11 Ocak 2022 Salı

Galatasaray'daki kötü gidişatın en temel nedenlerinden biri de yönetilememek


Galatasaray'daki kötü gidişatın en temel nedenlerinden biri de yönetilememek. Yönetilemiyoruz, haklarımız korunmuyor. Ortada kötü gidişat var, futbolu dibine kadar eleştirdik de, Galatasaray'ı doğrarlarken sessiz kalan yönetimi de gördük. Bu işler kırılma, o süreç içerisinde savrulduk ve yaşanacak olan yaşandı. Giden sadece Fatih Terim olmadı, yaşanacak olan yine yaşanacak. Burak Elmas'ın da günlerinin sayılı olduğunu, en geç yaza genel kurul beklediğimi söyleyeyim.

Bu tepki büyüyecek, Trabzonspor maçını izleyin. Yeni teknik direktör için de üzülüyorum, 0 kredi ile gelecek. Fatih Terim için tepkinin, eleştirinin bir hududu elbette olacaktı. Yeni teknik adamın böyle bir şansı yok. Bir de günü kurtarma gerekliliği var. Ligdeki konum malum. Kimi getirebilirsin? Ligi bilen, camia dinamiklerine hakim bir yerli mi yoksa yabancı mı? Yabancı geldi diyelim, ligi, takımı tanıdı, transferdi derken aradan geçen zaman yine kötüye giderse ne olacak?

Bir b planları var mı mesela? Bence var bu arada, süreç onu gösteriyordu. Fatih Hoca'ya "yardımcı" emrivakileri de bunun üzerinden geldi. Oldu da iyi gidişat başladı, ihale yardımcıya kalacaktı. Ya da Guardiola'nın o bahsedilen yardımcıları vaat almadan mı buraya gelecekti? Fatih Hoca bunu bilmiyor mu? Burak Elmas, kendisini seçimi kazandıran Fatih Terim'i, biraz daha görevde kalabilmek adına yedi. Yöneticileri istifa tehdidinde bulunuyordu. Bence alttan gelen bir baskı da vardı.

Devam edebileceklerini düşünmüyorum. Kötü yönetiliyoruz, kötü yönetilmeye de devam edeceğiz. Bunu söylemek istemezdim de, Galatasaray başkanlık koltuğunun altı boş, ağırlığı yine yok. Geçmiş yönetimlerde de yoktu, bugün de yok. Kötü yönetilmeye mahkum olduğumuz sürece de başımıza daha gelecekler var. Üstelik bu sefer Fatih Hoca olmayacak. Kötü yönetimlerin kalkanı olurdu, bunun artısını Mustafa Cengiz çok yaşamıştır. Burak Elmas yaşayamayacak.

13 yorum:

  1. İlk geldiği günden itibaren hep söyledim en büyük vaadi Fatih Terim olan bir başkanın başarı şansı yoktur diye. Buradaki konu isim değil. Allah korusun hoca sağlık yönünden de bırakmak zorunda olsa yönetimdeki vizyonu görebiliyoruz. Dediği hiç bir şeyi yapmayan yalancı ve Damat kontenjanından buralara gelmiş birinin bu seviyelerde olamaması lazımdı. Galatasaray başkanlığı bu kadar kolay olmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka vaatler, projeler, sponsor sözleri vardı. Hiçbiri tutulmadı. Dinçer Azaphan ve Erden Timur olmasa neler yaşanacaktı?

      Sil
  2. Fatih hoca büyük bir kalkandı mesela başkan 3 yıllık bir süreç düşmeler kalkmalar olacaktır deseydi ortam yumuşardı ama maalesef onu yapamadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, artık kalkan yok. Tepkiler direkt yönetime.

      Sil
    2. İlk defa bir başkanı bu kadar istemiştim ama olanlara bak sonuna kadar tepkileri hakediyor

      Sil
  3. Gidişleri tez olur umarım.

    YanıtlaSil
  4. Fatih Hoca hem takım hem de yönetimin çok önüne geçti.Burak Elmas'ın en büyük hatası Hocanın istediği tüm yetkileri vermekti.Hoca tam istediği tarz bir yönetim ile çalıştı ama başarı gelmedi.Bundan sonra bu yönetim uzun süre dayanamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetemez, her şeye sessiz kalırsan, hoca da senin önüne geçer.

      Sil
  5. İlk zaman da söylemiştim maalesef Burak Elmas Galatasaray da başkanlık profiline uygun bir isim değil. Fatih hocanın rüzgarıyla az bir farkla seçildi. Vaatleri vardı ama ya beceremedi ya gecikti ya da yanlış ve eksik yaptı. En kısa zaman da daha güçlü ve Galatasaray kültürünü yaşatacak Galatasarayı her zaman en iyi şekilde savunacak bir başkan seçilmesi dileğiyle. )Alp

    YanıtlaSil
  6. Bu arada kıymetli kardeşimiz Ahmet Çalık için de baş sağlığı dilerim Allah rahmet eylesin. Herşeyden önce çok efendi düzgün karakterli birisi olarak tanıdık. (Alp

    YanıtlaSil
  7. Yönetim de bu gidişle mayıs ayında mecburi bir erken seçime gider işleri kısa sürede yoluna koyamazlarsa.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir