedi bilmiyorum. Büyük çuvalladı.

      Sil
  4. Terim için taktik sıfıra yakın demişti. Yeni hocamız tam bir taktik dehası çıktı. Teşekkürler başkan, teşekkürler yönetim!

    YanıtlaSil
  5. Sarı öküzü vermeyecektik. Fatih Terim'in kellesini istedi malum düzen ve o kelleyi de bizzat kardeşi denen adam verdi. Sonuçta kardeş katli vaciptir öyle değil mi? Şimdi doğranmalara devam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrılık yaşanacaktı abi, o kaçınılmaz sondu.

      Sil
  6. Geçen maç bir o kadar cesur iken, bu maç ise bir o kadar temkinli yaklaştı. 3-4-3 Diamond(Baklava) oynayacağını düşünmüştüm Ömer ön libero olarak. Madem 4-2-3-1 o halde aytaç ve ömer oynamalıydılar orada, aanholt hücuma kalkışlarda en kritik adam bence takımda şuan, onu kesmiş oldu, tıkandık.

    Maçla ilgili en önemli çıkarım bence şu. Bu takıma 1 değil 2 tane 4-2-3-1'in 2'lisinde (yani 8, 6 falan değil) oynayacak adam lazım. Farkında mısınız bilmiyorum ama orta saha dediğimiz adamlar berkan ve taylan varken bile sezon boyunca bu futbolu oynadık. Yani as orta sahalarımız varken bile bu oyunu oynuyoruz.

    Bu maç Torrent'e yazmam bu maçı sezon başı planla(ya)maması yapanlar yazarım başta futbol aklı olan FT'e yazarım. Gençleşsen bile tandem kaliteni maksimum tutman gerekli önce kenarları gençleştir sonra tandemi gençleştir işin ayarını kaçırmışlardı.

    Bizim orta sahada pas yapabilen, sırtımızı yaslayabileceğimiz 2 babayiğite ihtiyacımız var. İki özellik çok önemli ve iki özellik de yok bizim orta sahalarda. Pas ve Top Kapma. İkili mücadelelerde top kazanamıyor takım. Torrent buna da değindi maç sonunda. İkili mücadele yok, dirençlilik yok. Bizim ezildiğimiz en noksan olduğumuz yer burası birebirlerde hep kayıbız. Geldiği ilk gün bundan dolayı Torrent top kapma antremanı yaptırdı. Bence eksiklikleri görüyor.

    Sezon başı yapılanma gibi süreçlerden bahsederken yine Romen transferler gündeme geldi (artık nasıl bir komisyon dönüyorsa kimlere!) ve herkesçe abartıldı bu isimler. Allah aşkına orta sahana en kaliteli isim olarak aldığın adamı Romanya liginden alıyorsun, Craiova'dan alıyorsun o zamanlar çıldırıyordum, göz göre göre bir hata. Üstelik kulübün parası da çar çöp, 7 milyon euro Cicaldau'ya. Yapmayın Allah aşkına ya. Burak Elmas'a gelene kadar Emre Utkucan'ı var, Fatih Terim'i var bunlar sözde futbol uzmanları...

    İşte bu yüzden Elmas futbol aklı arıyor, transfer danışmanı arıyor. Kulübün efsanesi bu kadar bariz yanlış kadro nasıl kurar, buna nasıl evet der... Yıllardır bu takımda orta saha sorunu var kaleci transferine falan hiç gerek yok, ben kaleci tercihimi 2. bir 8 numaradan yana kullanırdım. Yaşa başa bakmadan kiralık vs farketmez özellikleri mükemmel olmasa da sağlam ayakkabı olacak iki 8 numara. Ve işi bilen sağlam ayakkabı bir forvet. Bu üç transferle küme düşmekten kurtuluruz. Kale ve kanatlar yerli kalsın, kaleye'de yerli kimi koparabiliyorsan getir koy. Yeni kan lazım, bu üç transfer olmadan olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu maçı bile FT'ye yazan arkadaş! FT varken en azından kalene 8-9 defa değilde 1-2 defa geliyorlardı. Maalesef o da golle sonuçlanıyordu. Ayrıca takım da iyi futbol oynuyordu. Şimdi bu adamın taktiğinde takımın ne oynadığını bile kimse anlamıyor. Taş yağsa FT'den bilirsiniz.

      Sil
    2. aerol kardeşim çok güzel yazmışsın gerçekten haklısın. (Alp

      Sil
    3. Denemeler iyi, gerekli. Değişmek böyle bir şey, Torrent de zamansız geldi, zaman lazım. Hatay maçındaki dokunuşları da beğenmiştim. Kasımpaşa maçı biraz hayal kırıklığı oldu.

      Sil
  7. Skor bizleri yanıltmasın. Verilmeyen penaltı, direkten dönen pozisyon var. Ayrıca İsmail’in yuhalanması hoş olmadı, kaleciliği tartışılabilir fakat ben saygısızlığını görmedim. Galatasaray taraftarına yakışmayan hareketler bunlar.

    Müsade edelim Domenec denesin… benim inancım ve güvenim var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanki ismail "bu kale benimdir kimse karışmasın!" dedi. kadroda tutulan o kaleye konan o. suçluymuş gibi ona saldırıyorlar..

      Sil
    2. Fatih Ozturk gitmek istiyor ve oynamak istemiyormus, hastayim, sakatim gibi vs. Seyler diyormuş gibi soylentiler var yakinda kokusu cikar.

      Sil
    3. Hakem yine faktör, hep faktördü. Bu şartlarda da faktör olmaya devam gibi.

      Sil
  8. Domenec Torrent bu takimin sorunu gol yemek dedi iki macta 7 gol yedik, rakipler bizden fazla kosuyor kadronun güveni yok, kalitesi hic yok, hayatimda gördügüm en yavas oyunculardan olan Alpaslan ile, arkasina sürekli adam kaciram Ömer Bayram ile organize ataklara karsi koymaya calisiyoruz.
    Teknik taktik hic konusmak istemiyorum, ama son haftalarda hep yazdigimi yine yazayim bu orta sahaya acil transfer sart kimse bu takim düsmez diyemez, Trabzona kaybedersek düsme potasina giriyoruz hepimize hayirli olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kaleciyle yemeye devam edersin. Hadi Kasımpaşa ona yazmadı da, kalen boş. Savunma da düştü, isimler sürekli cezalı, denemeler yapılmak zorunda. Sirkülasyon arttı, istikrar oturmaz böyle.

      Sil
  9. Takımda hem mental hem de fiziksel sıkıntı var.Taraftar Fatih Hoca diye tezahürat yapıyor ama Fatih Hoca zamanında da benzer oyun ve sonuçlar alıyorduk.Burak Elmas Fatih Hoca'yı kurtardı.Fatih Hoca olsa Hatay ve Kasımpaşa maçlarının çok farklı geçeceğini düşünmüyorum.Bu takıma özguveni yüksek oyuncu gerek. Ortasahada ve forvette Kerem dışında özguveni yüksek oyuncu yok.Korkarak oynuyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kopmayı aşmak, gemiyi karaya yanaştırmak lazım. Bölündükçe işler daha da kötüye gidecek.

      Sil
  10. Bu takımın metal sorunu dün ortaya çıkmadı.fizik problem, mental problem, kadro mühendislik problem...dert çok ama nedense en çok üzüldüğüm Denizlispor kupa maçı ve Taylan ile Berkan in olmadığı Bu maçlarda Atalay yada Bartug un 45 dk bile akla gelmemesi.Bu oynanan oyunları görünce Bu çocuklar bu oyunu bile oynayamıyor mu diye düşünüyorum.oyunu da, gençleri de, genclere değer veren Galatasaray ozelligimizi de, geleceği de kaybediyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatay maçında Atalay Babacan oyuna girebiliyorken, bu maçta hiç düşünmemiş olmak benim de garibime giden olaylardan.

      Sil
  11. Önce savunma oturtulmali ama biz sürekli pozisyon yiyoruz. Şu maçta bu kadar kolay gol yemesek bir şekilde bı tane atar kazanirdik. Savunma orta saha hücum diye devam etmeliyiz. Kaleciyi de savunmanın içine katıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun için önce bir kadro istikrarı lazım. Cezalar çok oluyor, sürekli isimler değişiyor.

      Sil
  12. Bu enkazı sonuçta hoca bıraktı. Hala neyin derdindesiniz bu oyuncu kadrosuyla hiç birşey yapılmayacağı baştan belliydi kimi neyi nasıl savunabiliriz ki. Galatasaray da oynayacak seviyede olmayan kişilerle dolu takım ve kimsede utanma kalmadı. (Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum.Fatih Hocayı severim ama 4 yıl sonunda bıraktığı kadro içler acısı.O kadar istediği Morutan,Halil ve Oğulcan 'ın haline bak.Fatih Hocayı göndererek kurtardılar.Bu çok net.

      Sil
    2. Bu enkazı hoca bırakmadı, kötü bir kadro yok. Hala söylüyorum. Baştan belli de değildi, o gün herkes allayıp pulluyordu.

      Sil
  13. Bir takimin en iyi oyuncusu daha 1 senelik yuksek seviye tecrubesi olan Kerem ise o kadro muhendisliginde cok buyuk yanlislar var demektir. Ogulcan, Aytac, Yedlin, Omer, Ismail Cipe gibi oyuncularin hangisi Trabzonda kadroya girebilir soruyorum Bakasetas'i mi keser Aytac yoksa Marek Hamsik'i mi, kabul etmemiz gerekiyor ki bu takimin kalitesi ilk 5 seviyesinde bile degil. Besiktas, Basaksehir ve Fenerbahce'nin kadrolari bizden cok daha iyi adamlarda orta sahada Pelkas, Mesut, Irfan ve Sosa var biz halen Berkan ile oyun kurmaya calisiyoruz, biraz objektif olalim Berkan, Aytac kalite olarak bu oyuncularin hepsinin cok gerisinde hatta kiyaslama yapmak Sosa'ya falan hakaret olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılanma eksik kaldı, tamamlanmadı. Bazı yönleri de tutmadı. Bundan vazgeçmemek lazım ama günü kurtarma gerekliliği de var.

      Sil
  14. Daha ne kadar ortasahasız birşeyler deneyeceğiz merak içindeyim.
    Fatih Terimin de en büyük hatası ortasahasız adeta kara delikli bölgeyle bu takımı kurmuş olması oldu.
    Düzeni hala anlayamayan arkadaşlar futbol anlatsınlar adamların transfer stratejileri dahi sana hangi oyuncu yarayacaksa ona engel olmak ket vurmak üzerine kurulu. Mhk desen gs lehine hata yaparsa gömüyor hakemlik bıraktırıyor aleyhine hata yapan adam ertesi hafta maçta. Konunun özeti 23. Şampiyonluk fenerbahçe şampiyonluklar yaşamadan haram. İstediğin takımı kur sarı kırmızı standartları penaltıları sert oynayan ancak kendine dokunulunca bacağı kopmuş kadar kıvranan alçaklar dahi bu düzeni çözmüş biz hala ortasahasız sertliğe sinmiş bir takımdan medet umuyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha futbolda her şey ve eksiklerle birlikte sıfırın altına düştük. Mevcutla da çok eksikken.

      Sil
    2. Kesinlikle katılıyorum.Taylan-Berkan ve Cicaldau özellikle Avrupa'da iyi maçlar çıkardılar.Ama yeterli değil.O bölgede 1 veya 2 tane çok iyi oyuncu daha gerek. Kadro kötü değil bence.Kaleci ve ortasaha takviyesi ile çok iyi olabiliriz.Ortasahamız çöktü ve aynı oyuncular ile oynuyoruz aylardır. Oyuncuların dinleneme şansı olmadı hiç.

      Sil
    3. Geçişte, savunmaya çalışırken oynarsın. Ligde iş hücum, topa sahip olmak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir