20 Ocak 2022 Perşembe

Sinan Bolat & Galatasaray, neresinden tutarsan tut planlama hatası


Başka çıkar yol yok. İrfan Can Eğribayat'ı konuşuyorduk ama pahalı. Okan Kocuk'un geri dönmesi en olur iş derken kimse Giresunspor tarafını konuşmuyor. Hadi kiraladın, "geri çağırma" maddesi koymazsan böyle elin kolun bağlı kalırsın. Adamlar kiralama ücretini ödemiş, performans alıyor. Ocak ayında geri neden bıraksınlar. Kendi futbolcunu geri döndürmek için para mı vereceksin? Neresinden tutarsan tut planlama hatası.

Piyasada yok işte kaleci. Kimi alabilirsin? 33 yaşına gelmiş, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Sinan Bolat'ı yeniden transfer etmek tek çare. Galatasaray dönemi dışındaki sezonlarda gayet iyi iş çıkarmış, Milli Takım'da oynamış, özellikle Belçika günleriyle öne çıkmış bir kaleci. Muslera yokluğundaki dönemi "tecrübe" kapatabilir. Sinan Bolat transferine doğal olarak olumlu bakmak durumundayım, hatta zorundayım. Çünkü başka çıkar yol yok.

Galatasaray dönemini hayal kırıklığı olarak ansak da, o günün de şartları başkaydı. Beşiktaş'ın 1. kalecisi Tolga Zengin 1.2 milyon avro civarında bir rakam alırken, sen Sinan Bolat'a 1.8 milyon avro gibi bir rakam verdin. Ünal Aysal döneminin müthiş maaş politikası işte. O parayı alan bir kalecinin harika iş çıkarmasını beklersin. 

Kupa maçlarında oynadı, Muslera'nın olmadığı kritik 1-2 maç vardı, orada da oynadı. Şampiyonluk yolundaki kritik viraj olan Gençlerbirliği maçı ve kupa finalinde Bursaspor'a karşı iyi iş çıkardı. Kalanı ise hayal kırıklıklarıyla dolu. Yediği jenerik gollerle hatırlayacağız. O kadar güzel goller yedi ki, hala unutulmaz. Onun adına iyi geçmeyen bir dönemdi ama sonrası yine iyi.

Sinan Bolat'ı anlatmaya gerek yok. Refleksleri ve ayağı iyi diyeceğimiz, Belçika günleriyle de ciddi istikrar sağlamış bir kaleci. Gördü geçirdi, bence katkısı olur. Muslera'nın olmayacağı dönemi onunla iyi geçeriz, Muslera döndükten sonra da iyi olan oynar. Okan Kocuk da geri dönünce ne olacak diye soracak olanlara ise bu planlamayı yapanlar cevap versin. Çünkü kötü bir planlama ve planın kötülüğü neticesinde bu hamleye iyi demek durumundayız.

01.01.2022 tarihli yazı..

14 yorum:

  1. Yerli ve güvenilir bir kaleci diyoruz ama akla ilk anda Sinan Bolat'tan başka pek kimse gelmiyor. Düşük bir maaşla getirsinler. Seneye de 4 kaleci ile devam ederiz. Al sana bir tane daha planlama hatası.

    YanıtlaSil
  2. Su durumda Sinan Bolat hamlesini dogru bulmam ve planlama hatasi oldugunu da kabul ederim.
    Ancak genel bir sanssizlik da var uzerimizde zira Sehic aciklama yapmis "gecen yaz Galatasaray'a transferim bitmisti" diye dedigine gore son anda Konya'da kalmis ve bence de cok iyi kaleci hatta su formdaki Muslera'dan da daha iyi kaleci. Kisacasi denemisiz de olmamis ve surekli bir sanssizlik var Besiktas 15 kisi ile sampiyon olurken bizim oyuncularin baslarina gelmedik kalmiyor 2 tane as 11 sag bek gidiyor, kalecinin bacagi kiriliyor sonra tekrar agir sakatlaniyor falan, elbette alternatif olmamasi da planlama hatasi :)

    YanıtlaSil
  3. Planlama hatasi çok açık. Ama hoca hala Okan'ı göndererek çok doğru bir iş yaptığına inanıyor. Takımların geleceğini artık çok küçük detaylar belirliyor. Planlamayı yapmadığınız zaman acı sonuçlari ortaya çıkabiliyor. Hocaya da birşey diyemiyorum, 40 senelik alışkanlıkları değiştirmek kolay değil. Gitse bile yerine daha iyisi de gelmez, gelse bile bu baskıda ezilir. Artik beklentim hocanın geleceğe iyi bir jenerasyon bırakması. Fazlasını beklemek rasyonel değil bence. Bu sene Uefadaki performans diyen olsa da, hoca oralara tam konsantre ama lig için artik doyum eşiği çok yukarıda, o yüzden işimiz zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Kocuk da büyüdü, o başka. Orada haklı ama yeri dolmadan yollamak hatalı.

      Sil
  4. Okan Koçuk için Giresun başkanı ve teknik direktörü de açıklama yaptı.Bize Galatasaray'dan bir talep gelmedi diye.Bizden yalanlayan olmadığına göre doğru kabul ediyorum.Gerçekten inanılır gibi değil.Okan superlig, Batuhan'da ptt 1.ligin en iyi kalecileri arasında.Biz hala kaleci bakıyoruz.Yabancı kaleci sevdamızı bir kenara bırakma zamanı geldi artık.Hatta Sinan bolat gibi emekli yaşındaki oyuncuları bu takımda tutmamak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün o talep gitmiş sanırım, umarım geri döndürürüz.

      Sil
  5. Sezon önceki tam plani gecenlerde duydum buna göre asil plan Mert Gunok'u alip Okan ve Batuhan'i baska takimlarda pisirmekmis ancak Mert Gunok alinamayinca ve bu oyuncular da önceden plansizca gönderilince geriye dönulememis Fatih Hoca da Ismail ile idare ederiz demis.
    Gelinen noktada Giresunspor transfer yasakli oldugu icin Okan'i satarsa kimseyi alamiyormus baskan da Giresunlu oldugu icin zorlamak istememis bu nedenle kaleci bakiyoruz aslinda nereden bakarsan bak cifte plansizlik var su asamada Sinan'a hayir denmez ama Fatih Ozturk'ten cok mu iyi kaleci bence degil abi, sac bas yoldurdugu gunler hala aklimizda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, mutlaka vardır bilgin. Dediğin gibiyse de plansızlığın diğer göstergesi. Mert Günok kabul etti diyelim, Okan Kocuk ertesi sezon döndüğünde ne olacaktı.

      Sil
  6. Asıl soru Fatih varken neden Ismail oynatılıyor

    YanıtlaSil
  7. Ya Fatih'le devam edilecek (Çipe'den iyidir her türlü) ya da Okan geri gelmeli. Giresun nasıl bırakır??

    Okan'ın şimdi dönmesi sene sonunda dönmesinden daha avantajlı kendi adına seneye Muslera da dönmüş olacak halbuki şimdi şu 4 ay kalede her türlü Okan oynar Giresunda edindiği maç pratiğini soğutmadan Galatasaray formasıyla devam eder sene sonunda da as kaleci olup olamayacağı konusunda herkesin net bir fikri olurdu.

    Okan alıp Fatih'i versek + cüzi miktar para olmaz mı acaba?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir